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ROSENTHAL AND GANISTER
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Re:  46 U.S.C. 292; Dredge; Smalley 6808 Dredge; U.S.-built;

     Navigable Waters

Dear Mr. Blackwell:

     In May 1989, we received a letter regarding the possible

violation of 46 U.S.C. App.  292 of a Smalley excavator dredge

by the City of Punta Gorda, Florida, to dredge spoil from the

dock area of canals within the city's jurisdiction.  In July

1990, you requested additional time to submit information and

comments before we issued a decision in this case.  On November

16, 1990, representatives of our office met with you to discuss

this case and to view a videotape of the excavator.  At that

time, you again requested additional time to submit further legal

authority.  We have not received any additional information from

you or your client, and thus we are writing to report on the

results of our investigation of the Smalley 6808 Dredge operated

by the of City Punta Gorda.

     The dredge in question was manufactured in the United

Kingdom by Smalley Excavators Ltd., of Bourne Links, England, and

was imported by the U.S. distributor, Smalley Excavators of

Wallingford, Connecticut.

     The Smalley Excavator was imported from England and shipped

by vessel to Montreal, Canada, unassembled.  The merchandise

entered the U.S. on October 27, 1987, as parts for machinery

(shovels, scrapers, excavators) on entry #02821422 through

Champlain, New York, and was trucked directly to the Johnstone

Company in North Haven, Connecticut.  The Johnstone Company

fabricated the barge, assembled the excavator, and placed it on

the barge, producing an amphibious dredge.

     The dredge was ordered by the City of Punta Gorda on

October 9, 1987, from Smalley Excavators.  It was delivered on

December 16, 1987, to the City of Punta Gorda by truck from the

U.S. distributor, Smalley Excavators of Wallingford, Connecticut.
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     The Smalley 6808 Amphibious Dredge is registered with the

State of Florida as a Florida vessel; it is not documented.  It

was assigned hull identification number FLZJ 5329B888 and issued

Florida State registration number FL 1855FF on January 27, 1988.

The City of Punta Gorda, Florida, was issued a permit on June 7,

1983, by the State of Florida, Department of Environmental

Regulation, to perform dredging of material for the maintenance

of existing dock sites in an existing residential canal system.

The permit has been updated several times, to include the same

extended maintenance project but appears to have expired on June

14, 1988.

     The dredge was being operated within canals inside of the

territorial sea baseline.  A location map attached to the permit

clearly outlined the work area, well within the internal waters

(artificial navigable waterbodies) of the City of Punta Gorda,

Florida.  The Peace River feeds these canals and runs directly

into Charlotte Harbor, which empties into the Gulf of Mexico.

     The dredge is basically a backhoe placed on a barge which

removes spoil from in front of a dock and then places the spoils

near the center of the canal.  The mechanical dredger is moved

from the job site on a flatbed trailer and when required, is

pushed long in the water by a small pontoon boat.  The dredge

measures approximately 20 feet long by 8 feet wide by 3 feet deep

and weighs 6 tons.

     Title 46, United States Code App., section 292, provides in

its entirety:  "A foreign-built dredge shall not, under penalty

of forfeiture, engage in dredging in the United States unless

documented as a vessel of the United States."

     For purposes of 46 U.S.C. App.  292, dredging in the United

States includes dredging in United States territorial waters,

generally defined as the belt, 3 nautical miles wide, adjacent to

the coast of the United States and seaward of the territorial

sea baseline, and certain dredging on the United States outer

Continental Shelf outside territorial waters (see C.S.D. 85-11).

     Several arguments have been asserted why the Smalley dredge

would not fall within the statute.  In a letter of May 17, 1990,

Mr. Bigwood, Vice President, Smalley Excavators, Inc., asserts

that the dredge is not subject to  292 because it is technically

not a dredger but remains an excavator.  He states that the 6808

consists primarily of a Smalley excavator mounted on a pontoon

having 3 stabilizer legs.  The legs have wheels in the form of

drums which are used for moving the machine on land and when the

machine is operating on land.  The stabilizers are further used

to raise the pontoon off the water to prevent it from floating
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when the excavator is in operation.  The 6808 cannot operate as

an excavator if it is floating as it would immediately capsize.

     While the dredging statute (46 U.S.C. App.  292) does not

define dredging, other sources offer helpful guidelines.  One

court stated that:

          Dredging is defined as "excavation" by any

          means ... The word "excavate" is derived from

          the latin word meaning to hollow-out.  Its

          common, plain and ordinary meaning is to

          make a cavity or hole in, to dig out, hollow

          out, to remove soil by digging, scooping out

          or other means.  The common plain and

          ordinary meaning of the word "dredging" is

          the removal of soil from the bottom of waters

          by suction or scooping or other means.  Gar-

          Con Development v. State, 468 So.2d 413 (Fla.

          App. 1 Dist. 1985).

The International Maritime Dictionary defines a dredge as:

          A vessel or floating structure equipped with

          excavating machinery, employed in deepening

          channels and harbors, and removing submarine

          obstructions such as shoals and bars.

          De Kerchove, International Maritime

          Dictionary, Second Edition (1961), p. 241.

     The Customs Service has ruled that dredging, for purposes of

46 U.S.C. App. 292, means the use of a vessel equipped with

excavating machinery in digging up or otherwise removing

submarine material.  See 109692, 108222, 107052.  A vessel is

defined as including "... every description of water craft or

other contrivance used, or capable of being used, as means of

transportation in water ..." (19 U.S.C. 1401(a); see also, 1

U.S.C. 3 and 46 U.S.C. 2101(45).  Generally, dredges have been

held to be vessels.  We have held that an amphibious dredge is

considered a "vessel" and, therefore, subject to the coastwise

laws and 46 U.S.C. App. 292.  See Customs Ruling letter 107052 PH

(11-7-84).  Furthermore, we have held that a foreign-built grab-

dredge crane which can operate on land or water when installed on

a floating pontoon, would be prohibited from engaging in dredging

in the United States, if used with a vessel (i.e., when installed

on a floating pontoon.).  If used from on land and not in

connection with a vessel, it would not be prohibited from

engaging in dredging in the United States.  See, 107052 PH (11-7-

84).

     We have found that the most efficient way for us to

determine whether a dredging vessel is built in the United

States, for purposes of 46 U.S.C. App. 292, is to defer to the
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Coast Guard on the question.  If a dredging vessel is considered

by the Coast Guard to be built in the United States for purposes

of documentation and particularly, the coastwise laws, we will

consider it to be a U.S.-built dredge for purposes of section

292.  Headquarters Decision 107908.  In that regard, we requested

the advice of the Coast Guard and they responded by letter of

May 18, 1990.  That letter provides in part that "Mr. Bigwood

concedes that the entire superstructure of the dredge is of

foreign origin.  He raises a question, however, as to whether

the Smalley 6808 is a vessel.  Review of his submission leads to

the inescapable conclusion that the dredge is a vessel and that

it is foreign built."

     The Customs Service and its predecessor in the

administration of the navigation laws, the Bureau of Marine

Navigation, have consistently held that, under 46 U.S.C. App.

292, a foreign-built dredge (except those dredges named in

section 2 of the Act of May 28, 1906; see below) may not engage

in dredging in the United States whether or not documented as a

vessel of the United States.  This is so because of the

historical background and the legislative history of Act of May

28, 1906.  The provision was enacted as a result of controversy

which arose over the use of foreign-built dredges to repair

damage done by a hurricane at Galveston, Texas, in 1900.  At the

time of enactment of the provision, foreign-built vessels could

not be documented in the United States, unless captured in war by

citizens of the United States and lawfully condemned as prize or

adjudged to be forfeited for a breach of the laws of the United

States (section 4132, Revised Statutes).  Thus, at the time of

enactment, the proviso in section 1 of the Act of May 28, 1906,

"unless documented as a vessel of the United States," was, by

itself, practically meaningless.  However, section 2 of the Act

of May 28, 1906, provided:

          That the Commissioner of Navigation is

          hereby authorized and directed to document as

          vessels of the United States the foreign-

          built dredges Holm, Leviathan, Nereus, and

          Triton, owned by American citizens and now

          employed at Galveston, and the dredge Sea

          Lion, now under construction abroad for use

          at Galveston, on which an American citizen,

          the contractor at Galveston, has an option.

