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CATEGORY:  Entry/Liquidation

District Director of Customs

U.S. Customs Service

Savannah, Georgia

RE:  Request for Internal Advice Regarding the Civil Aircraft

Agreement; Diversion of Merchandise After Duty-Free Entry

Dear Sir:

     This responds to the referenced request for internal advice,

dated June 4, 1990 (CLA-1:SV:C:I:2:LEF).

     The facts as we understand them are as follows:  Gulfstream

Aerospace Corporation (Gulfstream) imports merchandise under the

duty-free provision of the Civil Aircraft Agreement (the

Agreement), Title VI of the Trade Agreements Act of 1979 (the

Act), {601.  P.L. 96-39, 93 Stat. 144, 96th Cong., 1st Sess.

1979.  Such {601 duty-free entries are contingent upon submission

by the importer of a certification, certifying that merchandise

1) is imported for use in civil aircraft, 2) will be used in

civil aircraft, and 3) has FAA approval as civil aircraft

merchandise.  (See General Note 3(c)(iv) of the Harmonized Tariff

Schedule of the United States (HTSUS) and 19 CFR 10.183.) 

Despite the certification, Gulfstream, after duty-free entry,

uses imported merchandise for both qualifying and non-qualifying

purposes.

     Your memorandum posed several questions, most of which are

answered below.  As noted hereafter, some questions have been

referred to other Headquarters offices.  These offices have been

requested to respond to you directly.

               1. Can Gulfstream import merchandise

               duty-free under {601 and then,

               subsequent to entry, divert that

               merchandise to a non-qualifying use

               without reporting the diversion to

               Customs with payment of duty?

     The Agreement provided for duty-free entry of qualifying

merchandise but only upon the importer's submission of a

certification pledging that such merchandise will be used in a

qualifying manner.  The Agreement does not contain explicit

provisions for its enforcement; however, the legislative history

is clear and unambiguous that Congress intended the Customs

Service to take appropriate action where necessary to protect the

revenue:  "The Committee expects the Customs Service to monitor

closely entries under the amendments under section 601 and, where

necessary to protect the revenues, take appropriate action to

insure the continuing validity of statements supplied to Customs

under the certification requirements."  Senate Rpt. No. 96-249,

reprinted in 1979 U.S. Code Cong. and Ad. News, 574-75.

     On the basis of the foregoing, Customs has interpreted the

Agreement to require that an importer of {601 merchandise must

maintain records adequate to demonstrate the after-entry

continued validity of certifications, including, in this

connection, proof of end use sufficient to establish that {601

merchandise was disposed of in a manner consistent with the

certification's pledge.  (See 222236, dated August 10, 1990,

attached.)  Section 10.183(e) of the Customs Regulations (19 CFR

10.183(e)) authorizes the district director to monitor and

periodically audit these entries, and 19 U.S.C. 1508 generally

requires that importers keep records pertaining to the

importation of merchandise.

     In T.D. 84-109, Customs dropped from proposed regulations a

regulatory diversion report requirement (with payment of duty),

explaining therein that there is no statutory authority for such

a requirement.  The Agreement would have to be amended in order

for Customs to impose such a requirement.  (For example, see 19

CFR 10.84(e) which is based on language in the Automotive

Products Trade Act of 1965, Public Law 89-283, 79 Stat. 1016

(1965).)

     Despite the removal from final regulations of the proposed

diversion report regulation, Customs retained language in the

regulations which requires an importer of {601 merchandise merely

to notify the district director of any changes that would affect

certifications.  This language is contained in the recommended

text of the blanket certification found in {10.183(d)(2), and it

is an essential element of the certification, such that an

importer could not choose to draft a certification statement

without it.  Certainly, the diversion of {601 merchandise to a

non-qualifying use would affect the certification.  Although the

Agreement does not contain explicit language requiring such

notice, such a requirement is again sustainable on the basis of

Customs obligation to protect the revenue by appropriate action. 

     Furthermore, under 19 U.S.C. 1485(a)(4), an importer

declares under oath that he will notify Customs of any incorrect

statements made/submitted in furtherance of an entry of

merchandise. (See 19 U.S.C.1485(a)(3)and (4).)  This means that

when an importer receives information, or becomes aware of the

fact, that {601 merchandise will be or has been diverted to a

non-qualifying use, he is obligated to report that fact to

Customs.

