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VAL CO:R:C:V  544472 ML

CATEGORY:  VALUATION

------------------, Esq.

--------,-------- o,

--------------------

-- East --th Street

New York, N.Y. -----

RE:  Valuation of Ladies Apparel Purchased Through

     Related Buying Agents

Dear Mr. ---------:

     This is in response to your letter dated March 9,1990,

requesting a prospective ruling that payments made by -----------

---------s (U.S.A.) N.V. (hereinafter referred to as the

"importer") to two related buying agents, ------- Ltd

(hereinafter referred to as "------- I" or "------- II") are not

part of the transaction value of imported merchandise under

section 402(b) of the Tariff Act of 1930, as amended by the

Trade Agreements Act of 1979 (TAA; 19 U.S.C. 1401a(b)).

FACTS:

     The importer is purchasing ladies wearing apparel.  The

primary sources of supply for its merchandise are companies to

which the importer is related as the term is defined in section

402(g) of the TAA.  The importer is wholly owned by -------------

---------------- (hereinafter referred to as "-----------

Holdings").  Mr. "A" owns 55.81% of the share capital of B-------

--- Holdings and seven other shareholders own the remaining

44.19%.  ----------- Textiles Limited in Hong Kong and ----------

- Textiles Limited in Ireland are also wholly owned subsidiaries

of ------------Holdings.  Both manufacture apparel for the

importer, as well as, unrelated United States importers.

-------------------- Limited in Sri Lanka also manufactures

ladies apparel for the importer and unrelated United States

importers, but ----------- Holding owns only a 70% interest in

this company (the owner of the remaining 30% has not been

stated).

     The importer purchases ladies apparel from related and

unrelated vendors in the Far East and imports and resells the

merchandise in the United States.  At present, the importer

purchases virtually all merchandise through ------- Ltd., a

company owned by Mr. "A" (3.61%) and by Mrs. "A" (96.39%).  The

importer expects that its increased demand for merchandise will

not be able to be met by its related factories.  Therefore, the

importer will use the buying services of two related buying

agents.  ------- I will buy merchandise from unrelated sources,

while ------- II will purchase merchandise from related

factories.  Mrs. "A" will own 48.19% of ------- I and 96.39% of

------- II.  Mr."A" will effectively own 30% of ------- I and

3.61% of ------- II.  The remaining percentage of ------- I to be

owned by the seven other shareholders of ----------- Holding.

     The buying agents will receive a commission ranging from 5%

to 15% for services rendered on behalf of the importer.  These

buying agents will perform (or utilize the services of

identically owned subagents to perform) some, or all of the

following tasks:  locating unrelated sources for goods when

necessary; the negotiation of favorable prices; the placement of

orders; the inspection of merchandise; filing claims where

merchandise is defective; arranging for shipment; procuring

necessary quota; procurement of samples and the preparation of

necessary export documentation.  The commission rate will vary

depending upon the locale of sourcing; the quantities purchased;

and other considerations relating to the degree and level of

services provided.

     Under the facts, the manufacturers will invoice the importer

for the goods and the buying agent will forward that invoice to

the importer together with an invoice for its buying commission

and for expenses incurred in connection with the purchase and

exportation of the merchandise.  The importer will then forward

the payment to the buying agents who will in turn remit payments

for the merchandise to the supplier and retain that amount which

relates to commissions and expenses.  Buying agents will not be

permitted to make any purchase commitments on behalf of the

importer absent express authority, nor will they be permitted to

solicit or accept remuneration of any kind from any supplier or

to buy and sell for their own account in transactions involving

the importer.  Additionally, the buying agents will be

prohibited from sharing their commissions with any of the

suppliers.

     It is also expected that the agents, acting for the

importer, will in some instances procure temporary quota from

sources unrelated to the factories supplying the merchandise and

incur an expense, which it would pass on to the importer.

Similarly, if the agents use their own quota they will again

require the importer to make compensation.  In this type of

situation, the agent will separately invoice the importer.

ISSUES:

     (1)  Whether the amounts paid to ------- I or ------- II

under the agreement with the importer are includable in the

transaction value?

     (2)  Whether the quota charges paid to ------- I or II by

the importer are part of the "price actually paid or payable" for

the merchandise?

LAW AND ANALYSIS:

     The preferred method of appraising merchandise is

transaction value which is defined in section 402(b) of the

Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of

1979 (TAA: 19 U.S.C. 1401a(b)) as the "price actually paid or

payable" for merchandise when sold for exportation to the United

States, plus certain enumerated additions.

