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CATEGORY:  Warehouse Entry and Withdrawals

Rayburn Berry, Esq.

Givens and Kelly

950 Echo Lane, Suite 360

Houston, Texas 77024

RE:  Transfer of right to withdraw bonded merchandise from

warehouse.

Dear Mr. Berry:

    In your letter of March 26, 1990, as modified by your letters

of May 1, May 8, and June 13, 1990, you request a ruling on the

interpretation of Subpart C of Part 144 of the Customs

Regulations (19 CFR 144.21 et seq.) with regard to the transfer

of the right to withdraw merchandise from a warehouse when the

merchandise which is to be withdrawn is used as collateral to

secure a bank loan.  Our ruling follows.

FACTS:

    Your client in this matter is a bank located in Laredo,

Texas.  You state that Customs-bonded inventory dominates the

stock in trade of many Texas merchants located along the Texas-

Mexican border.  Because it often comprises the bulk of such

merchants' assets, bonded inventory is commonly pledged as

collateral for bank loans.  You indicate that your client often

makes such loans.

    You state that security agreements covering loans which are

collateralized by Customs-bonded merchandise purport to give a

security interest "free of all liens or restrictions, save for

the security interest of the lender (bank)."  You note that such

a security interest cannot actually be given, since the bonded

merchandise is subject to Customs supervision, Customs

requirements as to its transportation, storage, and ultimate

disposition, and a superior Customs lien for duties.  To correct

this problem, your client is preparing a revised security

agreement for use in loan transactions collateralized by bonded

inventory.  This revised security agreement would include various

covenants and warranties recognizing the necessity for

compliance with Customs laws and regulations and expressly

requiring such compliance as a basic predicate for the loan.

    The concern you express relates to the foreclosure/default

provisions under this revised security agreement.  You state that

these provisions need to provide for a Customs-recognized

transfer procedure under which the bank's right to withdraw the

merchandise is established with certainty and irrevocability.

Under the proposed procedures, a borrower who is using Customs-

bonded merchandise as collateral would transfer the right to

withdraw the merchandise to the lender under the procedures in

sections 144.21-144.28, Customs Regulations.  The borrower would

endorse the withdrawal form and issue it (i.e., the withdrawal

form) to the lender with the space for the name of the

transferee left blank (see section 144.23).  In the event of

default or breach of the loan agreement, the lender could insert

its name in the blank space, deposit the withdrawal form and its

bond with Customs, and establish its right to withdraw the

merchandise.

    You request a ruling on the following issues pertaining to

such an arrangement.

ISSUES:

    1.  Will Customs honor the unilateral revocation of a

transfer of a right to withdraw bonded merchandise when the

revocation is by the original transferer of the right to

withdraw after the right to withdraw has been duly executed by

the transferer but before it has been filed with Customs?

    2.  If the response to the first issue is positive, will

Customs recognize the terms of an agreement between the

transferer of a right to withdraw bonded merchandise and the

transferee rendering the right of withdrawal irrevocable at and

from the time of its execution when the parties to the agreement

notify Customs of the agreement at the time it is made and the

withdrawal right is endorsed and agree to exonerate and hold and

save Customs harmless with respect to any reliance by Customs on

the agreement?

    3.  If the response to the first issue is positive, will

Customs recognize the terms of an agreement between the

transferer of a right to withdraw bonded merchandise and the

transferee that the transferee has authority to solely determine,

for purposes of the exercise of the withdrawal power, whether

extinguishment of the indebtedness of the transferer to the

transferee or breach of the loan agreement between the transferer

and the transferee has occurred, when the parties agree that the

right of withdrawal shall remain irrevocable until the transferer

has extinguished his outstanding indebtedness to the transferee?

LAW AND ANALYSIS:

    Generally, under section 557, Tariff Act of 1930, as amended

(19 U.S.C. 1557), any merchandise subject to duty, with certain

exceptions, may be entered for warehousing and may be deposited

in a bonded warehouse at the expense and risk of the owner,

importer, or consignee.  The merchandise may be withdrawn at any

time with 5 years from the date of importation upon compliance

with the applicable requirements.

