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            CATEGORY:  Marking

            Steven L. Hess, President

            L.S.J. America, Inc.

            318 West 39th Street

            New York, New York 10018

            RE:  Country of origin marking requirements for T-shirts

            Dear Mr. Hess:

                This is in reply to your letter of November 20, 1987,

            concerning the country of origin marking requirements for T-

            shirts which you plan to have assembled in the Dominican

            Republic.

            FACTS:

                Your company plans to import T-shirts assembled in the

            Dominican Republic from presumedly American-made components

            under item 807.00, Tariff Schedules of the United States,

            (TSUS).  You propose to mark the country of origin on a label

            sewn into the shirt's neck which will read "LSJ AMERICA," below

            which will be printed "MADE IN U.S.A." on one line and

            "ASSEMBLED IN DOMINICAN REPUBLIC" on another line.

            ISSUE:

                Whether a T-shirt assembled in the Dominican Republic from

            American-made components, and imported under item 807.00, TSUS,

            can be labeled "LSJ AMERICA MADE IN U.S.A. ASSEMBLED IN

            DOMINICAN REPUBLIC"?

            LAW AND ANALYSIS:

                Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

            U.S.C. 1304), requires that, unless excepted, every article of

            foreign origin (or its container) imported into the United

            States shall be marked in a conspicuous place as legibly,

            indelibly, and permanently as the nature of the article (or its

            container) will permit in such a manner as to indicate to the

            ultimate purchaser the English name of the country of origin of

            the article.
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                 Pursuant to section 10.22, Customs Regulations (19 CFR

            10.22), assembled articles entitled to an exemption under item

            807.00, TSUS, are considered products of the country of

            assembly for purposes of the country of origin marking

            requirements of 19 U.S.C. 1304.  If an imported assembled

            article is made entirely of American-made materials, the U.S.

            origin of the material may be disclosed by using a legend such

            as "Assembled in             from material of U.S. origin," or

            a similar phrase.

                 In this case, as provided in 19 CFR 10.22, for purposes of

            19 U.S.C. 1304, the country of origin of the sample T-shirt is

            the Dominican Republic, the country of assembly.

                HOLDING:

                In view of the fact that the Dominican Republic is the

            country of origin of the imported T-shirt, the label "LSJ

            AMERICA MADE IN U.S.A. ASSEMBLED IN DOMINICAN REPUBLIC" does

            not comply with the requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR

            10.22.

                                       Sincerely,

                                       Marvin M. Amernick

                                       Chief, Value, Special Programs

                                       and Admissibility Branch  
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