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RE:  Request for Reconsideration of HRLs 554731, 555087, 555117

     and 555139.  Value of repairs under HTSUS subheading

     9802.00.50

Dear Mr. Scanlon:

     This is in response to your letters of July 7, and December

6, 1989, on behalf of Diesel ReCon Company, requesting partial

reconsideration of Headquarters Ruling Letters (HRLs) 555117

dated December 22, 1988, 554731 dated February 2, 1989, 555087

dated May 15, 1989, and 555139 dated June 23, 1989.  These

rulings concerned the applicability of the partial duty exemption

under subheading 9802.00.50, Harmonized Tariff Schedule of the

United States (HTSUS), to certain articles subjected to repair/

remanufacturing operations abroad, and the manner in which the

value of the foreign repair operations should be determined.

FACTS:

     HRL's 554731, 555087, 555117 and 555139 generally held that

articles exported for repair operations entailing the complete

disassembly of the articles and the replacement of certain

components would be entitled to the partial duty exemption under

HTSUS subheading 9802.00.50, provided those components comprising

the essential identity of each exported article were maintained

as a matched set throughout the repair process.  However,

although the essential components may be subjected to repair

operations, replacing any one of the essential components would

violate the uniqueness of the matched set and result in a new

article of commerce, contrary to HTSUS subheading 9802.00.50.  As

a consequence of this type of repair operation, we stated that

the essential components of each exported article constituted the

item being repaired abroad.  Therefore, each ruling held that,

pursuant to section 10.8(l), Customs Regulations (19 CFR

10.8(l)), the value of repairs included the cost or value of

both new parts and non-essential used parts removed during

disassembly and commingled with other like parts pending

reassembly operations.  You request that we reconsider our

position regarding the dutiability of the cost or value of the

commingled, non-essential used parts which are incorporated in

the articles during reassembly.

     One of the basic requirements for eligibility under HTSUS

subheading 9802.00.50 is that the repaired article being returned

must be the same as that which was exported.  This requirement is

the underlying rationale for the above-cited rulings' holding

that the component parts representing the essential identity of

each unit must be maintained as a matched set throughout the

repair operation.  The mechanics of this approach allows for the

remaining non-essential components to be commingled with other

like parts from other units until needed for reassembly into a

unit (but not necessarily the unit from which they came) without

disqualifying particular imported articles from the tariff

benefits of the repair provision.  We determined in the rulings

under reconsideration here that, as a logical consequence of this

kind of repair operation, the commingled, non-essential component

parts would be dutiable as repair material under 19 CFR 10.8(l).

     You dispute that this was your understanding of the

consequences of implementing the concept of essential identity to

the transactions presented.  In stating your opinion that the

commingling of non-essential used components after disassembly

does not make these components "furnished" repair materials for

purposes of 19 CFR 10.8(l), you make a distinction between new

components which are specifically sent abroad to be used to

repair articles, and non-essential used components of the

articles sent abroad to be repaired.  You state that it cannot be

questioned that the non-essential used components were exported

from the U.S. (as part of the exported articles) for repairs and

that to treat these parts as having been "furnished" for the

foreign repair operations is unsupported by the facts and not

within the intent of the provision.  Lastly, you argue that to

charge duty on the value of the commingled non-essential

components would have the practical effect of denying your client

the opportunity of taking advantage of the economies of

performing repairs on multiple articles of the same type at the

same time.  You reference certain U.S. Customs Court decisions,

as holding that, in a repair situation, duty may not be charged

on more than the actual cost of repairs.

ISSUE:

      Whether the cost or value of non-essential components that

are removed during disassembly of the exported unit, repaired,

commingled with other like parts, and subsequently reassembled

into other repaired units, is dutiable as part of the value of

the repair operation under HTSUS subheading 9802.00.50.

