                            HQ 732331

                            June 20, 1989

MAR-2-05 CO:R:C:V 732331 KG

CATEGORY: Marking

Mr. Frederick V. Colella

6 Lynam Court

Stamford, Connecticut 06903

RE: Country of origin marking requirements for disposable aerosol

cans

Dear Mr. Colella:

     This is in response to your letter of April 5,1989,

reqesting a ruling on country of origin marking requirements for

nonreuseable aerosol cans imported and filled by your client in

the U.S.

FACTS:

     Your client sells a product made in the U.S. The

nonreuseable aerosol cans in which the product is sold are made

outside the U.S.  The cans are imported empty and filled in the

U.S.  You informed a member of my staff that the cans are

presently being imported without the legend "Made in U.S.A."

since your client had a shipment of aerosol cans marked this way

detained by Customs in Boston.  The cans are presently being

imported on pallets which have a shrink wrap for the entire

pallet indicating the country of origin of the cans.

ISSUE:

     Whether disposable aerosol cans imported empty to be filled

with a U.S. product must be individually marked with the country

of origin.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser should

be able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy them, if such marking should

influence his will."  United States v. Friedlaender & Co., 27

C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.24(c), Customs Regulations (19 CFR

134.24(c)), provides that when disposable containers or holders

are imported unmarked by persons or firms who fill or package

them with various products which they sell, these persons or

firms are the ultimate purchaser of these containers or holders

and they may be excepted from individual marking pursuant to 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs Regulations

(19 CFR 134.32(d)).  However, the outside wrappings or packages

holding the containers shall be clearly marked to indicate the

country of origin.

     Customs held in ruling HQ 730992 (August 22, 1988), that it

is acceptable to mark the country of origin on the outside

wrappings or packages containing nonreuseable booster tubes

imported empty to be filled with explosives in the U.S.

However, some of the booster tubes were marked with the trade

name "Austin", which is a city in the U.S.  Those booster tubes

marked with the trade name "Austin" were required by section

134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), to be individually

marked with the country of origin so the ultimate purchaser would

not be confused about the country of origin of the boosters.

     As long as the empty cans are not marked with any country of

origin and have no language referring to a U.S. location,

the facts of this case differ from HQ 730992 and fall squarely

within 19 CFR 134.24(c).  The importer is importing empty

nonreuseable aerosol cans into the U.S. to be filled and is

marking the entire pallet with shrink wrap indicating the country

of origin of the cans in accordance with 19 U.S.C. 1304 and 19

CFR 134.24(c).

HOLDING:

     Empty nonreuseable aerosol cans are excepted from individual

country of origin marking requirements pursuant to 19 CFR

134.24(c) so long as the outermost wrapping of the cans is

marked with the country of origin as required by 19 U.S.C. 1304.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

cc: District Director, Boston

