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CATEGORY: Marking

Ralph H. Sheppard

Adduci, Mastriani, Meeks & Schill

551 Fifth Avenue

New York, N.Y. 10176

RE: Country of origin marking of imported screwdriver bits and

sockets to be re-exported to Europe for retail sale

Dear Mr. Sheppard:

     This is in response to your letter of October 26, 1989,

requesting a country of origin ruling regarding imported

screwdriver bits and sockets to be re-exported to Europe for

retail sale.  We regret the delay in responding to your inquiry.

FACTS:

     Your client plans to import screwdriver bits and sockets

from Taiwan which are made specifically to European

specifications.  The screwdriver bits and sockets will be

packaged together in the U.S. with battery-operated hand tools

and exported to Europe for retail sale.

     The screwdriver bits and sockets will be imported in bulk

containers clearly marked with Taiwan as the country of origin.

The U.S. company purchasing the imported parts will receive an

invoice containing the following language:

     These goods are intended for re-export after

     packaging operations in the United States.

     These items are made to European specifications.

     The packages containing the imported parts combined with the

U.S. made battery-operated hand tools will not be marked with the

country of origin of the screwdriver bits and components.

ISSUE:

     Whether imported screwdriver bits and sockets, imported in a

marked container, and then repackaged with U.S. made battery-

operated hand tools and exported to Europe for retail sale are

required to be individually marked with their country of origin.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297, 302 C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Section 304(a)(3)(D) of the Tariff Act of 1930, as amended

(19 U.S.C. 1304(a)(3)(D)), excepts from individual marking

requirements any article for which the marking of the container

will reasonably indicate the origin of the article. Part 134,

Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of

origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

Section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR 134.32(d)),

reiterates the exception contained in 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D).

     The exception set forth in 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D)  applies

in cases where the article is imported in a properly marked

container and Customs officials at the port of entry are

satisfied that the ultimate purchaser will receive it in its

original unopened marked container.  See HQ 731768 (December 8,

1988).  The ultimate purchaser is defined in section 134.1(d),

Customs Regulations (19 CFR 134.1(d)), as the last person in the

U.S. to receive the article in the form in which it was

imported.

     Given the factual setting presented, the U.S. manufacturer

who repackages the screwdriver bits and sockets for export is the

last person in the U.S. who will receive the imported article.

Assuming that no one else in the U.S. will receive either the

imported screwdriver bits and sockets or the repackaged

screwdriver kits fit to European specifications, the U.S.

manufacturer would be the ultimate purchaser.  In that instance,

clearly marking the original unopened container in which the

imported screwdriver bits and sockets will be received by the

U.S. manufacturer would allow the ultimate purchaser to make an

informed buying choice and would satisfy the country of origin

marking requirements.  Therefore, if the importer will certify to

Customs that all the imported screwdriver bits and sockets will

be exported, marking the country of origin on the container in

which the U.S. manufacturer will receive the imported screwdriver

bits and sockets will satisfy the country of origin marking

requirements of 19 U.S.C. 1304.

HOLDING:

      If the importer will certify to Customs that all the

imported screwdriver bits and sockets will be exported, marking

the country of origin on the original unopened container in which

the U.S. manufacturer will receive the imported screwdriver bits

and sockets will satisfy the country of origin marking

requirements of 19 U.S.C. 1304.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