     In order for transaction value to be applicable when related

parties are involved, the requirements of section 402(b)(2)(B) of

the TAA must be fulfilled.  This section provides that the

transaction value of merchandise may serve as the basis of

appraisement in related party transactions if:

          ...an examination of the circumstances of the sale of

          the imported merchandise indicates that the

          relationship between such buyer and seller did not

          influence the price actually paid or payable; or if the

          transaction value of the imported merchandise closely

          approximates-

               (i)  the transaction value of identical

                    merchandise, or of similar merchandise, in

                    sales to unrelated buyers in the United

                    States;

               (ii) the deductive value or computed value for

                    identical merchandise or similar

                    merchandise; ...

          each value referred to in clause (i) or (ii) that is

          used for comparison must relate to merchandise that was

          exported to the United States at or about the same time

          as the imported merchandise.

     In determining whether the relationship between the parties

influenced the price of the merchandise, 19 CFR 152.103(j)(2)(i)

provides that if it is shown that the buyer and seller, although

related, bought from and sold to each other as if they were not

related, this would demonstrate that the price had not been

influenced by the relationship, and transaction value would be

accepted.  If the price is determined in a manner which is

consistent with the normal pricing practice of the industry, or

with the way the seller deals with unrelated buyers then it is

considered not to have been influenced by the relationship of the

parties.  (See TAA No.61, dated March 25, 1983 542792).  The

parties may also use a series of test values as a basis of

comparison to the transaction value.  If the transaction value

closely approximates any one of the test values, it will be

accepted.

     For purposes of this response, we are assuming that

transaction value is applicable in appraising the merchandise and

that the relationship between the parties does not influence the

price actually paid or payable.  The concerned appraising officer

has the responsibility of making the determination as to whether

the price has been influenced by the relationship.

     Buying commissions are not specifically included as one of

the additions to the price actually paid or payable.  The "price

actually paid or payable" is defined in section 402(b)(4)(a) as:

          The total payment (whether direct or indirect...) made,

          or to be made, for imported merchandise by the buyer

          to, or for the benefit of, the seller.

     The importer, ------- I and II and several of the

manufacturers are related persons under section 402(g) of the

TAA.  However, the mere fact that the parties are related does

not preclude a finding that a bona fide buying agency

relationship exists.

     To determine whether a bona fide buying agency exists

between an importer and an alleged "buying agent", the primary

consideration is the right of the principal to control the

agent's conduct with respect to matters entrusted to the agent.

B & W Wholesale Co. v. United States, 58 CCPA 92, C.A.D. 1010,

436 F.2d 1399 (1971).  Customs also considers the nature of the

services performed by the agent giving rise to the payment to

determine whether the costs should be included in the transaction

value of the merchandise.  Jay-Arr Slimwear, Inc. v. United

States, 12 CIT  , 681 F.Supp. 875, 878 (1988).  As the court

stated in Slimwear, if the expenses are associated with selling

or producing the merchandise, rather than ministerial functions

in procuring the goods, the costs are dutiable.

     Customs published a general notice in the Customs Bulletin

dated March 15, 1989, reminding interested parties what evidence

is required to establish a bona fide buying agency relationship.

In the notice, Customs quoted from Headquarters Ruling letter

(HRL) No. 542141, dated September 29, 1980 (TAA #7) establishing

that:

          ... an invoice or other documentation from the actual

          foreign seller to the agent would be required to

          establish that the agent is not a seller and to

          determine the price actually paid or payable to the

          seller.  Furthermore, the totality of the evidence must

          demonstrate that the purported agent is in fact a bona

          fide buying agent and not a selling agent or an

          independent seller.

      Cases such as Slimwear stressed that having legal authority

to act as buying agent and acting as buying agent were two

different matters and that the Customs Service was entitled to

examine evidence which proved the latter.  In order to view the

relationship of the parties as a bona fide buying agency, Customs

must examine all relevant factors and each case is governed by

its own particular facts.  J.C. Penney Purchasing Corporation et

al. v. United States, 80 Cust. Ct. 84, C.D. 4741 (1978), 451 F.

Supp. 973 (1983); United States v. Knit Wits (Wiley) et al., 62

Cust. Ct. 1008, A.R.D. 245 (1969).

     In New Trends Inc. v. United States, 10 CIT 637, 645 F.

Supp. 957 (1986), the Court of International Trade set forth

several factors upon which to determine the existence of a bona

fide buying agency.  These factors include:  whether the agent's

actions are primarily for the benefit of the importer, or for

himself; whether the agent is fully responsible for handling or

shipping the merchandise and for absorbing the costs of shipping

and handling as part of its commission; whether the language used

on the commercial invoices is consistent with the principal-agent

relationship; whether the agent bears the risk of loss for

damaged, lost or defective merchandise; and whether the agent is

financially detached from the manufacturer of the merchandise.

