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CATEGORY:  Entry/Liquidation

District Director of Customs

U.S. Customs Service

Buffalo, New York

RE:  Your Internal Advice Request 61/89; Matter of P-35,

Incorporated; Substantiation of Duty-Free Entries Under the Civil

Aircraft Agreement

Dear Sir:

     This responds to your October 20, 1989, memorandum

concerning the referenced subject (CLA-2-O:COD:AC).  We recognize

the responsibility of Customs to audit duty-free entries made

under tariff provisions subject to {601 of the Trade Agreements

Act of 1979, Title VI - Civil Aircraft Agreement (the Act).  We

concur with your view that such importations must be

substantiated by records that permit a determination that the

{601 certification statement continues to be valid after entry. 

In that regard, proof of end use is required.

     Section 601 of the Act provided for duty-free treatment of

certain aircraft, aircraft parts, flight simulators, etc., sought

to be imported for use in civil aircraft.  It set forth the

certification requirement that is central to this case.  The

Tariff Schedules of the United States (TSUS) were amended to

reflect the certification requirement in Headnote 3 of schedule

6, part 6, subpart C.  This is reflected in General Note 3(c)(iv)

of the Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS).

(See also 19 CFR 10.183.)  Section 601 also listed TSUS items

that would be subject to the certification requirement.

     The preliminary and main issue presented in this case is

whether or not one who imports merchandise duty-free under a

provision subject to {601 of the Act must maintain

records/documents as evidence that the imported merchandise was

used in civil aircraft.  The company argues that {601 is not an

"end use" provision requiring submission of proof of actual end

use.  Customs argues that the certification requirement of {601

requires that such imported merchandise actually be used in civil

aircraft and that records be kept to demonstrate that the

merchandise remains, after entry, in conformance with the

certification's statements.

     Regardless of whether or not {601 is a "use" or "end use"

provision (the latter requiring proof of actual end use, not so

the former), the following statutory requirement (headnote and

general note referred to above) is clear: Civil aircraft, parts

of civil aircraft, etc., sought to be admitted duty-free under a

tariff provision subject to {601 of the Act, must be supported by

a certification in the form of a written statement filed at entry

summary by the importer.  The statement must set forth that:

          - the imported merchandise has been imported      

            for use in civil aircraft,

          - the imported merchandise will be so used, and

          - the merchandise has been approved by the FAA    

            or other appropriate authority (see 19 CFR

            10.183(d)(1) and (2)).

     While ordinarily only actual use tariff provisions would

involve considerations of intent and actual use of the

merchandise, the first two elements of the certification's

statement represent an intent factor for {601 duty-free entries. 

In fact, the first element represents intent, and the second

element connotes a promise, guarantee or condition.  In these

respects, the certification of {601 is similar to end use

provisions which involve three conditions for duty-free

treatment: 1) the qualifying use (for civil aircraft) is intended

at the time of importation, 2) the article is so used, and 3)

proof of actual use is submitted within three years of entry.  19

CFR 10.133.  These first two conditions essentially mirror the

first two elements of the certification's statement.  The only

distinction is that end use provisions require the importer's

submission of proof, while {601 certification entries do not.

     Consequently, {601 tariff provisions can be viewed in either

of two ways: 1) as a kind of hybrid provision, combining elements

of both use and end use provisions (similar to use provisions in

that there is no filing requirement and similar to end use

provisions in view of the intent and actual use considerations)

or 2) as an independent type of provision, separate and distinct

from use and end use provisions.  In either case, the statutory

certification requirement leads to none other than the following

conclusion: intent and actual use are factors in determining

ultimate eligibility for {601 duty-free treatment.

     Regarding enforcement of the certifications, {601 is without

language to that effect.  However, the legislative history of the

certification is clear.  Congress envisioned that {601 duty-free

entries should be monitored by Customs for the purpose of

protecting the revenue.  In other words, Congress intended the

duty-free benefit only for merchandise used in civil aircraft,

and recognized potential abuse of the privilege and its potential

affect on the revenue.  In Senate Report No. 96-249 (pertaining

to Public Law 96-39, the Trade Agreements Act of 1979 (see P.L.

