                                      HQ 731425

                                    June 28, 1988

          CLA-2  CO:R:C:V  731425DBI

          CATEGORY: Marking; Classification

          TARIFF NO.:  9801.00, HTSUS (800.00, TSUS)

          Mr. Edwin C. Bullock

          Kuhn and Muller

          1412 Broadway

          New York, New York  10018

          RE:  Country of origin marking requirements for plastic bottles

               made in Canada, filled with U.S. spring water; and the

               applicability of partial duty exemption of item 800.00,

               TSUS, to U.S. spring water exported to Canada for bottling.

          Dear Mr. Bullock:

               This is in response to your letter of May 5, 1988, in which

          you request a ruling concerning the country of origin marking

          requirements, and the applicability of item 800.00, Tariff

          Schedules of the Unites States (TSUS), for U.S. spring water,

          which will be bottled in Canada in plastic bottles made in

          Canada.

          FACTS:

               You advise that spring water sourced in the U.S. will be

          exported to Canada for bottling into 1.5 liter plastic bottles.

          The bottling will be performed through a "blow-molding" process

          whereby raw resin is melted into a liquid plastic, the liquid

          plastic is poured into a mold, and air is forced into the center

          of the liquid plastic.  The plastic then cools, hardens around

          the mold into the bottle shape, and is immediately filled with

          the spring water.  A cap is then placed onto the top of the

          plastic bottle and a label is pasted onto the outside surface of

          the bottle.  The label identifies the fact that the spring water

          is a product of the State of Maine.  The label also contains the

          name and address of the U.S. distributor. The bottles will then

          be packed in cardboard cartons, each containing twelve bottles.

          The cartons will be placed on wooden pallets, loaded into trucks,

          and returned to the U.S.

          ISSUES:

               1) Does a plastic bottle made in Canada and imported into

          the U.S. filled with U.S. sourced spring water have to be marked

          to indicate that it is a product of Canada when the bottle

          contains a label which identifies the fact that the spring water

          is a product of Maine and bears the U.S. address of the

          distributor?
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               2) Whether the described bottled spring water, when returned

          to the U.S., will be eligible for the partial exemption from duty

          provided for in item 800.00, TSUS (9801.00, Harmonized Tariff

          Schedule of the United States (HTSUS))?

          LAW AND ANALYSIS:

               Section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304)

          requires that, unless excepted, every article of foreign origin

          must be marked to indicate the country of origin to an ultimate

          purchaser in the U.S.  Products of the U.S. exported and returned

          are excepted from marking requirements pursuant to section

          134.32(m), Customs Regulations (19 CFR 134.32(m)).  Since the

          spring water which is exported to Canada is merely bottled, it is

          still a product of the U.S. upon its return.  Therefore, it is

          not subject to the marking requirements of 19 U.S.C. 1304.

               The bottle, however, is required to be marked to indicate

          its Canadian origin unless it is a disposable container.  Section

          134.24(a), Customs Regulations (19 CFR 134.24(a)), defines

          disposable containers as "the usual ordinary types of containers

          or holders, including cans, bottles, paper or polyethylene bags,

          paperboard boxes, and similar containers or holders which are

          ordinarily discarded after the contents have been consumed."

          When disposable containers are imported full and the contents are

          excepted from marking, the containers are not required to be

          marked to show the country of their own origin, but are to be

          marked to indicate the origin of their contents regardless of the

          fact that the contents are excepted from marking requirements.

          (19 CFR 134.24(d).

               In this case, the imported plastic bottles are clearly

          disposable containers within the meaning of 19 CFR 134.24(a), in

          that they are the usual ordinary type of container used to hold

          spring water.  Although some purchasers may choose to keep the

          bottles, we believe that such containers are ordinarily discarded

          after the contents have been consumed.  In accordance with 19 CFR

          134.24(d) the disposable bottles are not required to be marked to

          show the country of their own origin.  Ordinarily, such

          containers would be required to be marked to indicate the origin

          of their contents.  However, in this case, since the contents are

          a U.S. product, no country of origin marking would be required on

          the container. (The requirements of 19 U.S.C. 1304 are applicable

          only to articles "of foreign origin"; the U.S. sourced spring

          water is not considered an article "of foreign origin" within the

          meaning of the statute.)

               The next consideration is whether the bottles have to be

          marked to indicate their Canadian origin pursuant to section

          134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), which
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          provides that in any case in which the name of a country or

          locality other than the country or locality in which the article

          was manufactured or produced appear on an imported article or its

          container, there shall appear, legibly and permanently, in close

          proximity to such words, letters or name, and in at least a

          comparable size, the name of the country of origin preceded by

          "Made in," "Product of," or other words of similar meaning.

          (emphasis added).

               We find that neither the reference to the fact that the

          spring water is a product of Maine nor the U.S. address of the

          distributor triggers the requirements of 19 CFR 134.46.   This

          stems from the fact that the "article" referred to 19 CFR 134.46

          is the article itself (the U.S. spring water) and not the

          disposable Canadian container.  Therefore, the U.S. address on

          the bottle is not the name of a locality other than the country

          or locality in which the article was manufactured or produced.

          See HQ 729817, dated November 13, 1986 (Canadian wine cooler

          cartons bearing a U.S. address to be filled with U.S. wine

          coolers are not required to be marked with the country of origin;

          the U.S. address appearing on the carton is not inconsistent with

          the country of origin of the contents.)

               Item 800.00, TSUS, provides for the free entry of articles

          of U.S. origin which are exported and returned without being

          advanced in value or improved in condition while abroad.  We have

          previously held in a ruling dated July 7, 1987 (HQ 554643) that

          bulk wines exported by tank car in a finished condition to Canada

          to be placed in labelled bottles without any additions could be

          returned to the U.S. free of duty under item 800.00, TSUS.

               In this case, water is being exported in a finished

          condition to Canada to be bottled without any additions.  The

          water has not been advanced in value nor improved in condition

          while abroad.  Accordingly, we are of the opinion that the water

          to be imported qualifies for treatment as American goods returned

          under item 800.00, TSUS.

               Additionally, General Headnote 6(b)(i), TSUS, addresses the

          tariff treatment for containers or holders for imported

          merchandise, not imported empty.  Pursuant to Headnote 6(b)(i),

          the plastic bottles would be containers of usual types ordinarily

          sold at retail with their contents and the cardboard cartons

          would be usual types of shipping containers not designed for or

          capable of reuse.  Therefore, the bottles and cartons would not

          be subject to treatment as imported articles and can be returned

          to the U.S. free of duty.
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          HOLDING:

               For purposes of 19 U.S.C. 1304, disposable plastic bottles

          filled with U.S. spring water are not required to be marked with

          the country of origin of the bottles, even if the bottles contain

          a U.S. address.

               For the purposes of item 800.00, TSUS, and General Headnote

          6(b)(i), TSUS, the spring water, bottles and cartons may be

          entitled to free entry as American goods returned.

                                     Sincerely,

                                     John Durant, Director

                                     Commercial Rulings Division

          1cc: CLA-2 CO:R:C:V:DIZZO:LDC:6/16/88
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                                Kuhn and Muller

                                1412 Broadway

                                New York, New York 10018

