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                                   August 17, 1988

          VES-3/VES-10-03 CO:R:P:C 109649 PH

          CATEGORY: Carriers

          Brack J. Jaskey, Esq.

          Williams, Kastner & Gibbs

          1400 Washington Building

          1325 Fourtg Avenue

          Post Office Box 21926

          Seattle, Washington 98111-0040

          RE:  Coastwise Transportation in a Foreign-Built Barge of

          Merchandise Owned by the Barge Owner

          Dear Mr. Jaskey:

              This in response to your letter of July 12, 1988, in

          which you request a ruling on the applicability of the

          coastwise laws to the transportation from Bellingham,

          Washington, to Ketchikan, Alaska, in a foreign-built barge of

          merchandise owned by the barge owner.

          FACTS:

              You state that your client, a construction company, owns

          a foreign bottom barge.  Your client proposes to use this

          barge to transport some of his equipment from Bellingham,

          Washington, to Ketchikan, Alaska.  The barge would be towed

          by a United States registered tug.  You state that your

          client neither intends to resell nor in any way distribute

          the equipment which will be transported.  You contend that

          this transportation of the equip- ment is not violative of 46

          U.S.C. App. 883 because the equipment would not be considered

          "merchandise" for purposes of that statute.

          ISSUE:

              Does the transportation between points in the United

              States in a foreign-built vessel of articles owned by the

          owner of the vessel violate 46 U.S.C. App. 883 when the

          articles are intended for his use and not for resale or

          distribution?

          LAW AND ANALYSIS:

              Section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended (41

          Stat.  999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

          provides, in pertinent part, that:

                    No merchandise shall be transported by water, or by

                    land and water, on penalty of forfeiture of the

                    merchandise (or a monetary amount up to the value

                    thereof as determined by the Secretary of the

                    Treasury, or the actual cost of the transportation,

                    whichever is great- er, to be recovered from any

                    consignor, seller, owner, importer, consignee,

                    agent, or other person or persons so transporting

                    or causing said merchandise to be transported),

                    between points in the United States ...  embraced

                    within the coastwise laws, either directly or via a

                    foreign port, or for any part of the transporta-

                    tion, in any other vessel than a vessel built in

                    and documented under the laws of the United States

                    and owned by persons who are citizens of the United

                    States

                    ....

              Section 4370 of the Revised Statutes, as amended (R.S.

          4370; 46 U.S.C. App. 316(a), the coastwise towing statute),

          prohibits the towing of any vessel, other than a vessel in

          distress, by a vessel not documented under the United States

          flag to engage in the coastwise or Great Lakes trade between

          ports or places in the United States embraced within the

          coastwise laws, either directly or by way of a foreign port

          or place, or for any part of such towing, or such towing

          between points in a harbor of the United States.

              Each of the above laws was recently amended by the Act of

          June 7, 1988 (Public Law 100-329).  Section 883 was amended

          so that the term "merchandise" includes valueless material

          and so that it applies to the transportation of "valueless

          material or any dredged material regardless of whether it has

          commercial value, from a point or place in the United States

          or a point or place on the high seas within the Exclusive

          Economic Zone as de- fined in the Presidential Proclamation

          of March 10, 1983 [(EEZ)], to another point or place in the

          United States or a point or place on the high seas within

          that [EEZ]."  Section 883 was also amended so that the

          penalty for violation of the statute now is forfeiture of the

          merchandise transported or a monetary amount up to the value

          thereof, "or the actual cost of the transportation, whichever

          is greater."  Section 316(a) was amended so that it applies

          to the towing of "any vessel transporting valueless material

          or any dredged material, regardless of whether it has

          commercial value, from a point or place in the United States

          or a point or place on the high seas within the [EEZ] to

          another point or place in the United States or a point or

          place on the high seas within that [EEZ]."

              The term "merchandise," as used in 46 U.S.C. App. 883, is

          not defined for purposes of that provision.  We have used the

          definition of "merchandise" found in section 401(c), Tariff

          Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1401(c)) in our

          application of section 883.  "Merchandise" is defined in

          section 1401(c) as meaning "goods, wares, and chattels of

          every description, and [including] merchandise the

          importation of which is prohibited, and monetary instruments

          as defined in section 5312 of Title 31."

              We have held that baggage which is accompanied by its

          owner as a passenger aboard a vessel is not "merchandise" for

          purposes of section 883 and its coastwise transportation is

          governed by the coastwise statute applicable to passengers

          (section 8, Act of June 19, 1886, 24 Stat. 81; 46 U.S.C.

          App.  289) (see Autolog Corp. v. Regan, 731 F.2d 25 (1983),

          sustaining this position).  However, we have never held that

          cargo which is owned by the owner of a vessel and is

          transported solely for the use of the owner is not

          "merchandise" for purposes of section 883.  Indeed, we have

          held that "[i]t is immaterial [for purposes of section 883]

          that any cargo so transported [i.e., transported between

          coast- wise points] may be owned by the vessel owner."  This

          position is consistent with the intent of the Congress as

          shown in its enactment of the so-called sixth proviso to

          section 883 (the Acts of September 21, 1965, and August 11,

          1968; Public Law 89-194, 79 Stat. 823 and Public Law 90-474,

          82 Stat. 700, respectively).

              Accordingly, the transportation of your client's

          equipment in his foreign-built barge from Bellingham to

          Ketchikan would be prohibited by 46 U.S.C. App. 883.  The

          towing of your client's barge from Bellingham to Ketchikan

          would be prohibited by 46 U.S.C. App. 316(a) unless the

          towing vessel is documented to engage in the coastwise trade

          or the Great Lakes trade.

          HOLDING:

              The transportation between points in the United States in

          a foreign-built vessel of articles owned by the owner of the

          vessel and intended for his use and not for resale or

          distribution does violate 46 U.S.C. App. 883.

                                        Sincerely,

                                        B. James Fritz

                                        Chief

                                        Carrier Rulings Branch

