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CATEGORY: Marking

Thomas E. Moser

North, Inc.

P.O. Box 587

Maiden, North Carolina 28650

RE: Country of origin marking of imported finger cots

Dear Mr. Moser:

     This is in response to your letter of November 22, 1989,

requesting a country of origin ruling regarding imported finger

cots.  You submitted two finger cots for examination.

FACTS:

     Finger cots are used on the ends of the fingers to protect

products from body oils that would otherwise damage parts,

particularly electronic components.  They are also used by

persons filing papers to protect their fingers from paper cuts.

The cots are manufactured in Akron, Ohio.  During the

manufacturing process, they are coated with talc so that the cots

can be removed from the production forms.  As they are removed

mechanically, the cots are rolled up, trapping the talc inside

the cots.  In order to remove the talc, they are unrolled and

washed.  The cots cannot be unrolled mechanically.

     The cots are shipped to Haiti to be rerolled only.  There is

no further manufacturing conducted in Haiti.  You submitted two

cots for examination; one is rolled up and the other is unrolled.

ISSUE:

     Whether the imported cots are subject to the country of

origin marking requirements of section 304 of the Tariff Act of

1930, as amended.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statue, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297, 302 C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.1(b), Customs Regulations

(19 CFR 134.1(b)), defines the country of origin as the "country

of manufacture, production, or growth of any article of foreign

origin entering the U.S.  Further work or material added to an

article in another country must effect a substantial

transformation in order to render such other country the country

of origin with the meaning of 19 CFR Part 134.

     A substantial transformation occurs when articles lose their

identity and become new articles having a new name, character or

use.  United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 C.C.P.A. 267 at 270

(1940), National Juice Products Association v. United States, 10

CIT ___, 628 F.Supp. 978 (CIT 1986), Koru North America v.

United States, 12 CIT ___, 701 F.Supp. 229

(CIT 1988).   The issue in this case is whether the rerolling

done in Haiti constitutes a substantial transformation.  If not,

the finger cots are a U.S. product and therefore, not subject to

country of origin marking requirements.

     When the articles in question arrive in Haiti, they are

completed finger cots which are rolled up.  The article that

leaves Haiti is a completed finger cot which is unrolled.  There

is no new article created, the article does not change its name,

and the use of the article does not change.  The only

characteristic of the article that changes in Haiti is whether

the finger cots are rolled or unrolled.  This change in

characteristic alone is not sufficient to create a substantial

transformation.  Therefore, the finger cots are not substantially

transformed in Haiti.  The finger cots are manufactured in Ohio

and therefore, are domestic goods and pursuant to 19 CFR

134.32(m) products of the U.S. exported and returned are not

subject to country of origin marking requirements.

HOLDING:

     The finger cots are not substantially transformed in Haiti.

Therefore, the finger cots are considered domestic goods for

country of origin marking purposes and are not subject to country

of origin marking requirements.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

