                                      HQ 731035

                                  February 29, 1988

          MAR-2-05 CO:R:C:V jd

          CATEGORY: Marking

          Ms. Gerlinde Wendel

          President, TOP-U.S.A. Corporation

          7870 Olentangy River Road

          Suite 109, P.O. Box 628

          Worthington, Ohio 43085

          RE: Country of origin marking requirements on card cases

          Dear Ms. Wendel:

                This is in response to your letter of February 3, 1988,

          requesting a ruling on country of origin marking requirements

          applicable to a small leather card case.

          FACTS:

                You submitted a sample leather card case approximately 4"

          long x 2 1/2" high.  The case has 1 pocket on one side and 2

          pockets on the other side.  The sample has your company name and

          address imprinted in gold ink on the exterior of the 1 pocket

          side, and inside that pocket is an adhesive label with the words

          "MADE IN KOREA".

                Based on your letterhead which states, "...enlightening

          premium ideas", we assume that you imprint such cases for your

          customers with their company names, addresses, and/or

          advertising, and they in turn distribute the cases to their

          customers.

                You have asked whether a label sewn in the same place as

          the sticker will satisfy country of origin marking laws.

          ISSUES:

                Will a label with country of origin marking information

          sewn inside the pocket of a card case satisfy country of origin

          marking laws?

                Will such a label be sufficient if the card case is

          imprinted on an exterior surface with a reference to some place

          other than the country of origin?

          LAW AND ANALYSIS:

                Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C. 1304), requires that every article of foreign origin (or

          its container) imported into the United States shall be marked in

          a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

          nature of the article (or container) will permit in such a manner

          as to indicate to the ultimate purchaser the English name of the

          country of origin of the article.  Section 134.1(d), Customs

          Regulations (19 CFR 134.1(d)), defines ultimate purchaser as

          "generally the last person in the U.S. who will receive the

          article in the form in which it was imported."  { 134.1(d)(4)

          states that if an article is to be given away as a gift the

          recipient is the ultimate purchaser.

                Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46),

          requires that in any case in which the words "U.S.", or

          "American", the letters "U.S.A.", any variation of such words or

          letters, or the name of any city or locality in the U.S., or the

          name of any foreign country or locality other than the country or

          locality in which the article was manufactured or produced appear

          on an imported article or its container, there shall appear,

          legibly and permanently, in close proximity to such words,

          letters, or name, and in at least comparable size, the name of

          the country of origin preceded by "Made in", "Product of", or

          other words of similar meaning.  To be considered "in close

          proximity", the country of origin information must be visible

          simultaneously with the reference to the place other than the

          country of origin, without any manipulation of the article.

          HOLDING:

                Country of origin marking information contained on a label

          sewn in the interior pocket of a card case satisfies country of

          origin marking law.  However, if an exterior surface of the card

          case is imprinted, or otherwise marked, with a U.S. address, or

          some other reference to a place other than the country of origin

          of the card case, the sewn-in label fails to meet the close

          proximity requirement of { 134.46, Customs Regulations.  In those

          instances, an adhesive label with the country of origin preceded

          by the words "Made in", or "Product of", or other words of

          similar meaning, placed on the same surface as the imprinting or

          other marking is required.

                                        Sincerely,

                                        John Durant

                                        Acting Director

                                        Commercial Rulings Division

