                            HQ 088084

                        November 7, 1990

CLA-2 CO:R:C:G 088084 CRS

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.:  4911.99.6000

Assistant Area Director

Commercial Operations Division

Six World Trade Center

New York, NY 10048

RE:  Request for Internal Advice 63/90.  Baseball card collector

     sets.  Paper and paperboard.  Other printed matter printed

     on paper in whole or in part by a lithographic process.  GRI

     3(a).

Dear Madam:

     This is in reply to your memorandum dated September 12,

1990, concerning Internal Advice request 63/90, submitted on

August 20, 1990, by Siegel, Mandell & Davidson, on behalf of

their client, The Topps Company, Inc., pursuant to section

177.11, Customs Regulations (19 CFR 177.11), on the importation

of baseball card collectors' sets under the Harmonized Tariff

Schedule of the United States Annotated (HTSUSA).

FACTS:

     The merchandise in question, Topps' 1989 Baseball "Traded"

series, consists of a set of 132 baseball trading cards which are

lithographically printed and packaged in boxes in the Republic of

Ireland.  Each 132 card set is packaged in an individual box.

The cards resemble those of Topps' regular season series; each

one measures 3 inches by 2 inches and are 0.015 inches thick, and

has on one side a photograph of a major league player who was

traded during the 1989 season, and on the reverse, the player's

statistics and personal data.

     The "Traded" series is intended to update Topps' regular

season series by depicting traded players in their new team's

uniform.  The cards are sold either directly to collector houses

or to retail establishments which carry this type of commodity.

Unlike the regular season cards, however, the "Traded" series is

sold in complete boxed sets rather than in packs of five or ten

cards.  In all other respects the "Traded" series is identical to

the regular season cards.

ISSUE:

     Whether subheading 4911.99.6000, HTSUSA, includes articles

of paperboard as well as of paper such that baseball trading

cards with a thickness of 0.015 inches are classifiable as other

printed matter printed on paper in whole or in part by a

lithographic process.

LAW AND ANALYSIS:

     Heading 4911, HTSUSA, provides for other printed matter,

including pictures and photographs, a residual provision which

according to Explanatory Note 49.11, covers all printed matter of

Chapter 49 other than that which is more specifically described

by other headings of the Chapter.  As there are no more specific

headings, however, the trading cards in question are classifiable

in heading 4911.

     Subheading 4911.99.6000, HTSUSA, provides for other printed

matter, printed on paper in whole or in part by a lithographic

process.  The term "paper" is not defined in Chapter 49, HTSUSA,

nor is it defined elsewhere in the Nomenclature.  The same is

true of the term "paperboard."

     The Dictionary of Paper (4th ed. 1980), 296, defines "paper"

in relevant part as follows:

     (1)(General term).  The name for all kinds of matted or

     felted sheets of fiber (usually vegetable, but sometimes

     mineral, animal or synthetic) formed on a fine screen from a

     water suspension.... (2)(Specific term).  One of the two

     broad subdivisions of paper (general term), the other being

     Paperboard (q.v.).

Paperboard, in contrast is defined at 296-297 as:

     One of the two broad subdivisions of paper (general term),

     the other being Paper (specific term) (q.v.).  The

     distinction between paperboard and paper is not sharp but

     broadly speaking, paperboard is heavier in weight, thicker,

     and more rigid than paper.  In general, all sheets 12 points

     (0.012 inch) or more in thickness are classified as

     paperboard.  There are a number of exceptions based upon

     traditional nomenclature.

Consequently, if the term "paper" were limited, based on the

above definition, to sheets 12 points or more in thickness, the

baseball cards at issue would be excluded from subheading

4911.99.6000, HTSUSA, and would instead be classifiable in

subheading 4911.99.8000, HTSUSA, which provides for other printed

matter...other, other, other, other.

     However, in Customs' opinion, the raison d'etre of

subheading 4911.99.6000 was to differentiate between printed

matter produced by a lithographic process, and printed matter

manufactured using other processes, and therefore to exclude

paperboard from the subheading would arguably defeat the intent

behind the provision.

     Under the HTSUSA, articles are classified in accordance with

the General Rules of Interpretation (GRIs).  GRI 1 provides that

the classification of articles is determined according to the

terms of the headings and any relative section or chapter notes

and, provided the headings or notes do not otherwise require,

according to the remaining GRIs taken in order.  GRI 6 extends

the rules of interpretation to the subheading level.

     When, as here, goods are prima facie classifiable under two

or more [sub]headings, GRI 3(a) states that the [sub]heading

which provides the most specific description is to be preferred

to [sub]headings that are more general in nature.  Balancing the

lack of a definition in Chapter 49 of paper and paperboard

against the clear distinction between printed matter printed in

whole or in part by a lithographic process (subheading

4911.00.6000) and other printed matter (subheading 4911.00.8000),

Customs considers the former to be the more specific provision

and, consequently, the appropriate subheading classification for

the baseball cards in question.

HOLDING:

     The baseball card collector sets are classifiable in

subheading 4911.99.6000, HTSUSA, under the provision for other

printed matter, including printed pictures and photographs,

other, other, other, printed on paper in whole or in part by a

lithographic process and are dutiable at the rate of 0.4 percent

ad valorem.

     Due to the changeable nature of the statistical annotation

(the ninth and tenth digits of the classification) and the

restraint (quota/visa) categories, you should contact your local

Customs office prior to importation of this merchandise to

determine the current status of any import restraints or

requirements.

                         Sincerely,

                         John Durant, Director

                         Commercial Rulings Division

