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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 9508.00.0000

Mr. Tim Seils

Foster Manufacturing Corp.

1652 Phillips Av.

Racine, Wisconsin  53403

RE:  Studded rubber track belt for amusement ride vehicles

Dear Mr. Seils:

     Your letter of February 8, 1989, addressed to our Milwaukee

office, has been referred to this office through our New York

office for reply.

FACTS:

     The studded rubber track belt is a one piece track composed

of a reinforced rubber and kevlar combination and is nine (9)

inches wide.  Two pictures were submitted which show the track as

it is used on the amusement ride for which it is said to be

designed.  The belt is used as wheels on a car would be used, or

more appropriately, as belts on a tractor or snowmobile would be

used. Two track belts are equipped to each vehicle.  You request

a ruling on the tariff classification of this item, under the

Harmonized Tariff Schedule of the United States Annotated

(HTSUSA).

ISSUE:

     Under which of the following provisions does the studded

rubber track belt belong?  Three different headings appear to be

relevant in this case:

     1)  4010, HTSUSA, covering conveyor or transmission

     belts or belting;

     2)  8708, HTSUSA, covering, inter alia, parts and

     accessories of motor vehicles of headings 8701 to 8705;

     3)  9508, HTSUSA, covering, inter alia, fairground

     amusements and parts and accessories thereof.
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LAW AND ANALYSIS:

     The General Rules of Interpretation (GRI) govern

classification under the HTSUSA.  GRI 1 states that for legal

purposes classification shall be determined according to the

terms of the headings and any relative section or chapter notes.

     The belt is exclusively designed, manufactured, and imported

for use on the amusement ride.  The vehicle is used exclusively

as an amusement ride and is designed and manufactured with that

purpose in mind.  The ride cannot be operated without the

belting, making the track belt in question here in an

indispensable part of the machine.  No evidence has been

submitted to contradict these findings.

     Heading 4010 applies to conveyor or transmission belts or

belting of vulcanized rubber.  The belt in question here is of a

reinforced rubber/kevlar combination and is nine inches (22.9 cm)

wide.  The notes for chapter 40 offer some guidance in this area.

Note 2(f) of chapter 40 states that articles of chapter 95 are

not covered under chapter 40.  The track belt in this case is an

integral part of an amusement ride and is designed for that

vehicle.  Amusement rides are not covered under chapter 40, but

they are covered under chapter 95.  Therefore, the one-piece

studded track belt is not classifiable under the 4010 heading.

     The one-piece studded track belt does not belong under

heading 8708 as a part used for a tractor.  This heading is

appropriate only if the vehicle this belt is a part of is a motor

vehicle classified in headings 8701-8705.  While the vehicle

this belt will be used on may resemble a tractor (primarily

because of the similarities in the way the belts are used and

its appearance), it is an amusement ride that is designed solely

as such, to be used strictly for amusement purposes at amusement

parks.  Note 1 of section XVII of the HTSUSA also states that the

section does not cover articles of heading 9508. This track belt

is not classifiable under the heading 8708.

     The 9508 heading applies to, inter alia, fairground

amusements and parts and accessories thereof.  Note 3 of chapter

95 of the HTS requires that parts or accessories which are

suitable for use solely or principally with articles of this

chapter are to be classified with those articles.  It has been

established that the track belt is an essential part of the

amusement ride for which it is designed.  The facts presented

support the claim that the belt is used exclusively on the

amusement ride and for no other purpose.  Therefore, subheading

9508.00.0000 is the correct classification for this specific

track belt.
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HOLDING:

     The one-piece studded track belt is properly classified

under 9508.00.0000, HTSUSA, as a part of a fairground amusement.

                                Sincerely,

                                John Durant, Director

                                Commercial Rulings Division

