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AIR-1-CO:R:C:E 222996 PH

CATEGORY:  Entry

Robert A. Calandra, Esq.

Ronald W. Gerdes, Esq.

Sandler, Travis & Rosenberg, P.A.

505 Park Avenue

New York, New York 10022-1106

RE:  Transfer within a port of unentered merchandise; 19 CFR

     4.38(a); 19 CFR 122.2; 19 CFR 112.21

Dear Messrs. Calandra and Gerdes:

     In your letters of January 31 and March 26, 1991, you

request confirmation that your client, Burlington Air Express

(the inquirer) may receive in-bond cargo at its carrier facility

on a "house-to-house" basis and need not utilize a container

freight station.  Our ruling follows.

FACTS:

     You state (all material in the FACTS portion of this ruling

is based on statements in your January 31 and March 26, 1991,

letters which are assumed to be accurate and complete in every

material respect (see 19 CFR 177.9(b)(1))) that the inquirer

ships air freight into ports of entry of the United States.  The

air freight is moved via delivery ticket, permit, or "D.A.D."

(Delivery Authorization Document) by a licensed bonded cartman to

one of the inquirer's bonded international air carrier facilities

which is located at or adjacent to the airport of arrival.  The

merchandise is then cleared by Customs and entered.

     The inquirer is both a bonded carrier and an international

carrier.  The inquirer operates a "hub" facility (see 19 CFR

128.1(d)) at Fort Wayne, Indiana.  The inquirer has cargo

facilities at each of its locations at ports of entry but it does

not operate Customs bonded warehouses at these locations.  The

inquirer's wholly owned subsidiary, Burlington Air Imports (the

subsidiary), is a licensed Customs broker.

     The merchandise under consideration will be consigned from

and to the inquirer but it will be owned, in practically all

situations, by third parties not related to the parent

corporation.  The subsidiary may or may not act as Customs broker

with regard to the merchandise, depending on the wishes of the

parties in interest.  Reports of arrival (of the arriving

aircraft), permits to unlade, and manifests (of the merchandise)

will be in accordance with applicable law and regulations and

local guidelines.  The merchandise will be entered within the

time requirements related to the lay period.  The merchandise

will be entered by the party who has the right to make entry

under the applicable law and regulations (i.e., the owner,

purchaser, or a Customs broker).  If a Customs broker is

involved in the transaction, the broker may or may not be the

subsidiary.

ISSUE:

     May merchandise which is brought into the United States on

one air carrier be transferred, before the merchandise is

entered, to the facility of the bonded carrier and international

carrier to which the merchandise is consigned?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 4.38(a), Customs Regulations (19 CFR 4.38(a)),

provides, in part, that:

        ... The district director may authorize unentered

        merchandise brought in by one carrier for the

        account of another carrier to be transferred

        within the port to the latter carrier's

        facility.  Upon receipt of the merchandise the

        latter carrier assumes liability for the

        merchandise to the same extent as though the

        merchandise had arrived on its own vessel.

     Pursuant to 49 U.S.C. App. 1509(c) and 19 CFR 122.2,

aircraft arriving in the United States and the persons and

merchandise carried thereon are subject to the laws and

regulations applicable to vessels, except as otherwise provided

for in the Customs Regulations.  There is no provision for

aircraft analogous to that in 19 CFR 4.38(a) (quoted above).

Therefore, the provision in 19 CFR 4.38(a) is applicable to

aircraft.  We note that this provision is only applicable to the

transfer of unentered merchandise within a port (i.e., transfer

under this provision may not be to a facility outside a port,

even if "adjacent to the port of arrival"; such a transfer would

be subject to the transportation-in-bond requirements in 19 CFR

Part 18).  We also note that this provision is discretionary; it

merely authorizes the district director to permit the transfer of

unentered merchandise from an arriving carrier to the facility of

the carrier for which the merchandise was brought into the United

States under the circumstances set forth in the provision.

Exercise of this discretion by the district director would be

dependent on the particular circumstances involved.

     Even if the district director grants the authorization

provided for in 19 CFR 4.38(a) (i.e., in this case, permitting

unentered merchandise brought in for the account of the inquirer

to be transferred from the carrier on which it arrived to the

facility of the inquirer), the usual requirements applicable to

consumption entries must be complied with.  That is, in addition

to the other entry requirements in 19 U.S.C. 1484 and 19 CFR

Parts 141-143), the entry and entry documentation must be timely

filed (see 19 CFR 141.5 and 142.12) and entry must be made by a

person with the right to make entry (see 19 U.S.C. 1484 and 19

CFR 141.11).  In this regard, since the inquirer would be a

nominal consignee, a Customs broker designated by the inquirer to

make entry would be required to be the importer of record (see

Customs Directive 3530-02, November 6, 1984).  Furthermore,

unless specifically exempted (see 19 CFR 125.12), the transfer of

the unentered merchandise from the carrier on which it arrived to

the facility of the inquirer must be performed by a licensed

Customs cartman (see 19 CFR 112.21).

HOLDING:

     A district director has the discretion, under 19 CFR

4.38(a), to authorize the transfer of merchandise, before the

merchandise is entered, from the air carrier on which the

merchandise was brought into the United States to the facility of

the bonded carrier and international carrier to which the

merchandise is consigned, provided that:

     1.  The transfer is within the port of arrival;

     2.  The transfer is performed by a licensed Customs

     cartman, unless specifically exempted; and

     3.  The usual entry requirements (e.g., in particular,

     those relating to time of entry and right to make

     entry) are complied with.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

