                            HQ 733106

                            March 19, 1990

MAR-2-05 CO:R:C:V 733106 KG

CATEGORY: Marking

Mr. Joe Laird

Pacific Resources, Inc.

175 W. Jackson Boulevard

Suite 1800

Chicago, Illinois 60604

RE: Country of origin marking of imported 35mm film

Dear Mr. Laird:

     This is in response to your letter of February 2, 1990,

requesting a country of origin ruling regarding imported 35mm

film, metal and plastic film cassette vials.

FACTS:

     You plan to import 35mm film in 100 meter long rolled

pancakes from the Peoples Republic of China.  The film will be

cut, rolled and placed in metal cassettes in the U.S.

     The metal for the cassettes will be imported from Japan and

cut, rolled and made into metal cassettes in the U.S.

     The plastic film canisters in which the filled metal film

cassettes will be placed will be imported from Korea.

ISSUE:

     What is the proper country of origin marking of the imported

35mm film, metal and plastic film canisters pursuant to section

304 of the Tariff Act of 1930, as amended?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297 at 302, C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.35, Customs Regulations (19 CFR

134.35), provides that articles used in the U.S. in manufacture

which results in articles having a name, character or use

differing from that of the imported articles will be within the

principle of the decision in the case of United States v. Gibson-

Thomsen Co., Inc., 27 CCPA 267 (1940).  Under this principle, the

manufacturer or processor in the U.S. who converts or combines

the imported article into the different article will be

considered the ultimate purchaser of the imported article within

the contemplation of section 304(a), Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304(a)), and the article shall be excepted

from marking.  If the article is substantially transformed in the

U.S., only the outermost container of the imported article shall

be marked.

     A substantial transformation occurs when articles lose their

identity and become new articles having a new name, character or

use.  United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 C.C.P.A. 267 at 270

(1940), National Juice Products Association v. United States, 10

CIT 48, 628 F.Supp. 978 (CIT 1986), Koru North America v. United

States, 12 CIT ___, 701 F.Supp. 229 (CIT 1988).

       In ORR Ruling 217-69 (March 28, 1969), Customs ruled that

a U.S.-made film base was substantially transformed when it was

coated with photographic emulsion in Italy.  The resulting x-ray

film was considered a product of Italy for marking purposes.  The

rolls of x-ray film were excepted from marking so long as the

container in which the rolls were packaged were marked to

indicate that Italy was the country of origin.  In addition,

Customs recently held in HQ 732842 (February 23, 1990), that bulk

photographic film imported from Japan and cut to length, inserted

into cartridges and packaged in sealed boxes in the U.S. was not

substantially transformed in the U.S.  Customs required that the

sealed boxes be marked with the country of origin of the imported

film.  You propose to do the same processing in the U.S. which

was held in HQ 732842 not to be a substantial transformation.

Based upon the conclusion reached in HQ 732842 in analyzing

identical processing, we conclude that the imported 35mm film is

not substantially transformed in the U.S.

     The second issue raised concerns the marking of the retail

film cartridges.  This issue was also addressed in ORR 217-69 and

HQ 732842; Customs ruled in both cases that the rolls of film

were excepted from marking and only the container in which the

rolls are packaged should be marked with the country of origin.

Pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section 134.32(d),

Customs Regulations (19 CFR 134.32(d)), Customs excepts from

individual marking requirements imported articles for which the

marking of the containers will reasonably indicate the origin of

the articles.  As discussed above, the purpose of the marking

statute is to allow ultimate purchasers to make informed buying

choices.  The film cartridge is only sold to ultimate purchasers

in a box.  As long as the box is properly marked with the

country of origin of the film, the film cartridge itself and the

plastic holders that are inside the  paper box are excepted from

marking under 19 CFR 134.32(d).  However, since the film is not

imported in the paper boxes, but is repackaged after importation,

the availability of this exception is at the discretion of the

district director of Customs where the entry is made.  Pursuant

to 19 CFR 134.34, an exception may be authorized, in the

discretion of the district director, for the imported film

because it will be repacked after release from Customs custody

if: the containers in which the articles are repacked will

indicate the origin of the film to an ultimate purchaser in the

U.S. and the importer arranges for supervision of the marking of

the containers by Customs officers at the importer's expense or

secures such verification as may be necessary, by certification

and the submission of a sample or otherwise, of the marking prior

to the liquidation of the entry.

     You indicated in your letter that the metal cassettes are

cut, rolled and made in the U.S. from metal imported from Japan.

Imported metal cut, rolled and made into metal cassettes would

create a new and different article having a new name, character

and use.  The metal, which is a raw product, is made into a

finished article.  Imported metal could be made into a number of

objects with a variety of uses.  In contrast, the finished

article has a new name, a film cassette, a new shape, thickness

and a very particular use.  Therefore, the imported metal is

substantially transformed in the U.S. into metal cassettes.

Pursuant to 19 CFR 134.35, only the outermost container in which

the imported metal is entered into the U.S. must be marked with

the country of origin of the metal.

     The question of how to mark the plastic film canisters

depends on whether they are considered disposable containers or

not.  Section 134.24(c)(1), Customs Regulations (19 CFR

134.24(c)(1)), provides that when disposable containers or

holders are imported by persons or firms who fill or package them

with various products which they sell, these persons or firms are

the ultimate purchasers of these containers or holders and they

may be excepted from individual marking pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D).  The outside wrappings or packages containing the

containers shall be clearly marked to indicate the country of

origin.

     Custom recently held in HQ 732823 (January 19, 1990), that

imported cardboard shoe boxes are disposable containers and in HQ

731863 (February 14, 1990), that plastic cosmetic compacts are

disposable containers.  In this case, the film canisters are the

primary container for 35mm film whose purpose is to insure that

the film canisters are stored in a light tight environment prior

to being loaded into the camera.  Further, once the film is shot,

the film is placed back in the plastic container to be sent out

for development and processing.  Given these facts, it is

apparent that the film canisters are specifically designed to be

filled with sealed film cassettes and that once the film is

processed, the plastic container is intended to be discarded.

Therefore, the plastic film canisters are disposable containers

imported empty to be filled and therefore, pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.24(c)(1), only the outside wrappings

or packaging containing the plastic film canisters are required

to be clearly marked to indicate the country of origin of the

plastic film canisters.

HOLDING:

     The imported bulk 35mm film is not substantially transformed

in the U.S.  However, pursuant to 19 CFR 134.32(d), the film

itself may be excepted from marking in the discretion of the

district director pursuant to 19 CFR 134.34 in which case only

the outer box in which the film reaches the ultimate purchaser

must be marked with the country of origin of the film.

     The imported metal is substantially transformed in the U.S.

into metal cassettes.  Therefore, pursuant to 19 CFR 134.35,

only the outermost container in which the metal is imported must

be marked to indicate the country of origin of the metal.

     The imported plastic film canisters are disposable

containers and are excepted from individual marking pursuant to

19 CFR 134.24(c)(1).  The outermost wrapping or packaging

containing the plastic film canisters must be marked to indicate

the country of origin of the canisters.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

