                            HQ 733187

                          February 12, 1991

MAR 2-05 CO:R:V:C  733187 RSD

CATEGORY: Marking

Area Director of Customs

Newark International Airport

Newark, New Jersey 07114

RE:  Country of origin marking of imported steel bands used to

bundle imported tin-lead ingots; J-list; 19 CFR 134.33

Dear Sir:

     This is in response to your request for internal advice

concerning a letter dated March 9, 1990, submitted by E. Thomas

Honey of Barnes, Richardson & Colburn, on behalf of ABB Trading

(U.S), Inc., concerning imported steel bands used to bundle

imported tin-lead ingots.

FACTS:

     This matter arises in the context of a penalty case

involving the failure to mark the country of origin of tin-lead

ingots on the steel bands that were used to hold the ingots

together.  By letter dated March 9, 1990, the importer, through

its attorney, wrote directly to Customs Headquarters requesting

a ruling on whether the steel bands had to be marked with the

country of origin of the ingots.  A member of your staff has

requested us to review the letter and treat it as an internal

advice request in accordance with Part 177, Customs Regulations

(19 CFR Part 177).  It is our understanding that action on the

penalty matter (case no. 90-4601-20233) has been suspended

pending our reply.

ISSUE:

     Do imported steel bands used to bundle imported tin-ingots

have to be marked with the country of origin of the ingots even

though both the bands and the ingots are on the J-list?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the ultimate purchaser should be

able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy them, if such marking should

influence his will.  United States v. Friedlaender & Co., 27

C.C.P.A. 297 at 302.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Certain classes of articles which are specified in

section 134.33, Customs Regulation (19 CFR 134.33), known as the

"J-list," are excepted from individual country of origin marking

pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(J).  19 CFR 134.33 further

provides that if an article included on the "J-list" is imported

in a container, the outermost container in which the article

ordinarily reaches the ultimate purchaser is required to be

marked to indicate the origin of its contents.

     The importer presents two arguments why the steel bands

should not be marked with the country of origin of the ingots.

First, metal bands should not be treated as a container for

purposes of 19 CFR 134.33.  Second, steel bands, themselves are

on the "J-list," and should be excepted from the country of

origin marking requirements on this basis.

     With respect to the first argument, Customs has issued a

number of rulings determining that metal bands are considered

containers for country of origin marking purposes. See C.S.D.

79-205, HQ 707810, October 23, 1978; HQ 731768, December 8, 1988;

HQ 731335, July 28, 1988; and HQ 731555, July 18, 1988.  Although

these rulings specify that metal bands are considered containers

for purposes of qualifying for an exception from marking under 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D), we see no reason why metal bands should not

be considered containers for purposes of 19 CFR 134.33.  First,

we are unpersuaded by the importer's arguments that steel bands

should be considered containers only when such a determination

would ease the marking requirements but not when such

determination would result in a more restrictive interpretation

of the marking statute.  If metal bands are treated as containers

for purposes of qualifying for an exception from marking under 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D), they also should be treated as containers

for marking J-listed articles under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(J) and

19 CFR 134.33.  Second, we believe the requirement to mark the

container of a "J-list" article with the country of origin of its

contents is to ensure that the ultimate purchaser is advised of

the country of origin of the article whenever possible.

Requiring country of origin marking on the metal bands is

consistent with this interpretation.  Finally, the steel bands

that were used to bundle the ingots in this case fit within a

commonly understood idea of a container, as something that holds

something.  Accordingly, in C.S.D. 89-102, dated May 16, 1989,

Customs determined that metal bands holding steel bars are

considered containers under 19 CFR 134.33.  We see no basis for

concluding that steel bands used to hold ingots are not

containers within the meaning of 19 CFR 134.33.

          The importer's second argument is that the steel bands

are excepted from marking because such articles are included on

the J-list.  It is argued that the language of 19 U.S.C. 1304(b)

regarding the marking of containers, dictates that containers are

entitled to the same exceptions to marking as other articles.  19

U.S.C. 1304(b) specifies:

      Whenever an article is excepted under subdivision (3) of

      subsection (a) of this section from the requirements of

      marking, the immediate container, if any, of such article,

      or such other container or containers of such article as

      may be prescribed by the Secretary of the Treasury, shall

      be marked in such manner as to indicate to an ultimate

      purchaser in the United States the English name of the

      country of origin of such article, subject to all

      provisions of this section, including the same exceptions

      as are applicable to articles under subdivision (3) of

      subsection(a) of this section.  If articles are excepted

      from marking requirements under clause (F),(G), or (H) of

      subdivision (3) of subsection (a) of this section, their

      usual containers shall not be subject to the marking

      requirements of this section.  Usual containers in use as

      such at the time of importation shall in no case be

      required to be marked to show the country of their own

      origin.  (emphasis added)

     This section generally requires that when an article is

excepted from marking for any of the reasons listed in 19 U.S.C.

1304(a)(3), including, because the article is on the "J-list,"

its container should be marked to indicate the country of origin

of the article.  Since ingots are excepted from country of origin

marking because they are on the "J-list," their containers

ordinarily must be marked to indicate the country of origin of

the ingots.  Although the importer correctly states that steel

bands are also included on the "J-list," we disagree with the

conclusion that the steel bands are not required to be marked

with the country of origin of the ingots.  While the emphasized

language provides that the same exceptions from marking that

apply to articles under subsection (a)(3) apply to their

containers which ordinarily are required to be marked under 19

U.S.C. 1304(b), we conclude that because of the peculiar nature

of the 19 U.S.C. 1304(a)(3)(J) exception, this exception from

marking applies only to imported articles and/or their

containers which ordinarily have to be marked to indicate their

own country of origin.

     Pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(J) excepted articles

include those which are "of a class or kind with respect to which

the Secretary of the Treasury has given notice by publication in

the weekly Treasury Decisions within two years after July 1,

1937, that articles of such class or kind were imported in

substantial quantities during the five-year period immediately

preceding January 1, 1937, and were not required during such

period to be marked to indicate their origin ...(emphasis

added)."

     19 CFR 134.33 specifies that articles of a class or kind

listed below are excepted from the requirements of country of

origin marking in accordance  with the provisions of 19 U.S.C.

1304(a)(3)(J).  (emphasis added)  On the basis of the language

set forth in 19 U.S.C. 1304(a)(3)(J), we conclude that inclusion

on the J-list means only that an article does not have to be

marked to indicate its own country of origin.  Inclusion on the

J-list does not except an article from being marked to indicate

the country of origin of another article under the provisions of

19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

     In this case, the marking notice was issued because the

bands were not marked to indicate the country of origin of the

ingots which they held.  We conclude that the J-list exception

applicable to steel bands does not apply in such circumstances.

As a container for imported ingots, pursuant to 19 U.S.C. 1304(b)

and 19 CFR 134.33, they were required to be marked with the

country of origin of the ingots.

HOLDING:

     Steel bands holding tin-lead ingots are considered to be

containers for purposes of 19 CFR 134.33 and are therefore

required to be marked to indicate the country of origin of the

ingots.  Although steel bands are found among the excepted items

listed in 19 CFR 134.33 which would not be required to be marked

to indicate their own country of origin, such exception does not

apply when the steel bands are required to be marked to indicate

the country of origin of their contents.  The steel bands must be

marked to indicate the country of origin of the tin-lead ingots.

A copy of this ruling should be provided to the importer's

attorney.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

