                                      HQ 732018

                                  February 7, 1990

          MAR 2-05 CO:R:C:V 732018 pmh

          CATEGORY: Marking

          Mr. James G. Meagley

          Phillips, Lytle, Hitchcock, Blaine & Huber

          3400 Marine Midland Center

          Buffalo, N.Y. 14203

          RE: Country of origin marking requirements for flexible magnetic

          recording disks

          Dear Mr. Meagley:

               This is in response to your December 20, 1988 letter,

          requesting a ruling on the country of origin marking requirements

          for flexible magnetic recording disks.  We regret the delay in

          responding to your request.

          FACTS:

               Your client imports from Mexico various models of microdisk

          and minidisk products.  These products are used generally to

          record and store digital computer information for access by

          floppy disk drive.  Each product consists of essentially two

          parts: an unrecorded flexible magnetic recording disk (with or

          without special coating) and a protective plastic shell

          (microdisk) or protective vinyl jacket (minidisk).  The magnetic

          recording disks without special coating are manufactured by the

          importer in the U.S. and abroad.  The magnetic recording disks

          with special coating are manufactured by the importer only in the

          U.S.  In Mexico, all the disks are assembled to either a hub

          (microdisk) or hub ring (minidisk) and then assembled into either

          a protective plastic shell (microdisk) or protective vinyl jacket

          (minidisk).  Each magnetic recording disk without special coating

          also undergoes a "burnishing" process in Mexico.  You state that

          "burnishing" is essentially a minor polishing operation.

          Finally, each microdisk and minidisk product undergoes a final

          certification, inspection and packaging.  The packaging consists

          of either a ten-pack retail carton or a bulk container (200/1000

          units).
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               According to your letter, less than half of the products

          imported from Mexico enter in bulk form and are sold to U.S.

          computer equipment and software companies who record computer

          programs onto each product before selling it.  These U.S.

          purchasers may resell a small percentage of the bulk product

          without any such recording.  The importer has estmated that such

          sales represent a very small amount of its total bulk sales of

          all microdisk and minidisk products.  The remainder of the

          products imported from Mexico are packed in lots of ten in shrink

          wrapped retail cartons (with five or ten retail cartons being

          placed into one bulk container for shipping purposes).

               Each bulk container and each shrink wrapped ten-pack retail

          carton is presently marked "Assembled in Mexico."  In addition,

          you state that the importer is aware of the requirements of

          section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), and has

          marked the retail cartons in compliance with that regulation.  In

          that regard, we note that the three sample retail cartons

          submitted for examination bear the names of locations other than

          the country of origin.  The locations of the importer's plants

          (both domestic and abroad) appear on the minidisk retail carton

          and the name and domestic address of the importer's parent

          corporation appear on the microdisk retail carton.  The country

          of origin marking on each retail carton is on the same side and

          within a couple of inches of the names of the other locations.

               It is the importer's position that the minidisk and

          microdisk products in this case are eligible for entry under

          subheading 9802.00.80, Harmonized Tariff Schedule of the United

          States (which replaced item 807.00, Tariff Schedules of the

          United States).  The importer asserts that in the condition as

          currently imported into the U.S., each microdisk and minidisk

          product contains at least one component of U.S. origin which is

          eligible for entry under subheading 9802.00.80, HTSUS.  Exhibits

          attached to your letter support that at least one component in

          each of the sample microdisk and minidisk products is of U.S.

          origin.  The importer makes a distinction between those products

          that are entered under subheading 9802.00.80, HTSUS, and those

          that are not.  For the merchandise entered under subheading

          9802.00.80, HTSUS, the importer suggests the following markings:

               a) "U.S. Disk, Assembled in Mexico with U.S. and other

          foreign components," or

               b) "U.S. Disk, other U.S. and foreign components, Assembled

          in Mexico."
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               For the merchandise not entered under subheading 9802.00.80,

          HTSUS, the importer suggests the following country of origin

          markings:

               a) "Disk Made in USA, Finished in Mexico;"

               b) "Disk Made in USA, Assembled in Mexico;"

               c) "U.S. Disk, Finished in Mexico;" or

               d) "U.S. Disk, Assembled in Mexico."

          ISSUES:

               Whether the subject minidisk and microdisk products are

          eligible for the partial duty exemption in subheading 9802.00.80,

          HTSUS.

               Whether the proposed country of origin markings for the

          minidisk and microdisk products satisfy the applicable country of

          origin marking requirements with regard to the bulk packaging and

          the retail carton.

