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CATEGORY:  Drawback

Alan P. Rodgers

Senior Vice President

J. M. Rodgers Company, Inc.

245 Woodport Rd.

Sparta, New Jersey, 07871-2644

RE:  19 U.S.C. 1313; 19 CFR 101.1(k); drawback paid upon

exportation; exportation defined

Dear Mr. Rodgers:

     This responds to your letter of May 3, 1989, pertaining to

drawback eligibility for cable laid between Hawaii and Guam and

Japan.  The cable extends from Hawaii to Guam, via a junction box

located in international waters near Guam.  From the junction

box, a segment of cable extends to Japan.

     Customs has recognized that cable is exported for drawback

purposes when laid between the United States and a foreign

country.  See CSD 81-167.  This ruling, not unprecedented

(207838, June 22, 1977; 207847, June 24, 1977), embodies a kind

of exception to Customs long established definition of

exportation: a severance of goods from the mass of things

belonging to this country with the intention of uniting them to

the mass of things belonging to some foreign country. (Emphasis

added.)  19 CFR 101.1(l).  See also Swan and Finch Co. v. United

States, 19 U.S. 143 (1903) and The National Sugar Refining Co. v.

United States, 26 Cust. Ct. 97, C.D. 1307 (1951).  Obviously,

cable laid between the United States and a foreign country, at

least that segment which lies beneath international waters, has

not been joined to the "mass of things belonging to some foreign

country."

     The ruling provides that for drawback purposes only, and

considering the unique commodity involved - international cable

which must necessarily lie in international waters between the

countries involved, an exportation will be recognized.

     Customs also has ruled that exportations to Guam are not

considered exportations to a foreign country; therefore, such

shipments are not eligible for drawback.  See CSD 79-77.  See

also Mitsubishi International Corp. v. United States, 55 Cust.

Ct. 319, C.D. 2597 (1965).
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     Based on the foregoing, the cable you inquired about is

exported, but the portion of the cable exported to Guam is not

entitled to drawback.  Therefore, only that portion of the cable

which can be established indisputably as being exported to Japan

is entitled to drawback treatment.  On the facts you submitted,

that portion is the cable laid between the junction box and

Japan.

     If you have any further questions, please contact this

office.

                               Sincerely,

                               Jerry Laderberg, Acting Director

                               Commercial Rulings Division

