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                                                    June 16, 1989

          CLA-2 CO:R:CV:V   544244 VLB

          CATEGORY: Valuation

          Frank J. Desiderio, Esquire

          Grunfeld, Desiderio, Lebowitz & Silverman

          12 East 49th Street

          New York, New York  10017

          RE:   Request for Ruling on Valuation of Wearing Apparel

                Purchased Through a Related Buying Agent

          Dear Mr. Desiderio:

                This is in response to your letter dated September 7, 1988,

          requesting a prospective ruling that payments by L.Y.N.S.

          Corporation (hereinafter referred to as the "importer") to

          Seaphone Company Limited, a Hong Kong entity (hereinafter

          referred to as "Hong Kong company") are  not includable in the

          transaction value of imported merchandise under section 402(b) of

          the Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of

          1979 (TAA).

          FACTS:

                The importer is purchasing wearing apparel from the Far

          East.  It has entered into a contract with the Hong Kong company

          entitled "Buying Agency Agreement".  Under the agreement, the

          Hong Kong company receives commissions based on the factories'

          sale price to the importer, in consideration for performing

          enumerated services on behalf of the importer.

                You state that eighty percent of the importer's stock is

          owned by Mr. Wah Lau.  The remaining twenty percent is owned by

          Mr. Louis Shen.  Additionally, you indicate that Mr. Lau owns a

          minority of the Hong Kong company's stock.  The remainder of the

          stock is owned by an unrelated third party.  You also point out

          that neither Messrs. Lau, Shen or the other party interested in

          the Hong Kong company possess any financial interest in, or

          exercise any control over the factories which supply merchandise

          to the importer.
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                Further, you state that Mr. Lau's family, including certain

          distant relatives, owns a number of denim factories which may

          sell piece goods to the importer.  However, Mr. Lau does not

          control or derive any financial benefit from the operation of the

          factories.  Moreover, the Hong Kong company will use office space

          in the same building used by a spinning mill company owned by Mr.

          Lau's father and a company controlled by a relative of Mr. Lau.

          However, the Hong Kong company maintains its own books, records

          and payroll.  In addition, the Hong Kong company pays its pro

          rata share of the telex, telecopy and rental expenses.

                The documentation for the transaction consists of all

          manufacturers invoicing the Hong Kong company for the

          merchandise.  The Hong Kong company then forwards the invoices to

          the importer.  The Hong Kong company also sends a separate

          invoice for its commission and for the expenses incurred in

          connection with the purchase and exportation of merchandise on

          behalf of the importer.  The importer in turn forwards full

          payment to the Hong Kong company which remits payments for the

          merchandise to the manufacturer.

                Finally, you indicate that the Hong Kong company advances

          part of its permanent quota to the importer or purchases quota

          from time to time, as conditions in the quota market permit, on

          behalf of the importer.  The importer pays for the quota as used

          or reimburses the Hong Kong company for the quota sums advanced

          from its permanent quota.

          ISSUES:

                (1) Whether the amounts paid to the Hong Kong company under

          the agreement with the importer are includable in the transaction

          value of the merchandise.

                (2) Whether the quota charges paid to the Hong Kong company

          by the importer are includable in the transaction value of the

          merchandise.

          LAW AND ANALYSIS:

                The preferred method of appraising merchandise is

          transaction value which is defined in section 402(b) of the

          Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of

          1979 (TAA); 19 U.S.C. 1401a(b)) as the "price actually paid or

          payable" for merchandise when sold for exportation to the United

          States, plus certain enumerated additions.  There appears to be

          no dispute that transaction value is the proper basis of

          appraisement in this case.
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                Buying commissions are not specifically included as one of

          the additions to the price actually paid or payable.  The "price

          actually paid or payable" is defined in section 402(b)(4)(A) as:

                      The total payment (whether direct or indirect . . .)

                      made, for imported merchandise by the buyer to, or

                      for the benefit of, the seller.

                The importer and the Hong Kong company are related persons

          under section 402(g) of the TAA.  However, the mere fact that the

          parties are related does not preclude a finding that a bona fide

          buying agency relationship exists.

