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            VES-3/10-02-CO:R:P:C: 109888 GV

            CATEGORY: Carriers

            Ms. Eileen M. Crowell

            Aquarius Systems

            Post Office Box 215

            220 North Harrison

            North Prairie, Wisconsin 53153

            RE:  Aquatic Plant Harvesting Vessels

            Dear Ms. Crowell:

                 This is in reference to your letter of November 18, 1988,

            requesting a ruling as to whether the operation of a foreign-

            built harvesting vessel on the navigable waters of the United

            States is prohibited.

            FACTS:

                 Your firm manufactures and sells aquatic plant harvesting

            equipment which, when used on a continuous basis, effectively

            opens up waterways for transportation and recreation.  Enclosed

            with your letter was literature describing the subject

            equipment and its operation.  You state that foreign

            competitors are importing this same equipment in substantial

            numbers into the United States to clean lakes and waterways of

            plants for ecological, recreational, and aesthetic purposes.

                 In addition to the above-referenced literature, you also

            enclosed a copy of Customs ruling VES-10-02-RRUCDC 104578 JCL,

            dated May 5, 1980, regarding the proposed operation of British-

            built dredges in the United States.  You inquire as to the

            applicability of that ruling to the operation of the above

            mentioned foreign equipment.

            ISSUE:

                 Whether the use of a foreign-built aquatic plant

            harvesting vessel on the navigable waters of the United States

            is prohibited by 46 U.S.C. App. 292.
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            LAW AND ANALYSIS:

                 Section 1 of the Act of May 28, 1906 (34 Stat. 204; 46

            U.S.C. App. 292), provides that "a foreign-built dredge shall

            not, under penalty of forfeiture, engage in dredging in the

            United States unless documented as a vessel of the United

            States."  In our interpretation of this statute, we have ruled

            that dredging in the United States is prohibited by any

            foreign-built dredging vessel except one of those named in

            section 2 of the 1906 Act (see Customs Service Decision

            (C.S.D.) 85-11).

                 For purposes of 46 U.S.C. App. 292, dredging in the United

            States includes dredging in United States territorial waters,

            generally defined as the belt, 3 nautical miles wide, adjacent

            to the coast of the United States and seaward of the

            territorial sea baseline, and certain dredging on the United

            States outer Continental Shelf outside territorial waters (see

            C.S.D. 85-11).

                 The dredging statute (46 U.S.C. App. 292) as well as the

            other navigation laws administered by the Customs Service, is

            applicable only to those vessels engaged in activities in the

            navigable waters of the United States, and the navigable waters

            of its territories and possessions.  The U.S. Coast Guard

            determines whether a particular body of water is deemed to be

            navigable waters of the United States in order to ascertain its

            jurisdiction to enforce the laws it administers.  The U.S.

            Customs Service, in ascertaining its own jurisdiction to

            enforce the navigation laws it administers, is strongly

            disposed to follow determinations of the U.S. Coast Guard in

            the absence of Federal judicial decisions or explicit

            Congressional enactment, although it is not required to do so.

                 The threshold question to be considered in this case is

            whether the harvesting of aquatic plants by the subject

            equipment is considered dredging.  While the dredging statute

            (46 U.S.C. App. 292) does not define dredging, other sources

            offer helpful guidelines.  One court stated that:

                 Dredging is defined as "excavation" by any means

                 ...The word "excavate" is derived from the latin

                 word meaning to hollow-out.  Its common, plain

                 and ordinary meaning is to make a cavity or hole

                 in, to dig out, hollow out, to remove soil by

                 digging, scooping out or other means.  The

                 common plain and ordinary meaning of the word

                 "dredging" is the removal of soil from the

                 bottom of waters by suction or scooping or other

                 means.  Gar-Con Development v. State, 468 So.2d

                 413 (Fla. App. 1 Dist. 1985).
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            The International Maritime Dictionary defines a dredge as:

                 A vessel or floating structure equipped with

                 excavating machinery, employed in deepening

                 channels and harbors, and removing submarine

                 obstructions such as shoals and bars.  De

                 Kerchove, International Maritime Dictionary,

                 Second Edition (1961), p. 241.

                 Given the foregoing definition, it is clear that the

            harvesting of aquatic plants by the equipment depicted in your

            literature is not "dredging".  We note however, that the

            coastwise laws of the U.S. are brought into play when plant

            material is transported from the point it is brought aboard the

            harvesting vessel to a point on the shore of the waterway in

            which such vessel is operating.

                 The coastwise merchandise statute, codified at 46 U.S.C.

            App. 883, prohibits the transportation of merchandise by a non-

            coastwise-qualified vessel between points embraced within the

            law.  This statute has been found to apply even to the

            transportation of merchandise from point to point within a

            harbor.  Pursuant to 19 U.S.C. 1401(c), the word "merchandise"

            means goods, wares and chattels of every description and

            includes merchandise the importation of which is prohibited.

            Furthermore, Public Law 100-329 (102 Stat. 588) amended section

            883 to apply to the transportation of "valueless material..."

                 Accordingly, the harvesting of aquatic plants by a

            foreign-built vessel in the manner depicted in your literature

            would not violate 46 U.S.C. App. 292.  However, the transpor-

            tation of plant material by a foreign-built vessel from the

            point it is brought aboard the vessel to a point on the shore

            of the waterway in which it is operating (either by the

            harvesting vessel itself or a vessel akin to the transport

            barge in your brochure) would constitute a violation of 46

            U.S.C. App. 883 with the resultant penalty of the actual cost

            of the transportation to be recovered from any consignor,

            seller, owner, importer, consignee, agent, or other person or

            persons so transporting or causing said merchandise to be

            tranported.

            HOLDING:

                 The use of a foreign-built aquatic plant harvesting vessel

            on the navigable waters of the United States would not be

            prohibited by 46 U.S.C. App. 292.  However, the transportation
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            of plant material by a foreign-built vessel from the point it

            is brought aboard the vessel to a point on the shore of a

            navigable waterway of the United States would constitute a

            violation of 46 U.S.C. App. 883.

                                             Sincerely,

                                             D. Lynn Gordon

                                             Assistant Commissioner

                                             Commercial Operations
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