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CATEGORY:  Marking

Shirley A. Waltos

Karl Schroff & Associates, Inc.

Route 6

Box 384-17

Springfield, Missouri 65803

RE:  Country of origin marking requirements for key rings

Dear Ms. Waltos:

     This is in response to your letter of September 7, 1988,

requesting a ruling on whether section 304 of the Tariff Act of

1930, as amended (19 U.S.C. 1304), requires country of origin

marking of a metal key ring/chain which is attached to a flat

plastic box.  The flat plastic box is made in the U.S. and

attached to the key ring/chain in the U.S.

FACTS:

     Your client imports metal key ring/chains.  In the U.S. the

metal key ring/chain is attached to a flat plastic box with a

small metal ring.  The box is made in the U.S.  Some of the boxes

contain a prophylactic (which is also made in the U.S.).

ISSUE:

     Whether attaching a small plastic box to a metal key

ring/chain substantially transforms the article and therefore

excepts the completed article from the country of origin marking

requirements of 19 U.S.C. 1304.

LAW AND ANALYSIS:

          Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of

foreign origin imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article.

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of

the marking on the imported goods the country of which the goods

is the product.  The evident purpose is to mark the goods so that

at the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing

where the goods were produced, be able to buy or refuse to buy

them, if such marking should influence his will."  United States

v. Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.35, Customs Regulations (19 CFR

134.35), creates an exception from the marking requirement for an

article where the article is to be used in the U.S. in the

manufacture of a new article having a new name, character, or

use.  If substantial transformation occurs, then the manufacturer

is the ultimate purchaser and the consumer need not be informed

of the country of origin.

     In the instant case, the manufacturing process that occurs

in the U.S. is a minor assembly operation rather than a

substantial transformation.  The imported article is a completed

key ring which, after being attached to a small plastic box, is

sold for use as a key ring.  Although a key ring with a box

attached to it might be preferable to some consumers, one would

not purchase this article if they didn't intend to use it as a

key ring.  There is no change in the physical qualities of the

imported key ring/chain.  The fundamental character of the

product does not change.  The name of the product does not change

either. The attachment of the small plastic box to the chain in

the U.S. is a minor assembly operation which would not require

any significant skill,time or cost.  See Uniroyal Inc. v. U.S.,

542 F. Supp. 1026, 3 CIT 220 (1982).  Based on the above factors,

no substantial transformation has occurred.  A retail consumer

purchasing a key ring must be informed of the country of origin

of the key ring/chain.

HOLDING:

     Attachment of a small plastic box to a key ring/chain does

not substantially transform the assembled article into a new

article having a new name,character or use.  Therefore, pursuant

to 19 U.S.C. 1304, the assembled article must be marked with the

country of origin of the key ring/chain.

                              Sincerely,

                              Marvin M. Amernick

                              Chief, Value, Special Programs

                              and Admissibility Branch

