                                      HQ 730909

                                  February 23, 1988

          MAR-2-05 CO:R:C:V jd 730909

          CATEGORY: Marking

          Mr. Andy Warmerdam

          Belmont Farms

          1090 N. Armstrong

          Fresno, California 93727

          RE: Country of origin marking requirements on paper plug caps on

          juice bottles

          Dear Mr. Warmerdam:

                This is in response to your letter requesting a ruling as

          to whether a paper plug cap you intend to use on bottles

          containing reconstituted orange juice would satisfy country of

          origin marking requirements.

          FACTS:

                According to your letter you bottle orange juice

          reconstituted from imported concentrate purchased from Sunkist

          Growers of Ontario, California.  The juice is bottled in "old

          fashioned" glass milk bottles and you have submitted a photocopy

          of the paper cap closure which will be used to seal the bottles

          for retail sale.  The cap shows a drawing of a windmill, company

          name, phone number and city, contents of the bottle, and in

          pertinent part the words, "CONTAINS ORANGE JUICE FROM BRAZIL AND

          U.S.A."  The letters of these words are approximately 1/16" high.

          ISSUE:

                Does country of origin marking information printed in type

          approximately 1/16" high satisfy the requirements of the country

          of origin marking laws?

          LAW AND ANALYSIS:

                Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C.1304), requires that every article of foreign origin (or

          its container) imported into the United States shall be marked in

          a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

          nature of the article (or container) will permit in such a manner

          as to indicate to the ultimate purchaser the English name of the

          country of origin of the article.  

                Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)),

          states in reference to country of origin markings, "The ultimate

          purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and

          read it without strain."

          HOLDING:

                In a phone conversation with a member of my staff on

          January 19, 1988, you were informed that the size of the type

          which conveys country of origin information on the sample cap was

          too small to satisfy country of origin marking laws.  It cannot

          be found easily and read without strain.  You agreed to contact

          your cap manufacturer and seek an increase in the size of the

          print.  It was suggested that the print should be at least 1/8"

          high.

                Also, in consideration of the five year supply of caps you

          were ordering, you were considering dropping your U.S. address

          from the cap.  This would exclude you from having to comply with

          possible regulations that would mandate minimum print size for

          country of origin information when a U.S. address is also on a

          label.

                If I can be of any further assistance to you, please do not

          hesitate to write.

                                        Sincerely,

                                        Marvin M. Amernick

                                        Chief, Value, Special Programs,

                                        and Admissibility Branch