    Paragraph (b) of section 557 provides, in pertinent part,

that:

        The right to withdraw any merchandise entered in

        accordance with [this section] may be transferred

        upon compliance with regulations prescribed by

        the Secretary of the Treasury and upon the filing

        by the transferee of a bond in such amount and

        containing such conditions as the Secretary of

        the Treasury shall prescribe. ... Such transfers

        shall be irrevocable, shall relieve the

        transferer from all [C]ustoms liability with

        respect to obligations assumed by the transferee

        under the bond herein provided for, and shall

        confer upon the transferee all rights to the

        privileges provided for in this section and in

        [19 U.S.C. 1562 and 1563] which were vested in

        the transferer prior to the transfer.  ...  A

        transferee may further transfer the right to

        withdraw merchandise, subject to the provisions

        of this subsection relating to original

        transfers.

    The Customs Regulations issued under this provision are found

in 19 CFR 144.21-144.28.  These regulations provide, in pertinent

part, that:

        [T]he right to withdraw all or part of

        merchandise entered for warehouse may be

        transferred by appropriate endorsement on the

        withdrawal form, provided that the transferee

        files a bond ....   Upon the deposit of the

        endorsed form, properly executed, and the

        transferee's bond with [Customs], the transferer

        and his sureties shall be relieved from all

        undischarged liability.  [Section 144.21.]

        Transfer of the right to withdraw merchandise ...

        shall be established by an appropriate

        endorsement on the withdrawal form by the person

        primarily liable for the payment of duties before

        the transfer is completed ....  [Section 144.22.]

        A holder of a withdrawal form so endorsed [i.e.,

        endorsed in blank under section 144.23, as

        discussed above in the FACTS portion of this

        ruling] and otherwise fully executed may insert

        his own name in the blank space, deposit such

        form and his transferee's bond with [Customs],

        and thereby establish his right to withdraw the

        merchandise.  [Section 144.23.]

        Either the transferer or the transferee may

        deposit the endorsed withdrawal form and the

        transferee's bond with [Customs].  [Section

        144.25.]

        The right of a transferee to withdraw the

        merchandise may not be revoked by the transferer

        but may be retransferred by the transferee.

        [Section 144.26.]

    Accordingly, the transfer of a right to withdraw bonded

merchandise is irrevocable.  However, before a transfer of the

right of withdrawal becomes irrevocable, it must be completed

(i.e., it must exist, or be such a transfer, under the

appropriate Customs laws and regulations).  It is clear from the

provisions quoted above that the transfer is only completed after

proper endorsement of the appropriate withdrawal form, filing of

the appropriate bond for the transferee, and deposit of the en-

dorsed withdrawal form with Customs.  Thus, although the trans-

fer of a right to withdraw bonded merchandise is irrevocable, it

does not become irrevocable until it (i.e., the transfer) is

completed (i.e., until the properly endorsed withdrawal form and

the transferee's bond are deposited with Customs).

    The first issue you raise contemplates that Customs would

honor the attempted revocation of something that, for Customs

purposes, does not exist (i.e., the transfer of a right to

withdraw before the transfer was completed).  We note that

although the procedures in 19 CFR 144.21-144.28 for transfer of a

right to withdraw are quite comprehensive, Customs has no

authority or procedures for so acting.  Since the transfer of a

right to withdraw does not exist for Customs purposes until it is

completed, Customs will not honor an attempted revocation of such

an uncompleted transfer.

    Because the answer to the first issue you raise is negative,

we are not addressing the second and third issues, consistent

with your request.

HOLDING:

    Customs will not honor the unilateral revocation of a

transfer of a right to withdraw bonded merchandise when the

revocation is by the original transferer of the right to withdraw

after the right to withdraw has been duly executed by the

transferer but before it has been filed with Customs because, for

Customs purposes, the transfer of the right to withdraw does not

exist until it is completed (i.e., until the properly endorsed

withdrawal form and the transferee's bond are deposited with

Customs).

                              Sincerely,

                              John Durant

                              Director, Commercial

                              Rulings Division


