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CATEGORY: Marking

L.J. Wood

Haydock Caster Company

7500 Caldwell Avenue

Niles, Illinois 60648

RE: Country of origin marking of casters

Dear Mr. Wood:

     This is in response to your letter of June 12, 1989,

concerning the country of origin marking of imported casters

which are small swiveled wheels for supporting and moving

furniture or other heavy articles.  Two samples were submitted

for examination.

FACTS:

     Your company imports casters from Taiwan.  In most cases,

the casters are re-shipped to your customers in the cartons that

are received from Taiwan.  These cartons are clearly marked "Made

in Taiwan" as well as the bags in which the casters are shipped.

In some cases, the casters are imported without stems and you

insert stems to meet the customer's needs.  These casters are

then shipped in cartons marked "Made in Taiwan".  There are no

sales at the retail level.  The casters are purchased by

equipment manufacturers who put the casters on their finished

product.  Close examination of the sample casters reveals that

they are marked with the country of origin imprinted in small

letters near the stem of the caster.

ISSUE:

       Whether the imported casters must be individually marked

with the country of origin in accordance with 19 U.S.C. 1304.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The United States Court

of International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT    (CIT 1988), "In ascertaining

what constitutes the country of origin under the marking statute,

a court must look at the sense in which the term is used in the

statute, giving reference to the purpose of the particular

legislation involved.  The purpose of the marking statute is

outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27 CCPA 297,

302, C.A.D. 104 (1940), where the court stated that: 'Congress

intended that the ultimate purchaser should be able to know by an

inspection of the marking on imported goods the country of which

the goods is the product.  The evident purpose is to mark the

goods so that at the time of purchase the ultimate purchaser

may, by knowing where the goods were produced, be able to buy or

refuse to buy them, if such marking should influence his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  In accordance with 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D), section

134.32(d), Customs Regulations (19 CFR 134.32(d)), excepts from

individual marking those articles for which the marking of the

containers will reasonably indicate the origin of the articles.

The exception applies in cases where the article is imported in a

properly marked container and Customs officials at the port of

entry are satisfied that the ultimate purchaser will receive it

in its original unopened marked container.

     In this instance, the casters are imported in cartons marked

"Made in Taiwan" and reshipped to your customers in the marked

cartons.  There are no retail sales and you did not indicate that

any casters are sold on a single unit basis or in less than a box

quantity.  Assuming these conclusions to be accurate, and that

the local Customs officials are satisfied that the articles will

reach the ultimate purchaser in the properly marked container,

the casters are excepted from individual marking pursuant to 19

CFR 134.32(d) as long as your customers receive the casters in

these unopened marked cartons.

     We note that if the casters were required to be individually

marked, the marking must appear on the casters in a more

conspicuous manner than it appears on the samples submitted in

order to comply with section 134.41, Customs Regulations (19 CFR

134.41).  Although the casters are individually marked, we do not

believe the country of origin marking is conspicuous.  As

provided in 19 CFR 134.41, the ultimate purchaser must be able to

find the country of origin marking easily and read it without

strain. Because the marking is imprinted near the stem in very

small letters which are the same color as the caster, the

marking is not easy to read or find.

 HOLDING:

     The casters are excepted from individual country of origin

marking pursuant to 19 CFR 134.32(d) as long as the local Customs

officials are satisfied that the casters will reach the ultimate

purchaser in the properly marked container.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

cc: District Director

    Chicago Customs