The inquiry does not end here, however.  To be exempt from

dutiable value, the importer must additionally show that "none of

the commission inures to the benefit of the manufacturer."  J.C.

Penney, 80 Cust. Ct. at 97, 451 F. Supp. at 984; See also,

Manhattan Novelty Corp., 63 Cust. Ct. at 702; Nelson Bead Co., 42

CCPA at 183; United States v. Knit Wits (Wiley), 62 Cust. Ct.

850, 854-55, R.D. 11640 (1986), Rosenthal-Netter, Inc. v. United

States, 12 CIT , Slip Op. 88-9 (1988).

     On the basis of the information you have provided regarding

the transactions in question, we are satisfied that the importer

will exercise the requisite degree of control over ------- I, the

buying agent, who buys from unrelated manufacturers.   In

fulfilling the importers express orders, the agent will show that

his actions are primarily for the benefit of the importer.  The

buying agent here, does not hold title to the merchandise, nor

does he bear the risk of loss for damaged, lost or defective

merchandise.  The proposed arrangement makes it clear that the

responsibility for absorbing the costs of shipping and handling

will ultimately lie with the importer.  Finally, the language to

be used on the commercial invoice and the terms of the buying

agency agreement are consistent with the existence of a buying

agency relationship.  The importer, not the agent will be listed

as the purchaser of the merchandise.  Additionally, the proposed

agency agreement clearly states that none of the commissions paid

to the agent will inure to the benefit of the manufacturers.  If

the tasks performed by the agent comport with those proposed to

be performed, both in the draft agency agreement and in the brief

submitted to Customs, then any commissions paid to ------- I will

be viewed as buying agency commissions and, as such, are not part

of dutiable value.

     The next situation to be addressed, is the case where

------- II, a related party of the importer, will buy merchandise

from another related party and will be paid commissions by its'

related importer.  Again, the relationship between the parties is

not an absolute bar to finding a buying agency relationship, but

the importer must demonstrate conclusively that it exercises

absolute control over the buying agent with respect to the

transactions.  It is essential that no portion of the commissions

paid to ------- II inure to the benefit of those factories in

which the related parties have an interest.  If the actions of

the agent are consistent with the facts provided and the buying

agency agreement as presented, any commissions paid to ------- II

will be nondutiable buying commissions.  Note however, that the

degree of control asserted over the agent is factually specific

and could vary with each importation.  The actual determination

as to the existence of a buying agency will be made by the

appraising officer at the applicable port of entry upon the

presentation of the proper documentation as described in TAA # 7.

     Please note, that the approval of these buying arrangements

in no way authorizes the acceptability of a 15% buying agency

fee.  The appraising officer will determine whether the highest

possible percentage (i.e., 15%) greatly exceeds the percent

commission that is normal in the trade for bona fide buying

agents.  Documentary evidence detailing the extent of additional

services provided beyond those normally performed by such agents

would need to be presented to the appraising officer.

     The second issue you have raised involves whether any quota

charges paid to ------- I or II by the importer are part of the

"price actually paid or payable" for the imported merchandise.

Customs has consistently held that in cases where quota payments

are paid tot he seller, or a party related to the seller, the

amount of the payments is part of the total payment to the

seller; and thus, is included in the transaction value of the

merchandise.  See, HRL 542169 (TAA #6), dated September 18, 1980;

HRL 542150 (TAA #14), dated January 6, 1981; and HRL 543931,

dated February 22, 1988.  The U.S. Court of Appeals for the

Federal Circuit recently affirmed this position in Generra

Sportswear Co. v. United States, Slip Op. 89-1652, dated May 22,

1990.  To the extent that the factories supply quota and the

importer compensates the seller for that quota, those charges

will be part of the "price actually paid or payable" for the

imported merchandise.  On the other hand, payments made by the

buyer to an unrelated third party or to a governmental agency

would not be part of the "price actually paid or payable" for the

imported merchandise.

HOLDING:

     (1)  In light of the foregoing, the payments to be made to

------- I and II are buying commissions under a proposed bona

fide buying agency agreement.  As such, the payments will not be

part of the transaction value of the merchandise.  The

commissions, however, should not exceed the percent commission

which is normal in the trade for bona fide buying agents.

     (2)   To the extent that the factories supply quota and the

importer compensates the seller for that quota, those charges

will be part of the "price actually paid or payable" for the

imported merchandise.  Payments made by the buyer to an unrelated

third party or to a governmental agency would not be part of the

"price actually paid or payable" for the imported merchandise.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