     Consequently, we conclude that an importer must notify the

district director when {601 merchandise is used in a manner that

affects the validity of the certification, as would be the case

upon diversion of such merchandise to a non-qualifying use.  The

district director then, within the means available to him, can

pursue the recovery of appropriate duties, resorting to the

application of 19 U.S.C. 1592(d) where appropriate.  Where

evidence suggests that the importer should have known, at the

time of entry, that the certification was not valid with respect

to all or any of the merchandise, an action based on negligence

may be warranted.  Where evidence shows that an importer knew

that the certification was not valid, as above, an action based

on fraud may be warranted.  19 U.S.C. 1592(a).

          2.) Can an importer continue to enter merchandise

          duty-free under {601 when he knows that at least a

          portion of that merchandise will later be diverted

          to a non-qualifying use?

     The issue raised in this question pertains to the importer's

intent at the time of entry.  The {601 certification includes the

following statements: 1) The merchandise is being imported for

use in civil aircraft, and 2) the merchandise will be so used. 

This represents a statement of intent by the importer that

merchandise will be put to the qualifying use.  If the importer

cannot make a good faith assertion of intent as to all

merchandise covered by a certification, then the certification is

invalid from the beginning.  Note our prior comments on the

application of 19 U.S.C. 1592.

     An importer who uses imported aircraft merchandise for both

qualifying and non-qualifying purposes could maintain two

separate inventories.  In this way an importer can execute a good

faith, valid certification.  Alternatively, an importer could

have a portion of his plant or place of business designated a

bonded warehouse for storage purposes.  He could maintain an

inventory of aircraft merchandise for either non-qualifying or

both purposes, effecting the appropriate entry at the time the

merchandise is needed.  Fairly accurate assessments could be made

as to the kinds and quantities of merchandise that are used for

non-qualifying purposes in the course of a year, and this

merchandise could be entered either duty-paid or for storage

under bond.  Where an importer's good faith estimate as to the

quantities of merchandise intended for non-qualifying purposes

proves inaccurate, he can divert merchandise that was entered, in

good faith, duty-free to that non-qualifying use and simply

report those facts to Customs. 

     Either of the foregoing options would resolve the problem

that arises when DOD contracts are expected to be expeditiously

completed by use of merchandise already on hand.  When

performance under a DOD contract is to commence, the merchandise

can be taken immediately from either duty-paid inventory or

bonded storage, or from both places.  In any event, the use of

any merchandise entered duty-free under {601 in the fulfillment

of a DOD contract should be reported to Customs in accordance

with {10.183(d)(2).  If aircraft merchandise is imported after a

DOD contract award, and that imported merchandise will be, or is

likely to be, used in the fulfillment of that contract, it cannot

be entered duty-free under the {601 provision.

     Gulfstream's letter indicates that "it is not economically

feasible for a company the size of Gulfstream to maintain

discrete stores by program."  (See p. 2 of Gulfstream's May 28,

1990 letter.)  If this means that Gulfstream could not adopt

either of the suggested options, we are constrained to remark

that we know of no other alternative by which Gulfstream could

continue to import merchandise duty-free under {601.  Without a

good faith intention, the certification would be invalid.

          3.) Can Gulfstream support DOD spares and service

          requirements with parts imported duty-free under

          {601 without subsequent payment of duty?

     See answer to question #2.

          4.) When a used aircraft, formerly entered duty-

          free under {601, is purchased by Gulfstream, must

          it be reported to Customs as a diversion when

          Gulfstream converts it to a non-qualifying use?

     No.  So long as the aircraft is a bona fide used aircraft,

and the transaction is in good faith and not designed to

circumvent the Customs laws or regulations, no report need be

made.  This transaction would not affect the certification

because it is too remote from the importation transaction and the

related disposition of that imported merchandise under the

certification.

     Your memorandum raised some questions that had to be

submitted to other Headquarters offices.  The Office of Trade

Operations is considering the question pertaining to reporting

requirements - that is, presumedly, the specific procedures for

reporting changes that affect certifications, or for

implementing, where appropriate, procedures under 19 U.S.C. 1592

in cases of this kind.  The General Classification Branch of ORR

is considering your question #5, pertaining to the statistical

note to Chapter 88 of the HTSUS.  As stated, we have asked these

offices to respond to you directly.

     Gulfstream's letter raised an issue pertaining to duty-free

entry certificates issued by the Defense Logistics Agency, DCASR

- NY, for emergency war materials.  (See question #4, bottom,

p.2.)  Since the matter in question does not involve such

merchandise, we did not address this issue.

                               Sincerely,

                               John Durant, Director

                               Commercial Rulings Division




