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CATEGORY:  Valuation

David Serko, Esq.

Serko & Simon

One World Trade Center

New York, New York  10048

Re:  Discrepancies Between the Visa Amount

     and the Invoice Amount

Dear Mr. Serko:

     This is in reply to your letter dated December 15, 1989,

and other incorporated submissions, requesting a ruling regarding

the entry of merchandise in which the visa price and the invoice

concerning the imported merchandise are not the same and the

effect of T.D. 86-56 on this situation.  The merchandise is to be

appraised under section 402(b) of the Tariff Act of 1930, as

amended by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA; 19 U.S.C.

1401a(b)).

FACTS:

     You state that several middlemen purchased certain men's and

lady's apparel from various manufacturers located primarily in

China at various prices depending on the apparel in order to

fulfill their contracts with a third-party purchaser.  You state

that the third-party purchaser has breached the contract and will

not take delivery of the merchandise.  In order to quickly

relinquish themselves of this seasonal merchandise the middlemen

have contracted with your client for their purchase at the

greatly reduced rate of 38 cents on the dollar.  You have added

that the approximate value of the merchandise is estimated at $8

million dollars.  All entries with respect to this merchandise

will occur at the port of Columbus, Ohio.  These shipments are to

be received by the purchaser within a four to six week period.

     As part of your submission, you have provided an affidavit

from the vice-president of your clients' company which describes

the above circumstances that lead to the sale of the merchandise

to your client.

ISSUE:

     Does the discrepancy between the visaed invoice which

represents the original price of the goods and the quota and the

invoice to the ultimate purchaser mandate rejection of the

entries.

LAW AND ANALYSIS:

     Instructions regarding the implementation of T.D. 86-56 were

issued by this office on May 1, 1986 (Headquarters Ruling No.

543731).  The instructions indicated that if an importer provides

an acceptable explanation for differences in the price or value

information in visas and invoices, then the entry may be

accepted by Customs.  Several examples were listed which set

forth acceptable scenarios in light of T.D. 86-56.  Although the

list was not exhaustive, the instructions stated that additional

legitimate reasons for differences in the entry documentation may

exist, and in these cases, Customs will act in accordance with

the policy set forth in T.D. 86-56.

     Headquarters Ruling No. 543792 dated August 14, 1986, in

citing the T.D., stated:

          The "action" section of the T.D. clearly and

          unambiguously indicates that, "any

          differences or inconsistencies in the

          information presented to Customs . . . shall

          be considered as an indication that one or

          more of such documents contains false or

          erroneous information."  Additionally, it is

          indicated that where a visaed invoice or

          document is presented to Customs containing

          erroneous price or value information, such

          invoice or document can only be corrected by

          the presentation to Customs of a new and

          corrected document or invoice stamped with

          the visa of the country of origin. (emphasis

          added)

     The policy consideration regarding the adoption of T.D. 86-

56 is the proposition that false or erroneous documents are not

to be presented to Customs.  This will inevitably result in the

facilitation of the appraisement and entry process.

     The scenario you have presented is similar to that addressed

in T.D. 86-56.  You suggest, however, that since these documents

are not false or erroneous that this situation does not fall

within the provisions of the treasury decision.  While we agree

that T.D. 86-56 was intended to prevent false or erroneous

invoicing, it was also intended to place upon the importer the

burden of proving the validity of information on the documents

and veracity of the transaction in question in order to properly

appraise the merchandise.  Presently, you have not provided the

invoices or other information evidencing the original contract

for the purchase of the merchandise, any information of

cancellation of this contract, or any invoice or other evidence

of the subsequent purchase from your client.  In order to find

that the invoice price paid by your client to the middlemen is

the proper price for appraisement purposes and not the price

displayed on the visaed invoice, the importer is required to

provide these invoices and notices of cancellation.  The

affidavit which you have submitted while sustaining your

submission of the facts does not provide any evidentiary support

for the appropriate invoice price.

     You have indicated that your client is able to obtain the

relevant commercial documents.  Assuming that to be the case,

then we would agree that transaction value as represented by the

"settlement price" would be appropriate.  Also, assuming that

your client is able to produce the relevant commercial

documentation set forth above, we would agree that entry could be

made using the original visaed invoice and transaction value as

represented by the "settlement price."

     The District Director for the concerned port of entry will

make the final determination as to whether you have established

the transaction value to be represented by the "settlement

price."

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