96-39, 93 Stat. 144, 96th Cong., 1st Sess. 1979)), Congress

unequivocally imposed the obligation of verification on Customs:

"The Committee expects the Customs Service to monitor closely

entries under the amendments under section 601 and, where

necessary to protect the revenues, take appropriate action to

insure the continuing validity of statements supplied to Customs

under the certification requirements."  (Emphasis added.)  1979

U.S. Code Cong. and Adm. News, p. 574.  This language can only

mean that Congress intended that Customs look into the validity

of these duty-free entries after entry to ensure that merchandise

admitted under a duty-free provision (for use in civil aircraft)

remains in compliance with the statutorily mandated

certification.  Further, "continued validity" can only mean that

the merchandise, after entry, was indeed used in civil aircraft -

or, if not yet disposed of, remains intended and likely to be so

used - as the certification pledges.

     This Congressional intent to have Customs monitor and

validate {601 entries is reflected in {10.183(e) of the Customs

Regulations, which makes it the responsibility of the district

director to "monitor and periodically audit entries made under

this section."  19 CFR 10.183(e).  In the absence of a filing

requirement imposed on the importer, an audit is the best

available means by which Customs can monitor these entries.

     There at first appears an irreconcilable contradiction

between the certification's implied requirement that the importer

ensure the continued validity of the certification after entry

and the language in the legislative history that describes the

certification requirement as a "certification of use provision

rather than an end use provision."  1979 U.S. Code Cong. and Adm.

News, p. 573-74.  The former suggests the need for proof of end

use, while the latter suggests that such proof is not required. 

Yet, rather than choose between these seemingly conflicting

alternatives, an interpretation that harmonizes them and does not

do violence to either is apparent.  The language of the Senate

report, as set forth below, fairly indicates that in specifying

the certification as a use rather than end use provision, the

only intent of Congress was to spare the importer from the

burdensome proof filing requirement of end use provisions; it was

not to permit importers to enter merchandise duty-free for use,

after entry, in any variety of ways, as is tolerated under mere

use tariff provisions.  To interpret the report's language

otherwise is to come face to face with the aforementioned

irreconcilable contradiction, for if the certification is treated

as a mere use provision, as above, the certification's pledge

that the merchandise "will be so used" - in civil aircraft - is

rendered meaningless and, conversely, if such pledge is taken

seriously, proof of end use is necessary.  The interpretation

offered here gives meaning to both the certification's pledge and

the Senate report's language without inconsistent or absurd

consequences. 

     The Senate report's language regarding Customs obligation to

monitor and verify the continued validity of certifications comes

immediately after the language describing the certification as a

use provision rather than an end use provision.  This further

suggests that the intent was only to dispense with the proof

filing requirement.

          The certification requirement imposed under the

          amendment in section 601(a)(2) is a certification

          of use provision rather than an end use provision. 

          The Committee expects the Customs Service to

          monitor closely entries under the amendments under

          section 601 and, where necessary to protect the

          revenues, take appropriate action to insure the

          continuing validity of statements supplied to

          Customs under the certification requirements.  Id.

     Paraphrasing the quoted language, it appears that Congress'

intent was to say that the filing of proof within three years of

entry will not be necessary; rather, in order to verify the

continued validity of the certification, it will be the

affirmative obligation of the government to monitor these

entries.  Thus, the verification provision of 19 CFR 10.183(e). 

To view the quoted language to mean that {601 certifications are

mere use provisions - provisions that entitle an importer to a

certain classification without regard whatsoever to how the

merchandise is used after entry - would exceedingly strain the

interpretation of the statutory certification requirement, as

well as undermine the Senate report's language regarding Customs

obligation to monitor and verify continued validity of

certifications.

     Consequently, we interpret the certification requirement as

not requiring the filing (by the importer) of proof of end use

but requiring, nonetheless, that the merchandise be used as

pledged.  This is nothing more than requiring that the

certification remain valid after entry, and proof of end use is

essential to such validation.  In an audit situation, therefore,

an importer must be prepared to prove the continued validity of

his certifications by proof of end use in conformance with the

certification's pledge.  Proof that would satisfy the filing

requirement of end use provisions is acceptable as proof of end

use for audits of {601 entries.

