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Stuart S. Dye, Esquire

Graham and James

Attorneys at Law

2000 M Street, N.W.

Washington, D.C. 20036

RE:  The applicability of the coastwise laws to the proposed use

     of a foreign-built drill barge in a dredging project and the

     movement of dredge materials in the territorial waters of

     the U.S.

Dear Mr. Dye:

     This is in reference to your letter of August 5, 1991, in

which you requested a ruling concerning the use of a foreign-

built drill barge in a dredging project within the United States

territorial waters.

FACTS:

     You state that the proposed activity forming the basis for

this ruling request is the contemplated charter and operation by

your client of a foreign-built drill barge within the territorial

waters of the U.S. as part of a dredging project.  The foreign

drilling/blasting barge contemplated for use in the proposed

activity would employ hydraulic drilling equipment of foreign

origin.  The equipment would use compressed air to drive numerous

holes into the seabed approximately two (2) inches in diameter,

10 to 100 feet apart, and 10 to 100 feet deep.  After the barge's

crew completes the drilling that is required to place dynamite

for the purpose of dislodging the sea bottom, the crew proceeds

to do so by placing and detonating the charges.

     As to the remaining aspects of the dredging operation, you

state that your client intends to employ a U.S. coastwise-

qualified vessel that will accompany the foreign drilling/

blasting barge, storing and carrying the dynamite and related

materials used in the blasting operation.  You state that at each

drilling site, the dynamite necessary for the daily drilling

activities will be transferred from this U.S. coastwise-qualified

storage vessel to the foreign drilling/blasting barge, unlading

onto the foreign drilling/blasting barge only that amount of

dynamite required for a particular blasting operation at a given

site.  Other U.S.-built, U.S. flagged vessels will subsequently

transport the material removed from its original site.

     Counsel cites prior administrative rulings as precedent

for the proposition that drilling and pile driving are not

"dredging".  Those precedents are not decisive in cases of first

impression involving novel and unaddressed circumstances.  Which

is what we address in this ruling.

     We are uninformed as to whether the other vessels' owner-

ship history, or other factual particulars concerning the

vessels, support their use in the coastwise trade.

     We are also uninformed as to the means by which the barge's

crew is transported between coastwise points.

ISSUES:

     1.  Is a vessel that removes, by blasting, the sea bottom

     from one point to another, engaged in " dredging" for the

     purposes of title 46 U.S.C App. 292?

     2. Is the use of a U.S.-built and flagged vessel permitted

     to transport merchandise and passengers between coastwise

     points?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 1 of the Act of May 24, 1906 (34 Stat. 204; 46

U.S.C. App. 292), provides that, "a foreign-built dredge shall

not, under penalty of forfeiture, engage in dredging in the

United States unless documented as a vessel of the United

States."

     In our interpretation of 46 U.S.C. App. 292, we and our

predecessor in the administration of the navigation laws, the

Bureau of Marine Navigation, have consistently held that, under

46 U.S.C. App. 292, a foreign-built dredge (except those dredges

named in section 2 of the Act of May 28, 1906; see below) may not

engage in dredging in the United States whether or not documented

as a vessel of the United States.  This is so because of the

historical background and legislative history of the Act of May

28, 1906.  The provision was enacted as a result of controversy

which arose over the use of foreign-built dredges to repair

damage done by a hurricane at Galveston, Texas, in 1900.  At the

time of the enactment of the provision, foreign-built vessels

could not be documented in the United States, unless captured in

war by citizens of the United States and lawfully condemned as

prize or adjudged to be forfeited for a breach of the laws of

the United States (section 4132, Revised Statutes).  Thus, at the

time of enactment, the proviso in section 1 of the Act of May 28,

1906, "unless documented as a vessel of the United States," was

by itself, practically meaningless.  However, section 2 of the

Act of May 28, 1906, provided:

          That the Commissioner of Navigation is hereby

     authorized to document as vessels of the United States

     the foreign-built dredges Holm, Leviathan, Nereus, and

     Triton, owned by American citizens and now under con-

     struction abroad for use at Galveston, on which an

     American citizen, the contractor at Galveston, has an

     option.

     Reading both sections together, it is clear that the proviso

in section 1, "unless documented as a vessel of the United

States," refers to the dredges which were authorized and directed

to be documented as vessels of the United States by section 2.

The legislative history of the Act confirms this interpretation

(see Cong. Rec. 7029 (1906)) and, stated above, the Act has

consistently been so interpreted by the agencies responsible for

its administration.  Even though a foreign-built dredge may now

be documented as a vessel of the United States (see 46 U.S.C.

12102, 12105), it would be prohibited by 46 U.S.C. App. 292 from

engaging in dredging in the United States.

     It is clear from the foregoing that section 292 is a

restrictive statute and, if interpretation is required, that

interpretation should reflect the legislative purpose of the

statute.

     We believe that the present case is clearly distinguishable

from those cited by counsel; the latter cases involved vessels

whose mission was limited to work preparatory to the dislodging

and displacement of the sea bottom.  In the case before us, the

vessel drills as a secondary, ancillary activity to its primary

purpose, which is dislodging and removal, as part of a dredging

operation, of the sea bottom from one site to another.  This

first displacement of the dredged material (for discussion of

"dredged" please see discussion immediately below.) is perhaps

followed by a further transportation to a second site.

