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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 7020.00.00

Mr. Kevin M. Diran

Armen Cargo Services Inc.

P.O. Box 280661

San Francisco, CA 94128

RE: Glass cubes, pyramids and bars for glass decorative articles.

Glass Products, Inc. v. U.S.; H. Rep. No.100-576; parts not

specifically provided for within a heading.

Dear Mr. Diran:

     Your letter of April 4, 1990, requesting a tariff

classification ruling under the Harmonized Tariff Schedule of the

United States Annotated (HTSUSA), has been referred to this

office for reply.

FACTS:

     The articles in question include a 25x25 mm cube, 15x15 mm

cube, 20x20 mm pyramid and a 40x40 mm bar of glass.  All of these

articles are used as components for the manufacture of decorative

glass articles such as trains, churches and spinning machines.

This ruling request is limited only to these components and not

the finished products.  You stress that the articles are never

sold in their imported form and that they are only used to make

the finished articles.

ISSUE:

     Whether the articles in question are classifiable within

heading 7013, HTSUSA, which provides for glassware of a kind used

for table, kitchen, toilet, office, indoor decoration or similar

purposes; or classifiable within heading 7020, HTSUSA, which

provides for other articles of glass.
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LAW AND ANALYSIS:

     Classification of merchandise under the HTSUSA is governed

by the General Rules of Interpretation (GRI's).  GRI 1 provides

that classification is determined first in accordance with the

terms of the headings of the tariff and any relative section or

chapter notes.

     Heading 7013, HTSUSA, provides for glassware of a kind used

for indoor decoration.  Explanatory Note (EN) 70.13 states that

this heading covers articles of glassware and lists as examples

of these items; table or kitchen glassware, toilet articles,

office glassware and glassware for indoor decoration.  However,

parts of these articles are not specifically provided for within

this heading.  The articles in question are parts of glassware

used for indoor decoration and are not decorative or ornamental

items in their own right.  Therefore, they are not accurately

described by the terms of this heading and cannot be classified

therein.

      The Court of International Trade (CIT) previously ruled in

a case covering merchandise very similar to that at issue.  Glass

Products, Inc. v. United States (Glass Products), 10 CIT 253

(1986).  This case involved the classification of crystal votive

cups chiefly used in the household as parts of decorative

articles.  The competing tariff provisions at issue were item

546.60, Tariff Schedules of the United States (TSUS), which

provided for household glassware and item 548.05, TSUS, which

provided for articles not specially provided for of glass.  As in

the present case, item 546.60 did not provide for parts of

household glassware.  The CIT relied upon the well established

principle "that a tariff provision which does not specifically

provide for parts does not include them", and rejected the

classification of glassware parts as household glassware.  Glass

Products at 255.  See also Ruth F. Sturm, Customs Law and

Administration, section 54.9 at 38 (1990);  Murphy & Co. et al.

v. United States, 13 Ct. Cust. Appls. 256, T.D. 41201 (1925);

Herman Miller Clock Co. v. United States, 22 CCPA 332, T.D. 47363

(1934); United States v. Lyons Transport, 45 CCPA 104, C.A.D. 681

(1958); United States v. Paul M.W. Bruckmann, 65 CCPA 90, C.A.D.

1211, 582 F.2d 622 (1978).  Instead, the CIT classified the

crystal cups within item 548.05, TSUS, as articles of glass.

     While this ruling is not binding precedent on Customs under

the HTSUSA, Congress has indicated that earlier tariff rulings

must not be disregarded in applying the HTSUSA.  The conference

report to the 1988 Omnibus Trade Act states that "on a case-by-

case basis prior decisions should be considered instructive in

interpreting the HTS[USA], particularly where the nomenclature

previously interpreted in those decisions remain unchanged and no

dissimilar interpretation is required by the text of the
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HTS[USA]."  H. Rep. No. 100-576, 100th Cong., 2D Sess. 548 (1988)

at 550.  We consider the analysis in Glass Products instructive

in interpreting the HTSUSA in this instance.  Glass Products

involves the predecessor provisions under the TSUS of the HTSUSA

headings at issue in the present case.  Both the texts of item

546.60 and subheading 7013.99.50, and item 548.05 and subheading

7020.00.00 are substantially similar.

     The established principle of "parts" classification relied

upon in Glass Products is also more than simply a prior decision

issued under the TSUS.  In addition, it is a principle of

statutory interpretation whose application is not limited solely

to the TSUS but which can be applied to the HTSUSA as well.  As

stated previously, TSUS decisions can only be instructive when

the text of the HTSUSA does not require a dissimilar

interpretation.  The text of GRI 1, which mirrors the principle

of "parts" classification, requires classification to be

determined by the terms of the headings.  In other words, if the

terms of a heading do not contain a provision for parts then

parts cannot be classified within that heading.  Thus the

instructive use of the principle of "parts" classification is

appropriate in this case and required by the HTSUSA.

     Subheading 7020.00.00, HTSUSA, provides for other articles

of glass.  EN 70.20 states that "[t]his heading covers glass

articles (including glass parts of articles) not covered by other

headings of this Chapter or other Chapters of the Nomenclature."

The articles in question are glass parts of articles and not

covered by any other heading.  Therefore, they satisfy the terms

of this heading and are classifiable therein.

     A question has been raised as to whether these articles are

decorative in their own right and thus, even if not classifiable

as parts, should still be classified as decorative household

articles.  Although this argument has merit, in view of the fact

that these articles are never sold individually, we find that

their use by themselves as decorative articles would be fugitive

at best.  We must reject this argument.

HOLDING:

     The glass parts in question are classifiable within

subheading 7020.00.00, HTSUSA, which provides for other articles

of glass dutiable at the rate of 6.6 percent ad valorem.

                                      Sincerely,

                                      John Durant, Director

                                      Commercial Rulings Division