                To determine whether a bona fide buying agency exists

          between an importer and an alleged "buying agent", the primary

          consideration is the right of the principal to control the

          agent's conduct with respect to matters entrusted to the agent.

          B & W Wholesale Co. v. United States , 58 CCPA 92, C.A.D. 1010,

          436 F.2d 1399 (1971).  Customs also considers the nature of the

          services performed by the agent giving rise to the payment to

          determine whether the costs should be included in the transaction

          value of the merchandise.  Jay-Arr Slimwear, Inc. v. United

          States, ____ CIT ____, Slip Op. 88-21 (Feb. 18, 1988). As the

          court stated in Slimwear, if the expenses are associated with

          selling or producing the merchandise, rather than ministerial

          functions in procuring the goods, the costs are dutiable.

                Customs published a general notice in the Customs Bulletin

          dated March 15, 1989, reminding interested parties what evidence

          is required to establish a bona fide buying agency relationship.

          In the notice, Customs quoted from Headquarters Ruling letter

          542141, dated September 29, 1980 (TAA No. 7) establishing that:

                . . . an invoice or other documentation from the actual

                foreign seller to the agent would be required to establish

                that the agent is not a seller and to determine the price

                actually paid or payable to the seller.  Furthermore, the

                totality of the evidence must demonstrate that the

                purported agent is in fact a bona fide buying agent and not

                a selling agent or an independent seller.

                On the basis of the information you have provided regarding

          the transactions in question, we are satisfied that the importer

          will exercise the requisite degree of control over the Hong Kong

          company.  However, you have indicated that the Hong Kong company

          may be purchasing merchandise from certain factories in which
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          some of the agent's family members have an interest.  This again

          is not an absolute bar to finding a buying agency relationship,

          but the importer must demonstrate conclusively that it exercises

          absolute control over the buying agent with respect to the

          transactions.  It is essential that no portion of the commissions

          paid to the Hong Kong company inure to the benefit of those

          factories in which a family member has an interest.

                Paragraph 8 of the Agreement states that the Agent does not

          have any financial interest in the factories, and there is no

          evidence submitted to the contrary.  Therefore, we conclude,

          based on the totality of the evidence, that the commissions paid

          to the Hong Kong company constitute bona fide buying commissions

          which are not includable in the transaction value of the

          merchandise.

                You have informed us that the importer has begun to enter

          merchandise under the proposed arrangement.  The import

          specialist has notified us that she has requested information to

          confirm the entered value of the merchandise.  This ruling is

          based solely on the information contained in your letter dated

          September 7, 1988.  Should the import specialist find information

          that is inconsistent with the representations in the letter, she

          may take the appropriate action.

                The second issue you have raised involves whether the quota

          charges paid to the Hong Kong company by the importer are

          includable in the transaction value of the merchandise.  As you

          may know, a proposal requiring the dutiability of all quota

          charges paid as a prerequisite to the exportation of merchandise

          to the U.S. is currently under review.  The notice was published

          in the Federal Register (53 FR 46626) on November 18, 1988.

          Under Customs regulation 19 CFR 177.7(a) "no ruling letter will

          be issued . . . in any instance in which it appears contrary to

          the sound administration of the Customs and related laws to do

          so."  Pursuant to this regulation and in light of the outstanding

          notice, we have determined that it is inappropriate to issue a

          ruling on the quota issue at this time.

          HOLDING:

                (1) In light of the foregoing, the payments made to the

          Hong Kong company are buying commissions under a bona fide buying
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          agency agreement.  Therefore, the payments are not part of the

          transaction value of the merchandise.

                (2) In addition, Customs currently is reviewing comments

          concerning the dutiability of quota charges.  Therefore, it would

          be contrary to sound administration of the Customs laws for us to

          issue a prospective ruling regarding the dutiability of quota

          charges at this time.

                                        Sincerely,

                                        John Durant, Director

                                        Commercial Rulings Division

