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CATEGORY: Marking

Roy S. Lange

Gerber (Conforming) Inc.

855 Avenue of the Americas

New York, NY 10001

RE: Country of origin of rough machined locomotive axle forgings.

Dear Mr. Lange:

     This is in reply to your letter dated December 21, 1989

regarding the country of origin marking requirements of rough

machined locomotive axle forgings.

FACTS:

     Your company purchases rough machined locomotive axle

forgings made in South Africa.  There is no parastatal involve-

ment in either the making of the forgings in South Africa or the

exporting of the forgings to the U.S.

     In the U.S., the axle is centered for purposes of finishing

the ends, and it is ultrasonically tested.  Upon satisfactory

testing, the axle is identified with the finisher's serial num-

ber.  If the axle requires a spline bushing, it is bored and a

spline bushing is installed.  The axle is then turned to remove

excess metal, sufficient to meet specifications for grinding.  It

is transferred to a cylindrical grinder, and all diameters are

ground between centers in one operation.  The axle is again

transferred to a burnishing lathe, and the traction motor support

area is burnished.  The axle is then inspected to meet specifica-

tions, and the results of the inspection are recorded in a perma-

nent inspection report.  After inspection, two locomotive wheels,

one gear and two bearings are hydraulically pressed onto the

axle, creating a mounted locomotive wheel set.  Depending on the

size of the locomotive, two or three of such locomotive wheel

sets are mounted into the locomotive truck, and two trucks are

mounted on each locomotive.

ISSUE:

     Are foreign locomotive axle forgings further machined in the

U.S. and combined with U.S. components substantially transformed,

such that the U.S. manufacturer is the ultimate purchaser?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked

in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as

the nature of the article (or container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article.  The pri-

mary purpose of the country of origin marking statute is to

"mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy the product, if such marking should

influence his will."  United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297 (1940), as quoted with approval in National Juice

Products Association v. United States, 10 CIT 48, 628 F. Supp.

978 (1986).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements of and exceptions to

19 U.S.C. 1304.  The "ultimate purchaser" is defined in 19 CFR

134.1(d) as generally the last person in the U.S. who will

receive the article in the form in which it was imported.  It is

specifically provided in 19 CFR 134.35 that a manufacturer is the

ultimate purchaser if he converts or combines an imported article

into an article with a new name, character or use.  In such case,

the article shall be excepted from marking under 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D), if the marking of its outermost container will

reasonably indicate the country of origin.

     A substantial transformation occurs when articles lose their

identity and become new articles having a new name, character or

use. United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 CCPA 267, 270

(1940); National Juice Products Association v. United States, 10

CIT 48 (1960); Koru North America v. United States, 12 CIT    ,

701 F.Supp. 229 (CIT 1988).

     Customs has ruled in HQ 709253 (August 9, 1978) that

imported W. German crankshaft forgings which underwent further

processing in France were substantially transformed in France

and, therefore, considered to be a product of France for country

of origin marking purposes.  The processing in France included

turning the main and rod bearing journals, drilling oil feed

holes, drilling and tapping the flange of the crankshaft, and

additional heat treatment.  In Customs Ruling HQ 732923, dated

December 13, 1989, similar processing of crankshafts in the U.S.

was held to be a substantial transformation.  Further, the

crankshafts were installed in engines after the processing, and,

once installed, lost their separate identities and became

integral parts of a new or different article having a new name,

character and use.  Customs has previously ruled that as the

result of a manufacturing process consisting of the combination

of imported follower rings with other U.S. components, the

follower rings lose their separate identity and become integral

components of a new and different article of commerce.  The

manufacturer who assembled the follower rings into flanged

coupling adaptors was held to be the ultimate purchaser, and the

imported follower rings were excepted from marking.  Only the

outermost containers of the follower rings had to be marked, see

Customs Ruling HQ 080135, dated June 29, 1987.

     In this case, we find that the significant machining that is

performed on the axle forging coupled with its combination with

other components, including two locomotive wheels, and finally,

its incorporation into a locomotive truck substantially

transforms the axle forging into a new and different article with

a new name, character or use.  After such processing, the

imported article is not merely a forging but an integral part of

a locomotive truck.  The U.S. manufacturer is, therefore, the

ultimate purchaser of the forgings.

HOLDING:

     The U.S. manufacturer who uses imported locomotive axle

forgings in the manufacture of locomotive trucks is the ultimate

purchaser of the imported articles.  Pursuant to 19 CFR 134.35,

the articles are excepted from marking.  Marking of the

outermost containers pursuant to 19 CFR 134.32(d) is acceptable

provided that Customs officials at the port of entry are

satisfied that the U.S. manufacturer will receive the axle

forgings in their original unopened marked containers.

                           Sincerely,

                           Marvin M. Amernick, Chief

                           Value, Special Programs and

                           Admissibility Branch