     At the above point in time (prior to any further movement of

the material) the issue is not one of "transportation" but one of

"dredging."  While section 292 does not define dredging, Customs

has in the past cited a definition relied upon by the court in

Gar-Con Development, Inc. v. State of Florida, Department of

Environmental Regulation, found at 468 So. 2nd 414.  That

definition is as follows:

          Dredging" is the "excavation" by any means, in

          waters of the state....

          ...The word "excavate" is derived from the

          latin word meaning to hollow out.  Its

          common, plain and ordinary meaning is to make

          a cavity or hole in, to dig out, hollow out,

          to remove soil by digging, scooping out or

          other means.  The common plain and ordinary

          meaning of the word "dredging" is the

          removal of soil from the bottom waters by

          suction or scooping or other means.

     Giving the word "excavate" its common, plain and ordinary

meaning, the use of a foreign drilling/blasting barge for the

proposed blasting operation would be dredging in that the

operation would involve removing soil from one place on the

seabed to another.

     The Customs Service has ruled that dredging, for purposes of

46 U.S.C. App. 292, includes the use of a vessel equipped with

excavating machinery in digging up or otherwise removing

submarine material.  Thus we have held that a foreign-built tug

which was used to tow a metal plow along the floor of the sea to

create a furrow in which to lay pipe would be engaging in

dredging and prohibited under section 292 (see rulings 103692 MKT

and 108222 PH).

      Given the foregoing, we hold that the proposed activity

constitutes dredging so as to come within the prohibition of 46

U.S.C. App. 292.

     As to the second point, i.e., whether a U.S.-built and

flagged vessel may transport passengers and crew between

coastwise points, counsel's ruling request evidences his

familiarity with the basic issues.  However, we cannot comment on

whether all the vessels in question may engage in those

activities because we do not know whether they are coastwise

qualified, as opposed to merely built and flagged in the United

States.  Section 177.2(a)(iv) of the Customs Regulations (19 CFR

177.2(a)(iv) provides that where a transaction involves a vessel,

the request for a ruling should include information relating to a

place of build and nationality of registration and, if to be used

in waters under the jurisdiction of the United States, the exact

place or places of intended use, if known.  Further submissions

relating to this ruling or future ruling requests must comply

with the requirements set forth in section 177.2(a)(iv) before

we will issue a ruling.

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States ... embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States ....

     "Merchandise" is defined in section 1401(c) of title 19,

United States Code, to include goods, wares, and chattels of

every description, and includes fish, fish products, and fish

packaging materials that are assembled into packages containing

fish.  Section 883 specifically provides that, for purposes of

its provisions, "merchandise" includes valueless material (Pub.L.

100-329; 102 Stat. 588).  The transportation of valueless

material, whether or not it has commercial value, from a point or

place in the United States or point or place on the high seas

within the Exclusive Economic Zone (EEZ) as defined in the

Presidential Proclamation of March 10, 1983, to another point or

place in the United States or a point or place on the high seas

within that EEZ would also be prohibited under the provisions of

section 883.  Dynamite is considered merchandise for the purpose

of section 883.

     The transportation of dynamite which has been laden onto a

foreign blasting/drill barge from a coastwise-qualified-vessel,

to points embraced within the coastwise laws, where it would be

unladen, would be prohibited under the provisions of 46 U.S.C.

App. 883.

     The transportation of the dredged material on a non-

coastwise-qualified vessel from a point or place in the United

States or a point or place on the high seas within the Exclusive

Economic Zone (EEZ) as defined in the Presidential Proclamation

of March 10, 1983, to another point of place in the United States

or a point or place on the high seas within the EEZ would be

prohibited under the provisions of 46 U.S.C. App. 883.

     Title 46, United States Code Appendix, section 289 (46

U.S.C. App. 289, the passenger coastwise statute), prohibits the

transportation of passengers between points embraced within the

coastwise laws of the United States, either directly or by way of

a foreign port, in a non-coastwise-qualified vessel.  Pursuant to

section 4.50(b), Customs Regulations (19 CFR 4.50(b)) a

"passenger" for purposes of section 289 is defined as "any person

carried on a vessel who is not connected with the operation of

such vessel, her navigation, ownership or business."

HOLDINGS:

     1.  The use of a foreign drilling/blasting barge to

     participate in a dredging operation by blasting and

     dislodging the sea bottom from its original sea bottom

     position to another such position, is an engagement in

     dredging and therefore is a violation of 46 U.S.C. App. 292.

     2.  The transportation of the dynamite from the shore to

     the foreign/blasting drill barge on a coastwise-qualified

     vessel is not a violation of 46 U.S.C. App. 883.

          The transportation of dynamite which has been laden

     onto a foreign blasting/drill barge from a coastwise-

     qualified-vessel, to points embraced within the coastwise

     laws, where it would be unladen, would be prohibited under

     the provisions of 46 U.S.C. App. 883.

                                     Sincerely,

                                     Stuart P. Seidel

                                     Director, International

                                     Trade Compliance Division

