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CATEGORY: Marking

Murray J. Belman, Esquire

Thompson & Mitchell

1120 Vermont Avenue, N.W.

Washington, DC 20005

Re:  Country of origin marking exceptions for cold        

     finished steel bar products

Dear Mr. Bellman:

     This is in response to your letter dated July 13, 1989, in

which you request, on behalf of the Cold Finished Steel Bar

Institute, reconsideration of that portion of HQ 732196, May 16,

1989, which pertained in part to the applicability of 19 U.S.C.

1304(a)(3)(G) to imported hot-rolled steel bars which are

processed in the U.S. but not substantially transformed into

cold-finished bars.

FACTS:

      You assert that hot-rolled bar processed into cold finished

bar in the U.S. by the importer or for his account would fall

within the marking exception of 19 U.S.C. 1304(a)(3)(G), and

that, pursuant to 19 U.S.C. 1304(b) and 19 CFR 134.22(d)(1), the

steel band containers of such imported articles are excepted from

marking as well.  We regret the delay in responding.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements of an

article processed but not substantially transformed in the U.S.?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), requires that, unless excepted, every article of foreign

origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked

in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

the nature of the article (or its container) will permit in such

a manner as to indicate to the ultimate purchaser the English

name of the country of origin of the article.  Articles to be

processed in the U.S. by the importer or for his account

otherwise than for the purpose of concealing the origin of such 

articles and in such manner that any mark contemplated by this

section would necessarily be obliterated, destroyed, or

permanently concealed are excepted from marking under 19 U.S.C.

1304(a)(3)(G) and 19 CFR 134.32(g).  The containers in which

these articles are imported are excepted from marking as provided

in 19 U.S.C. 1304(b) and 19 CFR 134.22(d)(1).

     In HQ 732196, Customs found that no evidence was presented

to support a marking exception under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(G), and

we noted that articles excepted from marking under this provision

must be marked with the country of origin after the U.S.

processing, citing HQ 729434, May 23, 1986.  You indicate that

cold finished bars are produced in two basic steps: descaling (by

acid pickling or mechanical shot blasting) and cold working (by

drawing the product through a die, turning and/or grinding).  You

further indicate that the imported product is excepted from

marking because any of these processes would necessarily

obliterate any marking that might be applied to the hot-rolled

bar itself.

     Based on the information presented in your letter, it

appears that there is no marking of the hot-rolled steel bar that

would not be necessarily obliterated in the processing of it into

cold finished products.  In view of this, we are of the opinion

that hot-rolled steel bars subjected to the cold finishing

process that you have described may be excepted from marking

under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(G) and 19 CFR 134.32(g) if the

importer demonstrates to the satisfaction of the District

Director that the requirements of these provisions are satisfied. 

In such event, their containers would be excepted from marking

pursuant to 19 U.S.C. 1304(b) and 19 CFR 134.22(d)(1) at the time

of importation.

     You are also of the opinion that once an article qualifies

for the "G" exception, Customs has no authority to require

marking of the processed article or its container.  We disagree. 

The purpose of the marking statute is outlined in United States

v. Friedlaender & Co., 27 CCPA 297 at 302 (1940): "Congress

intended that the ultimate purchaser should be able to know by an

inspection of the marking on the imported goods the country of

which the goods is the product.  The evident purpose is to mark

the goods so that at the time of purchase the ultimate purchaser

may, by knowing where the goods were produced, be able to buy or

refuse to buy them, if such marking should influence his will."

(emphasis added).

     As provided in 19 CFR 134.1(d)(1), if an imported article

will be used in manufacture, the manufacturer may be the ultimate

purchaser if he subjects the imported article to a process which

results in a substantial transformation of the article.  The

courts and Customs have long recognized that not every

manufacturing process results in a substantial transformation. 

Thus, if the manufacturing process is merely a minor one which

leaves the identity of the imported article intact, the consumer

or user of the article, who obtains the article after the

processing, will be regarded as the ultimate purchaser, 19 CFR

134.1(d)(2).  In such case, we believe that the processed article

(or its container) is subject to marking.

     Our interpretation is consistent with the purpose of the

marking statute.  The purpose of the statute would be frustrated 

if a processor who is not the ultimate purchaser obliterates the

mark and does not remark the article, thereby denying the

ultimate purchaser his right to make an informed decision.  The

exception in 19 U.S.C. 1304(a)(3)(G) must be considered to be a

practical concession to reality: requiring imported articles or

their containers to be marked with the country of origin at the

time of importation when such marking would necessarily be

obliterated during subsequent processing that does not result in

a substantial transformation would neither effectuate the

congressional intent nor serve the purpose of the marking law.

     Therefore, we remain of the opinion that the finished

article must be marked in a manner to indicate the country of

origin to the ultimate purchaser.

     You also indicate that HQ 729434 should be read to provide

that only the containers of articles excepted under 19 U.S.C.

1304(a)(3)(G) must bear the country of origin marking of the

processed articles within.  We do not believe that such a

restrictive reading is appropriate.  In that case, Customs

determined that certain imported articles were excepted from

marking under this provision because "any mark placed on them

prior to importation would be obliterated or destroyed in the

U.S. finishing operations."  However, the decision states that

"the retail packages for the finished articles shall be marked to

indicate Mexico as the country of origin."  The significance of

this ruling is the determination that the processed article had

to be marked in a manner to indicate the country of origin to the

ultimate purchaser.  If, as in HQ 729434, the processed article

is to be sold to the ultimate purchaser in a container, it would

be acceptable to mark the container.

HOLDING:

     In conclusion, we affirm HQ 732196 in its entirety, and

specifically state that an article and, therefore, its container,

excepted under 19 CFR 134.32(g) and 19 CFR 134.22(d)(1),

respectively, but not substantially transformed as a result of 

domestic processing, must itself (or its container) be marked in

any reasonable method by the U.S. manufacturer/processor who

obliterates the marking during the processing.

                           Sincerely,

                           John Durant, Director

                           Commercial Rulings Division




