                            HQ 111758

                       September 27, 1991

VES-13-18-CO:R:IT:C 111758 RAH

CATEGORY:  Carriers

Deputy Assistant Regional Commissioner

Commercial Operations Division

423 Canal Street

New Orleans, Louisiana 70130-2341

RE:  Vessel Repair; 19 U.S.C.  1466; Casualty; Seaworthiness

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum of June 13, 1991,

regarding vessel repair entry number C20-0029780-7.

FACTS:

     The record reflects that the ROBERT E. LEE, voyage 59,

arrived at the port of New Orleans on January 21, 1991.  Vessel

repair entry number C27-0029780-7 was filed on January 24, 1991,

reflecting foreign work performed to the vessel in Suez, Egypt,

and Valletta, Malta.

     The vessel was grounded in the Suez Canal on September 29,

1990.  She underwent temporary repairs and then proceeded to

Valletta, Malta for further repairs.

     The subject of this ruling is an application for relief

dated May 3, 1991.  You specifically seek our advice on the

applicant's claim for remission due to casualty.  You state that

the grounding is well documented and the existence of a casualty

is not in issue.  However, after the immediate temporary repairs

in Suez, Egypt, the vessel sailed over 1,300 miles to Malta where

permanent repairs were undertaken.  After the repairs in Malta,

the vessel sailed back to Egypt before returning to the United

States.  You are concerned that the repairs made to the vessel in

Malta were not necessary for the safety and seaworthiness of the

vessel to enable it to reach its port of destination.
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ISSUE:

     Whether evidence is presented sufficient to prove that the

foreign repairs performed on the vessel for which relief is

sought, were necessary for its safety and seaworthiness thus

warranting remission pursuant to 19 U.S.C. 1466(d)(1).

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code, section 1466, provides in part

for payment of an ad valorem duty of 50 percent of the cost of

foreign repairs to vessels documented under the laws of the

United States to engage in the foreign or coastwise trade, or

vessels intended to engage in such trade.  Section 1466(d)(1)

provides that the Secretary of the Treasury is authorized to

remit or refund such duties if the owner or master of the vessel

was compelled by stress of weather or other casualty to put into

such foreign port to make repairs to secure the safety and

seaworthiness of the vessel to enable her to reach her port of

destination.

     It is noted that section 4.14(c)(3)(i), Customs Regulations

(19 CFR 4.14(c)(3)(i)), provides that "port of destination" means

such port in the United States.  This point is not in dispute,

however, it is an embellishment upon section 1466(d)(1) which

sets forth the following three-part test which must be met in

order to qualify for remission:

     1.  The establishment of a casualty occurrence.

     2.  The establishment of unsafe and unseaworthy conditions.

     3.  The inability to reach the port of destination without

         obtaining foreign repairs.

     In addition, if the above requirements are satisfied by

evidence, the remission is restricted to the cost of the minimal

repairs necessary to enable the vessel to reach her port of

destination.  Repair costs beyond that minimal amount are not

subject to remission.  In the case under consideration, the

evidence supports the claim that the subject vessel suffered a

marine casualty.  The extent of that casualty is, however, the

critical issue upon which this case turns.

     The applicant has submitted an American Bureau of Shipping

report dated October 12, 1990, which provides in part that

[after temporary repairs are completed] the surveyor "considers

this vessel fit to proceed in ballast condition at reduced speed

from Suez, Egypt via Suez Canal to the available Mediterranean or

European Port (Atlantic or Indian Ocean not to be considered)

for drydocking...."  Additionally, a Salvage Association report
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dated November 12, 1990 (report no. 458/90) provides in part:

          "SCA Salvage Dept divers reported damage to

          be more extensive than previously advised.

          Now found to extend from the after end of No.

          2 Double double bottom tank (Fr. 82) through

          to the bulbous bow a total distance of about

          380 ft and extending over the falt bottom.

          They also reported that it was possible to

          carry out under water temporary repairs to

          the Fore Peak and Fuel tanks.  Temporary

          repairs of other tank openings was

          impractical and unlikely to be effective.

     In that report the SCA set forth four criterion for the

vessel to transit the canal:

     A)  Fuel Oil in damaged tanks to be off loaded.

     B)  Fore peak and damaged fuel oil tank to be closed and

     made watertight.

     C)  Vessel to be not deeper than its present draft (23 ft)

     i.e. the barges discharged during the salvage operation

     could not be reloaded.

     D)  An escort tug to be provided for the canal transit.

     Again, the term "seaworthy" is admittedly relative.  Whether

a boat is seaworthy to traverse a pond, or a merchant vessel to

voyage the northern Atlantic Ocean in mid-winter, are questions

which involve disparate considerations.  But as a practical

matter questions of seaworthiness must often fall within limited

factual circumstances which preclude such far-reaching

speculations.  We consider whether a particular ship with a

particular mission is seaworthy in terms of accomplishing that

mission and as to which recognized authorities exist that will

aid us in making that determination.  Our focus in issuing

rulings must be toward narrowing questions rather than presenting

or accepting the central issues in such a way as to preclude

definable considerations.

     To pursue the foregoing thought and try to decide the

subject application within the framework of definable criteria,

it is appropriate to apply whatever formal, precedential

guidelines that exist.  This of course would include any

applicable procedures.  In this case, one existent procedure is

squarely on point.

     Pursuant to 2.01-15, U.S. Coast Guard (USCG) Regulations

(46 CFR 2.01-15) a vessel may not proceed from one port to
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another for repairs unless prior authorization is obtained from

the USCG Officer in Charge, Marine Inspection (OCMI) either

through the issuance of a USCG "Permit to Proceed to Another Port

for Repairs" (CG-948) or a CG-835 which would specify the

restrictions on, and duration of, any voyage undertaken prior to

obtaining permanent repairs.  (see also 46 CFR 31.10-25 regarding

tank vessels which provides, inter alia, that "No extensive

repairs to the hull or machinery which affect the safety of a

vessel shall be made without the knowledge of the Officer in

Charge, Marine Inspection.")  Other than the USCG Report of

Accident, the record contains no USCG documentation of any kind.

     The assertions of the ABS and the Salvage Association are

not of equally probative value with an official USCG

determination as to the vessel's fitness, not only because

federal regulations provide for evidence that permits an

expeditious resolution of the question of seaworthiness but

because mere assertions of interested parties have been

substituted for that disinterested finding.  The applicant has

not met a burden of proof that is provided for by federal

regulations.  The controlling agency that determines questions of

fitness to proceed is the USCG which is not empowered to assign

this responsibility to a private organization (i.e., the ABS,

which is a surveying society the primary purpose of which is to

determine whether, for insurance purposes, a vessel will remain

in class).  The USCG regulations, which have the force and effect

of law, require a vessel operator to prove certain facts to the

federal government; that was not done.

     Accordingly, in the absence of any determination of the USCG

regarding the subject vessel's safety and seaworthiness, and

absent the evidence that would be adduced by the required USCG

determination on the issue of seaworthiness, the applicant has

failed to substantiate its claim for remission under 1466(d)(1).

HOLDING:

     The evidence presented is not sufficient to prove that the

foreign repairs performed on the subject vessel for which relief

is sought were necessary for its safety and seaworthiness

therefore remission pursuant to 19 U.S.C. 1466(d)(1) is denied.

     Accordingly, the application is denied.

                                   Sincerely,

                                   B. James Fritz

                                   Chief

                                   Carrier Rulings Branch

