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CATEGORY: Marking

Sallie McLarty

Potpourri Press

P.O. Box 19566

Greensboro, NC 27419-9566

RE: Country of origin marking of imported mugs, tins and gift

bags

Dear Ms. McLarty:

     This is in response to your letter of August 29, 1989,

requesting a country of origin ruling regarding imported mugs,

tins and gift bags.  We regret the delay in responding to your

inquiry.

FACTS:

     You enclosed a sample mug and its box, a tin and a small

gift bag.  The mug is marked "Made in Korea" on its bottom in

large prominent lettering.  The box that the mug is sold in is

also marked on the bottom in bold prominent lettering.  The tin

is marked "Made in Hong Kong" on its bottom in large prominent

lettering.  The small gift bag is marked "Made in Hong Kong" in

bold prominent lettering on the bottom of the bag.

     You inquired whether you could replace the phrase "Made in"

with the phrase "Crafted in".

ISSUE:

     Whether the phrase "Crafted in" preceding the country of

origin satisfies section 304 of the Tariff Act of 1930, as

amended.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.   The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT ___(CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297, 302 C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Country of origin is defined in 19 CFR 134.1(b) as

the country of manufacture, production, or growth of any article

of foreign origin entering the U.S.  The question presented in

this case is whether the phrase "Crafted in" indicates that the

article was made in the named country, as required by 19 U.S.C.

1304.

      The word "craft" is defined in the Random House College

Dictionary as "to make or manufacture an object with skill and

careful attention to detail."  An ultimate purchaser would

therefore understand that the phrase "Crafted in" refers to where

an item was made.  Further, in HQ 712210 (March 20, 1980),

Customs ruled that the marking "Handcrafted in Mexico" was

acceptable for the purposes of 19 U.S.C. 1304.  There is no

discernable difference in meaning between the word "Handcrafted"

and the word "Crafted" that relates to the origin of a product.

Therefore, the phrase "Crafted in" is acceptable for country of

origin marking.

HOLDING:

     The phrase "Crafted in" is acceptable for country of origin

marking purposes.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

