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   CATEGORY:  Classification

   TARIFF NO.:  9503.70.8000

   Ned H. Marshak, Esq.

   Sharretts, Paley, Carter & Blauvelt

   1707 L Street, N.W.

   Washington, D.C.  20036

   RE:  Tariff classification of children's dress‑up outfits

   Dear Mr. Marshak:

   
Your letter of January 11, on behalf of Tonka Corporation, requests a tariff classification ruling for certain merchandise known as "Dress 'n Dazzle" dress‑up outfits to be imported from China and Hong Kong.

   FACTS:

         The "Dress 'n Dazzle" line of merchandise is stated to consist of various articles including shawls, gloves, hats  socks, purses, and belts to be worn by young girls for dress‑ up play.  Generally, they are of man‑made fiber.  They are  sold in retail boxes in various combinations.  Two samples    were submitted:  the "Socks 'n Clips Dress 'n Dazzle" and the  "Wraps 'n Gloves Dress'n Dazzle."  "Socks 'n Clips" includes a  pair of lacy "socks," with attached metallic silver laces for    wrapping and tying around the ankle, and two clip‑on iridescent bows.  "Wraps 'n Gloves" includes a pair of twelve‑ button‑length gloves and a forty‑two‑by‑seven‑inch "shawl" 

of   satin on one side and iridescent fabric on the other.  All the  articles have attached a tiny plastic bow, the symbol of the   "Dress 'n Dazzle" line.  Advertising on the box and in the

accompanying literature states that the products help girls  achieve a "grown‑up look" for "exciting dress‑up fun."

         You believe that the merchandise is classifiable under  subheading 9503.70.80, Harmonized Tariff Schedule of the United States Annotated (HTSUSA), a provision for toys put up in  sets.  You present the results of a survey of mothers of   "Dress 'n Dazzle" owners.
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   ISSUE:

         Are the "Dress 'n Dazzle" articles classifiable as toys?

   LAW AND ANALYSIS:

              Classification under the Harmonized Tariff Schedule of the United States Annotated (HTSUSA) is in accordance with  the General Rules of Interpretation (GRI's).  GRI 1 provides

 that classification is determined first in accordance with the  terms of the headings of the tariff and any relative section or chapter notes.

         
Heading 9503, HTSUSA, provides for "other" toys, i.e.,  those not covered by heading 9501, for wheeled toys designed  to be ridden; or heading 9502, for dolls.

         
The Explanatory Notes (EN), the official interpretation

   of the HTSUSA at the international level, for heading 9503,

   HTSUSA, state that while certain toys may be capable of

   limited use, they are generally distinguishable by their size

   and limited capacity from the "real" article.  However, the

   term toy is not defined in the tariff.  The EN do state that

   Chapter 95 "covers toys of all kinds whether designed for the

   amusement of children or adults."  Thus, toy is interpreted to

   refer to an article designed for amusement.  The EN state

   further that articles of Chapter 95 "may, in general, be made

   of any material . . . ."

         The verb design means:  "3(f). to plan or produce with

   special intentional adaptation to a specific end‑‑used in pas‑

   sive or participial form."  Webster's Third New International

   Dictionary of the English Language Unabridged.  Thus the term

   designed /participial form/ for in the interpretation of toys

   indicates that the use of an article should be considered when

   classification as a toy is proposed.  We assume that in most

   cases an article will be used in accordance with the end for

   which it was produced.

         Additional U.S. Rule of Interpretation 1(a), HTSUSA, provides that, absent special language to the contrary:

         a tariff classification controlled by use (other than

         actual use) is to be determined in accordance with the

         use in the United States at, or immediately prior to,

         the date of importation, of goods of that class or kind

         to which the imported goods belong, and the controlling

         use is the principal use/./
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Thus we must determine whether the dress‑up sets are of a class or kind of goods principally used as toys, i.e., to amuse.  We will consider the goods themselves, the manner in

   which they are packaged and sold, and any other pertinent information available.  We interpret principal use to be that use exceeding any other.

         
The dress‑up articles, child‑sized versions of adult  clothing, are made to fit young girls.  They are not of types  normally worn by children as clothes.  They are not associated with holidays or special occasions.  They are meant to be incorporated into a well‑known children's play activity, dressing up, allowing children to pretend that they are adults.  They are thus similar to the many other articles classifiable as toys that consist of miniaturized and/or simplified 

versions of adult equipment or paraphernalia intended for children's play.  The package presents them as "dress‑up fun"  articles, and specifies the age group for which they are   intended.  The dress‑up outfits appear, in fact, to have no other purpose or use than to provide amusement for children.

         Customs' attention has been invited to the results of a  survey of purchasers, most of them mothers of users, of the dress‑up products, conducted to determine whether the products

were used as toys or as usual clothing worn outside the house.  Most of those responding answered that they considered the  product primarily a toy for dress‑up play rather than "real"

garments and accessories to be worn outside of the house.

         We think it reasonable to assume that the goods would be  used in substantially the same manner by most girls.  We conclude that the "Dress 'n Dazzle" packages are of limited use,  if any, other than for amusement and are readily distinguishable by their nature‑‑"mink" stoles, formal gloves, etc.‑‑ and  size from true children's clothes and jewelry.  They are   packaged and sold as toys, and are so perceived by consumers.

   HOLDING:

         The "Dress 'n Dazzle" sets are classified under sub‑ heading 9503.70.8000, HTSUSA, which provides specifically for other toys, put up in sets or outfits.

                              


Sincerely,

                              


John Durant, Director

                              


Commercial Rulings Division

