                                      HQ 544303

                                   March 27, 1989

          CLA-2 CO:R:C:V 544303

          CATEGORY: Other

          Mr. T. N. Pockman

          Manager, Regulatory

           and Administrative Compliance

          Mobil Oil Corporation

          3225 Gallows Road

          FairFax, Virginia 22037-0001

          RE:  Calculation of user fees for petroleum products.

          Dear Mr. Pockman:

               Your letters dated April 13, 1988, and January 16, 1989,

          have been forwarded to this office for response.  Please accept

          our apologies for the delay in responding to your inquiry.

          FACTS:

               You state that you have received invoices for petroleum

          products from the Philadelphia District for increases in the

          harbor maintenance tax and the merchandise processing fee which

          have been recomputed on the total dollar amount of your foreign

          purchase invoice.  You contend that this final commercial invoice

          should be used to establish a unit value for your purchase which

          should then be applied to the actual gross receipt - the volume

          of cargo on which duty is paid.  You have stated that due to the

          measurement inaccuracies at loading and various sources of

          operational losses that occur in shipment and handling, the

          volume actually received is typically a few tenths of a percent

          less than the volume invoiced by your supplier.

          ISSUE:

               Whether section 158.7 of the Customs Regulations (19 CFR

          158.7) should be taken into account in determining the

          appropriate user fee promulgated in sections 24.13 and 24.14 of

          the Customs Regulations (19 CFR 24.13 and 24.14).

          LAW AND ANALYSIS:

               Section 158.7 of the Customs Regulations (19 CFR 158.7)

          provides:
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                   "Merchandise subject to ad valorem, specific, or

                   compound rates of duty found at the time of importation

                   to be reduced or diminished by a natural force, such as

                   evaporation, or by leakage, shall be appraised in its

                   condition as imported, with an allowance made in the

                   value, weight, quantity, or measure to the extent of the

                   reduction or loss, except where forbidden by law or

                   regulation."

               Consideration of this provision must take into account

          section 24.23(a) of the Customs Regulations (19 CFR 24.23(a)).

          Section 24.23 promulgates the user fee statute pursuant to

          section 8101(a) of the Omnibus Budget Reconciliation Act of 1986

          (19 U.S.C. 58) which provides that the user fee shall be based on

          the value of the merchandise.  Subsection (c) provides that the

          fee shall be due and payable to Customs by the importer of record

          of merchandise at the time of deposit of estimated duties.

               Accordingly, under the procedure explained to you by the

          national import specialist, Customs bases its appraised value on

          the transaction value of the imported merchandise as declared by

          the importer at the time of entry.  It is this figure which

          Customs uses for all purposes required by law including the

          establishment of user fees.  If this figure changes based on an

          adjustment between the parties prior to importation then it

          becomes incumbent upon the importer to amend his entry

          declaration.  Absent an amendment of the entry by the importer,

          we have no authority under 19 CFR 158.7, or elsewhere to, change

          the appraised value of the imported merchandise.

          HOLDING:

               The adjustment to the appraised value required by 19 CFR

          158.7 must take into account the provisions of 19 CFR 24.23 and

          24.24.  Accordingly, unless the importer makes an adjustment

          (amendment) to the value declaration on Customs Form 7501, both

          user fees will be calculated on the basis of the values declared

          to Customs.

                                      Sincerely,

                                      John A. Durant, Director

                                      Commercial Rulings Division

          cc: CLA- CO:R:C:V:TLL: MM:FNL 3-9-89