          LAW AND ANALYSIS:

               As you are aware, the HTSUS replaced the Tariff Schedules of

          the United States (TSUS), on January 1, 1989.  Item 807.00, TSUS,

          was carried over into the HTSUS without change as subheading

          9802.00.80.  This provision applies to articles assembled abroad

          in whole or in part of fabricated components, the product of the

          U.S., with no operations performed thereon except the attachment

          of the components to form the imported merchandise and operations

          incidental thereto.  An article classified under subheading

          9802.00.80, HTSUS, is subject to duty upon the full appraised

          value of the imported article, less the cost or value of such

          products of the U.S.

               Section 10.16(a), Customs Regulations (19 CFR 10.16(a)),

          provides that the assembly operations performed abroad may

          consist of any method used to join or fit together solid

          components such as force fitting, gluing, etc.  In Mattel Inc. v.

          the United States, C.A.D. 1248, 67 CCPA 74 (1980), the packaging

          of domestic phonograph records in envelopes was held to be a
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          qualified assembly under item 807.00, TSUS.  Citing that

          decision, Customs has held that the permanent joining of the

          jacket with the disk and hub ring is an acceptable assembly

          operation within the purview of the statute and 19 CFR 10.16(a).

          (See HQ 544161, dated May 2, 1989.)

               Based upon the facts provided, we find that the subject

          minidisk and microdisk products undergo an acceptable assembly

          operation (i.e., the permanent joining of the disk with the hub

          or hub ring and the vinyl jacket or plastic shell).  Since each

          of these products contains at least one U.S. component, these

          products are eligible for entry under subheading 9802.00.80,

          HTSUS.  (The component disks without special coating are not

          eligible for duty exemption under subheading 9802.00.80, HTSUS

          due to the fact that they undergo a burnishing process in Mexico.

          Customs has held that such processing is not incidental to

          assembly.  See 19 CFR 10.16 and HQ 555238, issued March 8, 1989.)

               With regard to the country of origin marking of these

          products, section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

          U.S.C. 1304), requires, subject to certain specified exceptions,

          that all articles of foreign origin imported into the U.S. shall

          be marked to indicate the country of origin to the ultimate

          purchaser in the U.S.  Although the country of origin of a

          product is generally determined on the basis of where the last

          substantial transformation occurs, there is an exception to the

          general rule set forth in section 10.22, Customs Regulations (19

          CFR 10.22), for articles which are entitled to an exemption from

          duty under subheading 9802.00.80, HTSUS.  19 CFR 10.22 provides

          that assembled articles entitled to the exemption are considered

          products of the country of assembly for purposes of 19 U.S.C.

          1304, whether or not the assembly operation constitutes a

          substantial transformation.   Since the minidisk and microdisk

          products in this case are eligible for entry under subheading

          9802.00.80, HTSUS, 19 CFR 10.22, applies and the country of

          origin of the minidisk and microdisk products is Mexico, the

          country of assembly.  Furthermore, section 10.22 is triggered by

          the "eligibility" of goods for entry under subheading 9802.00.80,

          HTSUS, not whether or not the goods were actually entered under

          that provision.  Therefore, since all the subject goods are

          eligible for entry, the same marking requirements apply for the

          goods that are entered under subheading 9802.0080, HTSUS, as for

          those goods that are not.
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               In addition, it is noted that Customs has previously

          determined that the words "Assembled in" constitute sufficient

          country of origin marking for articles subject to 19 CFR 10.22.

          (See HQ 731507, issued October 17, 1989.)  Therefore, since the

          minidisk and microdisk products are assembled in Mexico and are

          eligible for duty exemption under subheading 9802.00.80, HTSUS,

          the country of origin is Mexico and the language "Assembled in"

          is acceptable.  However, the words "Finished in" are not

          acceptable as it is our opinion that they are not words of

          similar meaning to the words "Made in" and "Product of."

               With regard to the markings you have proposed for these

          products, it is our opinion that the language "Assembled in

          Mexico" should be foremost in the marking, since Mexico is the

          country of origin.  It is acceptable for you to reference the

          origin of the components, but this should appear after the name

          of the country of origin (e.g., "Assembled in Mexico from U.S.

          and other foreign components").  Furthermore, we find that it is

          misleading to reference only the U.S. origin of the disks.

          Therefore, if you do reference the U.S. origin of the disks you

          should also reference the foreign origin of the other components

          (e.g., "Assembled in Mexico from U.S. Disk and other foreign

          components").

          Retail Cartons

               You have stated that more than half of the products imported

          from Mexico are packed in lots of ten in shrink wrapped retail

          cartons intended for retail sale in the U.S.  Marking these

          cartons in lieu of marking the individual products is acceptable.

          Pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section 134.32(d),

          Customs Regulations (19 CFR 134.32(d)), an exception from

          individual marking is applicable where the marking of a container

          of such article will reasonably indicate the origin of the

          article.  In addition, we note that the sample retail cartons

          submitted for our examination, bear the names of locations other

          than the country of origin and that, therefore the requirements

          of section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), are

          triggered.  As you are aware, 19 CFR 134.46, requires that the

          name of the country of origin preceded by "Made in," "Product

          of," or other words of similar meaning shall appear legibly and

          permanently, and in close proximity to such words and in at least

          a comparable size.  As noted above, Customs has determined that

          the words "Assembled in," are similar in meaning to the words

          "Made in" and "Product of."  In addition, the country of origin
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          appears on the same side and in close proximity to the names of

          the other locations and in larger lettering.  Consequently, it is

          our opinion that the marking on the retail cartons is in

          compliance with 19 CFR 134.46.

          Bulk Containers

               With regard to the country of origin marking on the bulk

          containers, you have stated that the magnetic recording disks are

          not individually marked and that the words "Assembled in Mexico"

          appear only on the outermost container.  As noted above, pursuant

          to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs

          Regulations (19 CFR 134.32(d)), an exception from individual

          marking is applicable where the marking of a container of such

          article will reasonably indicate the origin of the article.  This

          exception is normally applied in cases where the article is

          imported in a properly marked container and Customs officials at

          the port of entry are satisfied that the ultimate purchaser will

          receive it in the original unopened marked container.  Section

          134.35, Customs Regulations (19 CFR 134.35), provides that if the

          imported article will be used in manufacture, the manufacturer

          may be the ultimate purchaser if he subjects the imported article

          to a process which results in a substantial transformation of the

          article.  In this case we consider the ultimate purchaser to be

          the U.S. computer software companies that transpose computer

          programs onto the products.  Such a process substantially

          transforms the microdisk and minidisk products from a media

          usable for recording purposes into a specific computer program.

          Therefore, so long as the microdisk and minidisk products are

          imported in properly marked containers and Customs officials at

          the port of entry are satisfied that the U.S. computer software

          company will receive them in the original unopened marked

          containers, the products are excepted from individual marking and

          it is sufficient to mark the outermost bulk container only.  See

          19 CFR 134.32(d).

               You have further stated that of the total bulk product sold

          to U.S. software companies, a very small amount is resold with no

          recorded computer programming.  Although a marking exemption

          under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) may be allowed, we remind you that

          Customs has generally limited this exception to two types of

          situations: (1) where the importer is the ultimate purchaser

          (either because the importer substantially transforms the article
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          into a product of the U.S. or because the importer uses the

          article himself and the shipping container indicates the country

          of origin; and (2) where the ultimate purchaser (other than the

          importer) will in all foreseeable circumstances receive the

          imported article in its original unopened marked container.  In

          this case, you have not provided any information concerning how

          the products that are sold without computer programming by the

          U.S. software companies, are packaged and sold.  Therefore,

          Customs cannot be sure that the ultimate purchaser, in all

          foreseeable circumstances, will receive the disks in properly

          marked containers.  Consequently, because it is impossible to

          know which product of the total bulk import will be resold by the

          computer software company without programming, technically the

          bulk import does not qualify for this exemption.  However,

          because the amount being resold without programming is very

          small, Customs can allow the exemption provided the importer

          submits written certification to Customs at the port of entry,

          that the products to be resold without programming will be

          repacked in containers properly marked to indicate the country of

          origin, and the importer notifies Customs if the amount of bulk

          imports sold by computer software companies without programming

          exceeds the amount indicated in your certification.  If the

          importer is unable to do this, the total bulk product cannot

          receive this exemption.  Therefore, we suggest you contact the

          Customs office at the port of entry and submit for their

          examination and approval written certification regarding the

          marked containers in which those products will be resold.

          HOLDING:

               On the basis of the information submitted, it is our opinion

          that the minidisk and microdisk products are eligible for entry

          under subheading 9802.00.80, HTSUS.  Accordingly, 19 CFR 10.22

          applies and Mexico, the country of assembly, is the country of

          origin for marking purposes.  The marking "Assembled in Mexico"

          as exhibited on the retail cartons is in compliance with 19

          U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.46.  If the U.S. origin of the disk is

          referenced, then the foreign origin of the other components

          should be referenced, as well.  For the bulk product being

          imported for sale to U.S. software companies, it is acceptable to

          mark the outermost container only, in those instances where the

          product will be substantially transformed by the transposition of

                                         -8-

          specific programs onto the microdisk and minidisk products.  For

          that percentage of the bulk product that is not substantially

          transformed and is repackaged and resold by the U.S. software

          companies, written certification must be provided to Customs, as

          described above, regarding the repackaging of this product.

                                     Sincerely,

                                     John Durant, Director

                                     Commercial Rulings Division