LAW AND ANALYSIS:

     HTSUS subheading 9802.00.50 provides a partial duty

exemption for articles returned to the U.S. after having been

exported to be advanced in value or improved in condition by

means of repairs or alterations.  Under this tariff provision,

there is a duty only upon the value of the foreign repairs or

alterations, upon compliance with the documentary requirements of

19 CFR 10.8.  Repairs are operations aimed at restoring articles

to their original condition, but cannot be so extensive as to

destroy the identity of the exported article or to create a new

and different article.  Press Wireless, Inc. v. United States, 6

Cust. Ct. 102, C.D. 438 (1941).

      Concerning the determination of the value of foreign

repairs or alterations under this tariff provision, 19 CFR

10.8(l), provides, in pertinent part, as follows:

     The cost or fair market value ... of the repairs or

     alterations outside the United States ... shall be limited

     to the cost or value of the repairs or alterations actually

     performed abroad, which will include all domestic and

     foreign articles furnished for the repairs or alterations,

     but shall not include any of the expenses incurred in this

     country whether by way of engineering costs, preparation of

     plans or specifications, and furnishing of tools or

     equipment for doing the repairs or alterations abroad or

     otherwise.  (Emphasis supplied).

     You emphasize in your submissions that the non-essential

components which are removed during disassembly and subsequently

reassembled into articles in Mexico are themselves repaired in

Mexico.  Therefore, you contend "that the correct method of

valuing the repair in Mexico of the 'non-essential' components of

repaired articles is the cost of the repair of" these components

--not the cost of repair plus the value of the components.  In

support of this contention, you reference several court cases

which essentially held that, under this tariff provision, duty is

assessed upon the actual cost of the repairs.

     While we agree with you that, under HTSUS subheading

9802.00.50, duty is assessed upon the actual cost or value of

repairs, we believe that your emphasis on the repair of the non-

essential parts is misplaced.  It is the entire repaired article

that is classified under this tariff provision--not the non-

essential components which may be incorporated therein.  HTSUS

subheading 9802.00.50 explicitly applies to "Articles returned to

the United States after having been exported...for repairs or

alterations."  (Emphasis added).  It necessarily follows that, in

determining the value of foreign repairs, the focus is on the

repairs performed on the entire article--not the repairs

performed on one or more of the non-essential components which

are incorporated in the returned repaired article.

     You apparently do not dispute that if new components (either

U.S. or foreign) are shipped to a foreign repair facility

specifically to be used to replace worn or defective non-

essential parts, the cost of these new components would be

dutiable as part of the "actual" cost to repair the article into

which they are incorporated.  Similarly, there appears to be no

question that if an unrepairable article is exported for the

sole purpose of yielding parts to be used in the repair of other

units, the cost of these used (and repaired) parts would be

included in the value of the foreign repairs of those units.

We submit that no valid distinction can be made between the new

and used parts described above and the used, non-essential parts

at issue here which are disassembled from one unit and used in

the repair of other units whose essential identity parts are

maintained throughout the repair process.  In all three

scenarios, non-essential parts are specifically used for the

purpose of repairing articles abroad.

     According to the clear wording of 19 CFR 10.8(l), the cost

or value of foreign repairs includes the cost or value of

materials (foreign or domestic) furnished for the repair.  As we

have previously stated to you in a number of ruling letters, the

components comprising the essential identity of a particular unit

constitute the article being repaired; they are the only parts

of the article which are demonstrably the same upon exportation

and return of the article.  Therefore, when non-essential

components are removed during disassembly, repaired, and placed

in common bins pending reassembly, they assume the status of

dutiable repair material under 19 CFR 10.8(l) since they are no

longer part of the "same" article exported and returned.  In this

respect, the used non-essential parts acquire the same dutiable

status as new parts which are placed in inventory abroad and used

in the repair of articles abroad.

HOLDING:

     For the reasons set forth above, we remain of the opinion

that, for purposes of HTSUS subheading 9802.00.50, the value of

repairs performed abroad includes the cost or value of used non-

essential components that are removed during disassembly,

commingled with like parts, and subsequently incorporated in

other units during reassembly.  Consequently, the holding in

HRL's 555117, 554731, 555087 and 555139 regarding this issue is

affirmed.

                              Sincerely,

                              Harvey B. Fox, Director

                              Office of Regulations & Rulings

