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CATEGORY: Marking

David E. Katzman

Advance Brokers, Ltd.

201 Sumner Street

East Boston, Massachusetts 02128

RE: Country of origin marking of dust pan and brush set

Dear Mr. Katzman:

     This is in response to your May 9, 1989, letter requesting a

ruling regarding the country of origin marking of a plastic dust

pan and brush set imported from Italy.

FACTS:

     The pieces imported in bulk from Italy are: a dust pan, a

brush head, two handle pieces and two tubes.  The legend "Made in

Italy" appears in the upper corner of the bottom of the dust pan. 

On the finished article, this marking can be seen only by lifting

the set up awkwardly and looking very carefully at the bottom

piece to find the marking.  The brush head is also marked "Made

in Italy".  This marking is located on the outer edge of the side

of the brush head that contains the bristles and can only be seen

by turning the brush head at a particular angle.  On the finished

product, this marking faces inward and cannot be seen.

     The importer assembles the various pieces into a finished

product in the U.S. and attaches a large card.  The front of the

card contains a picture of a woman holding the product, the

product line name, and a stamp and number indicating consumer

testing of the product.  The back of the card contains pictures

of other products the company makes, an attestation by the

president of the company that the products are consumer tested,

and below all that, the name of the company, a U.S. address and

the legend "Made in Italy".  The importer would like to add a

line below the "Made in Italy" legend that says "Assembled and

packaged in U.S.A."

ISSUE:

     What is the country of origin marking required by 19 U.S.C.

1304 for this imported dust pan and brush set.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser should

be able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy them, if such marking should

influence his will."  United States v. Friedlaender & Co., 27

C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41, Customs Regulations (19 CFR

134.41), requires that the ultimate purchaser in the U.S. be able

to find the marking easily and read it without strain.

     After careful examination of the dust pan and brush set, we

are of the opinion that the marking of the dust pan head and the

dust pan itself would not satisfy 19 CFR 134.41.  The ultimate

purchaser should not have to search for the country of origin

marking.  However, since the assembled product is received by the

ultimate purchaser attached to a card which contains a country of

origin marking, the question presented is whether the card

satisfies 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.41.

     Although the card is marked on the back, the country of

origin marking is just below the U.S. address and printed in

black ink of the same print size as the U.S. address.  Therefore,

the country of origin marking satisfies 19 CFR 134.41.  Further,

the positioning of the country of origin marking just below the

U.S. address satisfies section 134.46, Customs Regulations (19

CFR 134.46), which requires that when the name of any city or

locality in the U.S., other than the name of the country or

locality in which the article was manufactured or produced,

appears on an imported article or its container, there shall

appear, legibly and permanently, in close proximity to such

words, letters, or name, and in at least a comparable size, the

name of the country of origin preceded by "Made in,""Product of,"

or other words of similar meaning.

     The question presented by the importer as to whether the

legend "Assembled and packaged in U.S.A." can be added below the

country of origin marking is not in the jurisdiction of Customs

and must be referred to the Federal Trade Commission at 6th and

Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C. 20580.

HOLDING:

     The card attached to the submitted dust pan and brush set

satisfies 19 U.S.C. 1304, 19 CFR 134.41 and 19 CFR 134.46.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch




