                                      HQ 731075

                                    July 28, 1988

          MAR-2-05  CO:R:C:V  731075  LW

          CATEGORY:  Marking

          Mr. J. Hopkins

          Manager of Purchasing and Traffic

          Edmont Becton Dickinson

          Box 6000

          Coshocton, OH 43812-6000

          RE:  Country of origin marking requirements for unsupported latex

               "Solvex" gloves

          Dear Mr. Hopkins:

                This is in response to your letter of February 23, 1988, on

          behalf of Edmont Becton Dickinson (the importer), requesting a

          ruling on country of origin marking requirements for unsupported

          latex "Solvex" gloves.

          FACTS:

                Based on your letter, the gloves are manufactured in

          Mexico.  The importer sells them via distributors to

          manufacturing, mining, construction, transportation, fishing and

          lumbering industries and to utilities and municipalities.  The

          gloves are packaged one dozen pairs per polybag with either 6 or

          12 one dozen bags to a shipping carton.  The country of origin

          will be marked on the shipping cartons and on the polybags.  The

          importer does not package the gloves as pairs, nor does it break

          up a carton to supply individual dozens to distributors.

          ISSUE:

                May the country of origin of latex gloves be placed on the

          outside of the shipping carton, and on the polybags in which the

          gloves are packaged rather than on each individual glove pair?

          LAW AND ANALYSIS:

            Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

          1304), requires that, unless excepted, every article of foreign

          origin (or its container) imported into the United States shall

          be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and

          permanently as the nature of the article (or its container) will

          permit in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

          the English name of the country of origin of the article.
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                Customs has previously ruled that when articles are sold to

          an industry which furnishes these articles to its workers without

          charge for use on the job, the industry is considered to be the

          ultimate purchaser.  (See HQ 708401 AB; February 22, 1978; HQ

          726409 HL; October 28, 1984).  In your letter you do not indicate

          what the industries, utilities, and municipalities (employers),

          do with the gloves.  If they provide them to their employees free

          of charge for use at work, the employers may be considered the

          ultimate purchasers.  If the employees pay for the gloves, they

          are the ultimate purchasers.

                Section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR 134.32(d)),

          provides that articles for which the marking of the containers

          will reasonably indicate the country of origin of the articles,

          are excepted from the country of origin marking requirements of

          19 U.S.C. 1304 and Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part

          134).  Assuming the employers are the ultimate purchasers of the

          gloves, properly marking the containers and the polybags rather

          than each individual pair will reasonably indicate the article's

          country of origin.  If the gloves will always reach the employers

          in the shipping cartons, marking only the cartons with the

          country of origin is sufficient to comply with marking law and

          regulations.  If the gloves will be sold individually, than each

          pair must be marked with the country of origin.  If the gloves

          are not for use by the employees free of charge, the employers

          may not be the ultimate purchasers of the gloves, and each pair

          should be properly marked with the country of origin.

                Because you indicate in your letter that the gloves are

          sold by the importer through distributors you should be aware of

          section 134.26, Customs Regulations (19 CFR 134.26), which

          requires that when an article is intended to be repacked after

          its release from Customs custody, or if the district director of

          Customs having custody of the article has reason to believe that

          the article may be repacked after its release, the importer must

          certify to the district director that if the article is to be

          sold or transferred to a repacker, the importer must notify the

          repacker, in writing, at the time of the sale or transfer, that

          any repacking of the article must comply with the country of

          origin marking requirements.

          HOLDING:

                In accordance with the above considerations, the subject

          gloves may be excepted from individual country of origin marking

          requirements provided: (1) the employers are the ultimate

          purchasers, i.e., the gloves will be purchased by the employers
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          for distribution to their employees free of charge for use at

          work, not for resale; (2) the containers in which the gloves are

          imported are properly marked; (3) Customs officers at the port of

          entry are satisfied that the gloves will reach the employers in

          the original container unopened, or that the importer has met

          with the requirements of 19 CFR 134.26; and (4) the gloves will

          not be otherwise sold.

                                        Sincerely,

                                        Marvin M. Amernick

                                        Chief, Value, Special Programs

                                        and Admissibility Branch
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