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CATEGORY: Marking

Salvatore E. Caramagno

Ross & Hardies

888 16th Street, N.W.

Washington, D.C. 20006-4103

RE: Country of origin marking of advertising material & envelopes

Dear Mr. Caramagno:

     This is in response to your letters of August 11, and

December 18, 1989, requesting a country of origin ruling on

behalf of Texcom Marketing, Inc., regarding imported printed

advertising material and addressed envelopes.

FACTS:

     Your client is a Canadian company that prints advertising

material, places the advertisements in envelopes, addresses the

envelopes with a U.S. mailing address and a U.S. return address

and places U.S. postage on the envelopes.  The envelopes are then

imported into the U.S. by the U.S. company or organization that

is doing the advertising.  The outer containers in which the

franked envelopes are imported are marked to indicate Canada is

the country of origin.  However, neither the individual envelopes

nor its contents are marked to indicate the country of origin.

ISSUE:

     What is the proper country of origin marking for imported

advertising material placed in U.S. addressed and stamped

envelopes.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT    (CIT 1988), "In ascertaining

what constitutes the country of origin under the marking statute,

a court must look at the sense in which the term is used in the

statute, giving reference to the purpose of the particular

legislation involved.  The purpose of the marking statute is

outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27 CCPA 297,

302, C.A.D. 104 (1940), where the court stated that: "Congress

intended that the ultimate purchaser should be able to know by an

inspection of the marking on imported goods the country of which

the goods is the product.  The evident purpose is to mark the

goods so that at the time of purchase the ultimate purchaser

may, by knowing where the goods were produced, be able to buy or

refuse to buy them, if such marking should influence his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  The ultimate purchaser is defined in section

134.1(d), Customs Regulations (19 CFR 134.1(d)), as "generally

the last person in the U.S. who will receive the article in the

form in which it was imported."  If the imported article is

distributed as a gift, section 134.1(d)(4), Customs Regulations

(19 CFR 134.1(d)(4)), provides that the recipient is the ultimate

purchaser.

     Customs has held in a ruling on this point that imported

advertising brochures and flyers, to be distributed without

charge by the importer to prospective customers of the importer's

business, are subject to country of origin marking requirements

under 19 U.S.C. 1304.  HQ 723488 (October 31, 1983).  In that

ruling, Customs rejected the argument that the importer was the

ultimate purchaser.  Also see HQ 728335 (August 2, 1985), in

which Customs held that recipients of a brochure used for self-

promotion were the ultimate purchaser and therefore, the brochure

would have to be individually marked with the country of origin

marking.  Customs held in HQ 731543 (May 17, 1989), that imported

return mailers were required to be individually marked with the

country of origin because the recipient of the mailer is the

ultimate purchaser.

     Based upon these rulings, Customs is of the opinion that the

recipient is the ultimate purchaser of the printed advertising

mail and not the U.S. company or organization ordering the

printed material.  Therefore, the recipient must be informed of

the country of origin of the imported advertising material and

addressed envelope.

     Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46),

requires that when a U.S. address appears on an imported article

or its container, the country of origin must be printed in close

proximity, legibly, permanently and in comparable size.  A U.S.

address on an envelope does not connote the country of origin of

an article and would not mislead an ultimate purchaser.

Further, we are concerned that marking the country of origin just

below the U.S. address could confuse the U.S. Postal Service or

interfere in their function of efficiently delivering the U.S.

mail.  For these reasons, the printed envelopes with the U.S.

addresses do not trigger the special marking requirements of 19

CFR 134.46.

     However, these imported articles are not excepted from the

provisions of 19 U.S.C. 1304 and therefore, must be marked with

the country of origin in a place which would be visible to the

ultimate purchaser, either on the envelope or on the printed

material.  The country of origin marking must be easily found and

readable without strain as required by 19 CFR 134.41.

     You argue that mail has always been subject to special

treatment and cite 19 CFR Part 145.  The special provisions of 19

CFR Part 145 applicable to mail apply to articles transmitted

through the U.S. mail and not to articles which will be imported

with the future intent of transmitting them through the mail.

Therefore, 19 CFR Part 145 does not apply to this case.  You also

argue that although the imported articles involved here are not

posted, they should be treated as first class mail.  No authority

or precedent is cited for this proposition.  Section 145.0,

Customs Regulations (19 CFR 145.0), states that the provisions of

Part 145- Mail Importations pertains specifically to the

importation of merchandise through the mails.  The definition of

mail article contained in 19 CFR 145.1(a) is limited to posted

articles.  In this instance, Customs cannot treat imported

advertising, which has not been mailed, as if it were posted in

the mail.

     Further, even if the letters were posted in Canada, the

advertising material would be required by 19 CFR 145.14 to be

marked with the country of origin.  If posted materials are not

properly marked, pursuant to 19 CFR 145.14(c), the mail article

will be treated as undeliverable.

HOLDING:

     The recipient of advertising material and envelopes is the

ultimate purchaser.  For the reasons stated above, imported

printed material containing a U.S. address, which is placed there

for mailing instructions, is excepted from the special marking

requirements of 19 CFR 134.46.  Either the envelope or the

printed material may be marked with the country of origin as long

as the marking can be easily found and read without strain.

                              Sincerely,

                              John Durant

                              Director,

                              Commercial Rulings Division

cc: District Director

    Buffalo, N.Y.

    (INV-8-01:COD:RP)

