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                            February 14, 1990

MAR-2-05 CO:R:C:V 731863 KG

CATEGORY: Marking

Mr. Mark Feigenbaum

Finelle Cosmetics

P.O. Box 5200

137 Marston Street

Lawrence, MA 01842-2808

RE: Country of origin marking of imported plastic cosmetic

compact

Dear Mr. Feigenbaum:

     This is in response to your letter of October 3, 1988,

requesting a country of origin ruling regarding future

importations of imported plastic cosmetic compacts.  We regret

the delay in responding to your inquiry.

FACTS:

     The slimline plastic cosmetic compact is imported empty and

filled in the U.S. with powdered blush made in the U.S.  The

sample plastic compact you submitted for examination has the name

"finelle" on the top of the compact. Inside the compact, there is

a mirror on one side and a tray on the other side, in which the

blush and a applicator brush are placed.  The size of the compact

is about 3 1/2 inches by 2 1/2 inches.

     The compacts are imported for the sole purpose of being

filled and are not sold empty.  Further, no cosmetic refills are

sold by you nor are they available in the marketplace for these

compacts.  After the blush is fully used up, a consumer who

desired more blush would have to buy a new compact complete with

mirror, blush and applicator.

ISSUE:

     Whether imported plastic cosmetic compacts which are filled

in the U.S. with powdered blush must be marked with the country

of origin of the compact.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297, 302 C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     An exception from the requirement that the imported article

be marked is authorized by 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) if the marking

of a container of the article will reasonably indicate the origin

of the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.24(c)(1), Customs

Regulations (19 CFR 134.24(c)(1)), provides that when disposable

containers or holders are imported by persons or firms who fill

or package them with various products which they sell, these

persons or firms are the ultimate purchasers of these containers

or holders and they may be excepted from individual marking

pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D).  The outside wrappings or

packages containing the containers shall be clearly marked to

indicate the country of origin.

     In HQ 722170 (July 18, 1983), and HQ 722547 (August 30,

1983), Customs ruled that plastic cosmetic compacts were

required to be individually marked.  Customs reconsidered its

position on marking compacts in HQ 723905 (March 20, 1984).  In

that ruling, Customs affirmed its view that plastic compacts

imported empty to be filled in the U.S. with U.S. made cosmetics

were not disposable containers subject to 19 CFR 134.24(c)(1)

because compacts are not merely containers, but rather are

substantial, functional articles in their own right.  As support

for this position, Customs cited rulings classifying compacts as

"flat goods" under item 706.60 (706.61) of the Tariff Schedules

of the United States (TSUS) rather than "containers ... chiefly

used for the packing, transporting or marketing of merchandise"

under item 772.70, TSUS.

     Customs does not regard the sample presented in this case as

a substantial, functional article in its own right.  It is not

reasonable to assume that a retail purchaser would buy the

finished product for the compact.  Although plastic compacts

could be refilled, this company does not sell refills and refill

blush for this particular compact is not available in the

marketplace.  When the blush is used up, the consumer would

dispose of the compact and buy a new compact containing blush.

As offered in the market, this compact is a disposable container

imported empty to be filled in the U.S.  Therefore, this item is

subject to 19 CFR 134.24(c)(1) which excepts the compact from

individual marking and only requires that the container in which

the compacts are imported be marked with the country of origin of

the compacts.

     Further, on January 1, 1990, the Harmonized Tariff Schedule

of the United States ("HTSUS") superseded and replaced the TSUS.

Plastic cosmetic compacts are now classified under subheading

3923.10.0000, HTSUS, which provides for plastic articles for the

conveyance or packing of goods, of plastics, boxes, cases, crates

and similar articles.  See HQ 084714 (July 19, 1989).  Since

plastic compacts are now classified as containers, the

justification for our prior position is no longer valid.

HOLDING:

     Plastic cosmetic compacts for which refill cosmetics are not

available are disposable containers and when imported empty, are

subject to the marking exception provided in 19 CFR 134.24(c)(1).

Therefore, the compact itself is excepted from marking and only

the container in which the compact is imported must be marked

with the country of origin of the compact.  Customs rulings HQ

723905, HQ 722547 and HQ 722170 are modified to conform with this

position.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

cc:  District Director

     Boston