     Based on the foregoing, we submit that the importer of

merchandise under a {601 tariff provision has two obligations: 1)

to submit at the time of filing an entry summary, or have on file

at that time, a certification in conformance with {601 of the Act

(as required by the TSUS and HTS notes) and 2) to maintain

records adequate to demonstrate the continued validity of the

certification as applied to already imported merchandise.  The

latter obligation requires that importers verify end use of the

merchandise in a manner consistent with the certification.  

Failure to have records to support the certification will defeat

the {601 duty-free status of such imported merchandise.  The

obligation to maintain such records is impliedly imposed on

importers of {601 merchandise by the certification requirement

itself, as discussed above, and by 19 U.S.C. 1508, the general

recordkeeping requirement applicable to importers generally. 

(See also Subpart A of 19 CFR 162.)

     Your memorandum contains three suggestions for dealing with

an importer whose records fail to establish the continued

validity of {601 duty-free entries:

          1.) take action to recover lost revenues under    

              19 U.S.C. 1592,

          2.) withhold liquidation and request additional

              documentation to verify eligibility for {601  

              duty-free treatment, and

          3.) demand dutiable entry summaries until the     

              importer demonstrates compliance with the {601 

              certification. 

     Regarding the recovery of duties through procedures under 19

U.S.C. 1592, where the facts indicate conduct by the importer

that is actionable under either a fraud, gross negligence or

negligence theory, it is theoretically feasible to take such

action.  A determination of the correct, or most promising,

theory under which to proceed would require a close look at the

facts and circumstances and an evaluation of the available

evidence.  In this regard, we note that it is the importer's

intention at the time of entry which governs the assessment of a

penalty based on fraud under 19 U.S.C. 1592.  We would be unable

to establish such a violation for diversion if the intent to

divert arises after entry.

     Regarding the other options, the district director has

sufficient authority to govern the treatment of entries made by

an importer whose practices are reasonably suspect of

jeopardizing the revenue.  The district director may, in his

discretion, require import specialist review of suspect entries.

The import specialist can request the documentation necessary to

make an accurate determination of classification, dutiability and

value, which, in the case of {601 entries, would include a

determination of the bona fides of {601 certifications.  Proof of

end use need not be submitted, but where prior violations have

occurred - or information suggests that the importer does not

keep records to verify certifications - documents, information,

etc., relevant to these issues may be requested.  19 CFR

10.183(c); General Note 3(c)(iv), HTS; and 19 U.S.C. 1500.

     Regarding particularly the discrepant views of your office

and the Cleveland District office, we understand your position to

be the following:  Where an audit discloses that the

certification filed at entry summary (or on file at that time)

does not remain - or cannot be shown to remain - valid, the duty-

free status of {601 entries is no longer applicable.  The

Cleveland office did not submit a position, but apparently it is

in some way inconsistent with yours.  The company, through

counsel, interprets your office's view this way: The importer

must prove, at the time of importation, actual use of the

imported merchandise.

     First, we agree with your position, as phrased above. 

Second, whether or not counsel has accurately stated your view,

we do not agree that the importer, in the ordinary case, must

prove, at the time of entry summary, actual end use of the

merchandise.  There is no end use proof requirement, per se, but

there is an implied requirement that qualifying civil aircraft

merchandise remain, after entry, in conformance with the

certification that qualified it for duty-free entry.  As stated,

there is no other interpretation for this than that the

merchandise - asserted to be imported for use in civil aircraft

and pledged to be put to that use - be actually put to that use

or, if not yet disposed of by the importer, remain intended and

likely to be used as pledged.  The implied requirement is

tantamount to an end use proof requirement.

     Under the circumstances presented, particularly the

substance and recommendation of the audit report executed by the

North Central Region Regulatory Audit Division (Report No. 3-88-

FRO-004, dated August 16, 1988), and including the appearance of

bad faith dealing by the company in prior Customs transactions,

there is sufficient cause to call into question the recordkeeping

practices of P-35, and to require import specialist review of P-

35's {601 entries.  The district director would be within his

authority to demand additional documents to satisfy Customs as to

the bona fides of the certifications.  The district director

would be within his authority to require the importer to

establish that recordkeeping procedures adequate to establish the

continued validity of certifications are in place.  Of course, it

would be the position of the Customs Service that whenever  entries of the kind in question become suspect for any reason,

and thereby appear to pose a threat to the revenue, the district

director should take appropriate action.

                               Sincerely,

                               Harvey B. Fox