     Thus, reading both sections together, it is clear that the

proviso in section 1, "unless documented as a vessel of the

United States," refers to the dredges which were authorized and

directed to be documented as vessels of the United States by

section 2.  The legislative history of the Act confirms this

interpretation (see 40 Cong. Rec. 7029 (1906))) and, as stated

above, the Act has consistently been so interpreted by the
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administrative agencies responsible for its administration.

Even though a foreign-built dredge may now be documented as a

vessel of the United States (see 46 U.S.C. 12102, 12105), it

would be prohibited by 46 U.S.C. 292 from engaging in dredging in

the United States.  See also 110859 GEV (4-12-90).  It is the

position of the Customs Service that because the prohibition in

46 U.S.C. 292 relates to build, and not the documentation of a

dredge, a dredge documented under a foreign flag may engage in

dredging in the United States if it was built in the United

States.  Thus, your argument that the "excavator" is not within

the provision of  292 must fail.

     Finally, you should be aware that the dredging statute (46

U.S.C. App.  292) as well as the other navigation laws

administered by the Customs Service, is applicable only to those

vessels engaged in activities in the navigable waters of the

United States, and the navigable waters of its territories and

possessions.  The U.S. Coast Guard determines whether a

particular body of water is deemed to be navigable waters of the

United States in order to ascertain its jurisdiction to enforce

the laws it administers.  The U.S. Customs Service, in

ascertaining its own jurisdiction to enforce the navigation laws

it administers, is strongly disposed to follow determinations of

the U.S. Coast Guard and other agencies in the absence of Federal

judicial decisions or explicit Congressional enactment, although

it is not required to do so.   The test of navigability has been

established by the federal courts through the years.  This test

consists of 4 essential elements which, when taken together,

state that a navigable waterway of the United States must (1) be

or have been (2) used or susceptible of use (3) in the customary

modes of trade and travel on water (4) as a highway for

interstate commerce.  The Daniel Ball, 10 Wall, 557, 563, 77 U.S.

557, 563, 19 L.Ed. 999 (1871); The Montello, 20 Wall. 430, 441,

87 U.S. 430, 441, 22 L.Ed. 391 (1874); United States v. Utah, 283

U.S. 64, 76, 51 S.Ct. 438, 441, 75 L.Ed. 84

(1931); United v. Appalachian Electric Power Co., 311 U.S. 377,

406-408, 61 S.Ct. 291, 298-99, 85 L.Ed. 243 (1940).

     The 4 elements listed above are reflected in the regulations

of the U.S. Coast Guard (33 CFR 2.05-25(a)(3)(i)) which state, in

pertinent part, that navigable waters of the United States

include:

     Internal waters of the United States not subject to

     tidal influence that:  (i) are or have been used or are

     or have been susceptible for use, by themselves or in

     connection with other waters, as highways for substan-

     tial interstate or foreign commerce notwithstanding

     natural or man-made obstructions that require portage.

     These same 4 elements are also reflected in the regulations

of the Army Corps of Engineers (33 CFR 329,4) which define
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navigable waters of the United States in pertinent part as:

     those waters that are subject to the ebb and flow of

     the tide and/or are presently used, or have been used

     in the past, or may be susceptible for use to transport

     interstate or foreign commerce.

     As stated above, Customs has no similar regulations

pertaining to the statutes it enforces, preferring to look to

court decisions and the regulations of these two federal agencies

instead.

     Other than legislation enacted by Congress to explicitly

exempt a particular vessel from the application of the navigation

laws, the only other waiver authority is that contained in the

act of December 27, 1950 (64 Stat. 1120), under which the

navigation laws may be waived by the Secretary of the Treasury in

the interest of national defense.  This Act, among other things,

directs the granting of a waiver upon the request of the

Secretary of the Defense and permits such a waiver on the written

recommendation of the head of any other United States Government

agency.  Such a waiver is inapplicable in your case.

     In conclusion, we find that the Smalley excavator/dredge is

a foreign-built dredge which is prohibited from engaging in

dredging in the United States pursuant to 46 U.S.C. App. 292.  If

you have any questions regarding our decision, you may contact

Rebecca Hollaway of my staff at (202) 566-5706.

                              Sincerely,

                              B. James Fritz

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch

