                            HQ 111532

                         August 12, 1991

VES-13-18-CO:R:IT:C 111532 GEV

CATEGORY:  Carriers

Deputy Assistant Regional Commissioner

Commercial Operations

423 Canal Street

New Orleans, Louisiana 70130-2341

RE:  Vessel Repair; Entry No. C20-0029778-1; GREEN HARBOUR V-32;

     Modifications; Equipment; Survey; 19 U.S.C. 1466

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated February 21,

1991, forwarding an application for relief from duties assessed

pursuant to 19 U.S.C. 1466.  You ask that we review seven (7)

items listed in the application.  Our findings are set forth

below.

FACTS:

     The GREEN HARBOUR is a U.S.-flag vessel owned and operated

by Central Gulf Lines, Inc., (Central Gulf) of New Orleans,

Louisiana.  On July 25, 1985, Central Gulf was awarded a charter

from the Military Sealift Command (MSC) for the use of the GREEN

HARBOUR in the U.S. Military Rapid Deployment Forces at Diego

Garcia in the Indian Ocean.  Pursuant to the terms of the

charter, Central Gulf was required to alter the vessel from (i) a

LASH barge-only vessel to a combination LASH barge-containership,

and (ii) from a commercial liner vessel to a military support

ship.

     The shipyard work in question was performed both in Japan

and in the Philippines.  The vessel was delivered to the MSC in

Subic Bay on November 13, 1985, and was accepted on charter.

Thereafter the vessel continuously operated under the charter and

did not return to the United States until its arrival at New

Orleans on September 25, 1991.  A vessel repair entry was filed

on October 1, 1990.

     An application for relief, dated November 20, 1990, was

timely filed.  The applicant's basis for relief for the work in

question is that it constituted modifications to the vessel or

otherwise nondutiable costs.
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ISSUE:

     Whether evidence is presented sufficient to prove that the

foreign work performed on the subject vessel for which the

applicant seeks relief constitutes modifications or costs that

are otherwise nondutiable under 19 U.S.C. 1466.

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code, section 1466, provides in

pertinent part for payment of duty in the amount of 50 percent ad

valorem on the cost of foreign repairs to vessels documented

under the laws of the United States to engage in foreign or

coastwise trade, or vessels intended to engage in such trades.

     In its application of the vessel repair statute, Customs has

held that modifications to the hull and fittings of a vessel are

not subject to vessel repair duties.  Over the course of years,

the identification of modification processes has evolved from

judicial and administrative precedent.  In considering whether an

operation has resulted in a modification which is not subject to

duty, the following elements may be considered.

1.  Whether there is a permanent incorporation into the hull or

superstructure of a vessel (see United States v. Admiral Oriental

Line et al., T.D. 44359 (1930)), either in a structural sense or

as demonstrated by the means of attachment so as to be indicative

of the intent to be permanently incorporated.  This element

should not be given undue weight in view of the fact that vessel

components must be welded or otherwise "permanently attached" to

the ship as a result of constant pitching and rolling.  In

addition, some items, the cost of which is clearly dutiable,

interact with other vessel components resulting in the need,

possibly for that purpose alone, for a fixed and stable

juxtaposition of vessel parts.  It follows that a "permanent

attachment" takes place that does not necessarily involve a

modification to the hull and fittings.

2.  Whether in all likelihood, an item under consideration would

remain aboard a vessel during an extended lay up.

3.  Whether, if not a first time installation, an item under

consideration replaces a current part, fitting or structure which

is not in good working order.

4.  Whether an item under consideration provides an improvement

or enhancement in operation or efficiency of the vessel

     Very often when considering whether an addition to the hull

and fittings took place for the purpose of 19 U.S.C. 1466, we

have considered the question from the standpoint of whether the

work involved the purchase of "equipment" for the vessel.  It is
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not possible to compile a complete list of items that might be

aboard a ship that constitute its "equipment".  An unavoidable

problem in that regard stems from the fact that vessels differ as

to their services.  What is required equipment on a large

passenger vessel might not be required on a fish processing

vessel or offshore rig.

     "Dutiable equipment" has been defined to include:

          ...portable articles necessary or appropriate

          for the navigation, operation, or maintenance

          of a vessel, by not permanently incorporated

          in or permanently attached to its hull or

          propelling machinery, and not constituting

          consumable supplies.  Admiral Oriental,

          supra., (quoting T.D. 34150, (1914))

     By defining what articles are considered to be equipment,

the Court attempted to formulate criteria to distinguish non-

dutiable items which are part of the hull and fittings of a

vessel from dutiable equipment, as defined above.  These items

might be considered to include:

          ...those appliances which are permanently

          attached to the vessel, and which would

          remain on board were the vessel to be laid

          up for a long period...  Admiral Oriental,

          supra., (quoting 27 Op. Atty. Gen. 228).

     A more contemporary working definition might be that which

is used under certain circumstances by the Coast Guard; it

includes a system, accessory, component or appurtenance of a

vessel.  This would include navigational, radio, safety and,

ordinarily, propulsion machinery.

     In regard to the items specified for our review, we note

that the following constitute dutiable repairs and/or dutiable

work done in conjunction with such repairs rather than

nondutiable modifications:

          Application Item III(G) - Paceco Aux. Beam Guide Aft

          Application Item III(T) - Power Cable Replacement

                                  - Crane Junction Boxes

                                  - Trolley Universal Joints

                                  - Anchor Pins

          Application Item IV(F)  - Boiler Inspection and

                                    Cleaning (specifically, items

                                    M7-2,3.,4.,5.)
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     In addition, the following items constitute equipment, the

installation of which is dutiable, rather than nondutiable

modifications:

          Application Item P - Installation of Laundry Equipment

          Application Item S - Container Temperature Charts

                               (Fuji Trading Co., Ltd.)

     Item III(C) of the application covers coating and painting

of the main deck, deck house, and stack house.  Pursuant to

section C11.4(e)(8) of the MSC charter, coating and painting was

to be done to "All new and disturbed surfaces resulting from

modification work...  The surfaces will be primed and painted to

match surroundings with a coating of the same type and color as

on adjacent surfaces."  However, we note further that section C5

of the charter, entitled "Standards of Appearance", provides, in

pertinent part, that, "...the Owner and operator will institute a

continuous program of vessel maintenance.  The hull, decks, and

deckhouses and all appurtenances will be cleaned and preserved as

necessary and painted as required."  (emphasis added)  Upon

reviewing the shipyard invoices in question, it is apparent that

the painting in question was not done in conjunction with any

modification work, but was in fact maintenance painting as

referenced in section C5 of the charter noted above.  (see, for

example, Item H5-1-1 referencing "rusted areas of stack" emphasis

added).  Accordingly, Item III(C) of the application is dutiable.

     In regard to the dutiability of the American Bureau of

Shipping (ABS) Annual Hull Survey under consideration, we note

the following.  C.S.D. 79-277 stated, "[i]f the survey was

undertaken to meet the specific requirements of a governmental

entity, classification society, insurance carrier, etc., the cost

is not dutiable even if dutiable repairs were effected as a

result of the survey."

     With increasing frequency, this ruling has been utilized by

vessel owners seeking relief not only from charges appearing on

an ABS or U.S. Coast Guard invoice (the actual cost of the

inspection), but also as a rationale for granting non-dutiability

to a host of inspection-related charges appearing on a shipyard

invoice.  In light of this continuing trend, we offer the

following clarification.

     C.S.D. 79-277 discussed the dutiability of certain charges

incurred while the vessel underwent biennial U.S. Coast Guard and

ABS surveys.  That case involved the following charges:

     ITEM 29

          (a) Crane open for inspection.

          (b) Crane removed and taken to shop.  Crane
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              hob and hydraulic unit dismantled and

              cleaned.

          (c) Hydraulic unit checked for defects, OK.

              Sundry jointings of a vessel's spare

              renewed.

          (d) Parts for job repaired or renewed.

          (e) Parts reassembled, taken back aboard ship

              and installed and tested.

     In conjunction with the items listed above, we held that a

survey undertaken to meet the specific requirements of a

governmental entity, classification society, or insurance carrier

is not dutiable even when dutiable repairs are effected as a

result of the survey.  We also held that where an inspection or

survey is conducted merely to ascertain the extent of damages

sustained or whether repairs are deemed necessary, the costs are

dutiable as part of the repairs which are accomplished (emphasis

added).

     It is important to note that only the cost of opening the

crane was exempted from duty by reason of the specific

requirements of the U.S. Coast Guard and the ABS.  The

dismantling and cleaning of the crane hob and hydraulic unit was

held dutiable as a necessary prelude to repairs.  Moreover, the

testing of the hydraulic unit for defects was also found dutiable

as a survey conducted to ascertain whether repairs were

necessary.  Although the invoice indicated that the hydraulic

unit was "OK," certain related parts and jointings were either

repaired or renewed.  Therefore, the cost of the testing was

dutiable.

     We emphasize that the holding exempts from duty only the

cost of a required scheduled inspection by a qualifying entity

(such as the U.S. Coast Guard or the American Bureau of

Shipping).  In the liquidation process, Customs should go beyond

the mere labels of "continuous" or "ongoing" before deciding

whether a part of an ongoing maintenance and repair program

labelled "continuous" or "ongoing" is dutiable.

     Moreover, we note that C.S.D. 79-277 does not exempt repair

work done by a shipyard in preparation of a required survey from

duty.  Nor does it exempt from duty the cost of any testing by

the shipyard to check the effectiveness of repairs found to be

necessary by reason of the required survey.

     Turning to the case before us, upon reviewing the ABS report

describing the Annual Hull Survey, it is evident that dutiable

repair work was performed during the course of this survey (e.g.,

"...defective gaskets on weathertight doors were renewed" and

"...defective hatch cover cleat catches were renewed...").  It is

therefore apparent the survey in question goes beyond mere
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inspection and is akin to a dutiable maintenance and repair

program. Accordingly, the ABS Annual Hull Survey listed under

Item IV(G) of the application is dutiable.

HOLDING:

     The evidence presented is insufficient to prove that the

foreign work performed on the subject vessel for which the

applicant seeks relief constitutes modifications or costs that

are otherwise nondutiable under 19 U.S.C. 1466.

                              Sincerely,

                              B. James Fritz

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch

