                            HQ 733717

                                          July 30, 1991

MAR-2-05 CO:R:C:V 733717 NL

CATEGORY: Marking

District Director

U.S. Customs Service

P.O. Box 619050 

1205 Royal Lane

Dallas/Ft. Worth, Texas 75261 

RE:  Country of Origin Marking - Malleable Iron Castings for     

     Meter Swivels; Pipe Fittings; Connectors; 7307.19.90, HTSUS;

     Substantial Transformation; 19 U.S.C. 1304(c).

Dear Sir:

     This in response to your request for internal advice dated

August 3, 1990 (your file MAR 2-D:C TP) which was submitted to

this office at the request of Central Plastics (Central) of

Shawnee, Oklahoma.  The advice of this office is sought with

respect the country of origin marking requirements for certain

castings which are used by Central to produce pipe fittings known

as swivel meters.  These articles are used to connect natural gas

supply lines to gas meters in individual homes.

FACTS:

     The imported castings are substantially the same as the

castings for unions and dialectrics considered by this office in

HQ 732883 (August 1, 1990), which was issued to Central.  The

processing which Central performs on the castings after

importation to produce swivel meters is also substantially the

same.  Where noted, we apply the findings of the prior ruling to

the instant circumstances.

     The castings as imported are in two forms, swivels and nuts. 

After importation they are subjected to extensive threading,

boring, and machining.  After an injection molding machine has

applied a nylon gasket to the swivel, the two pieces (swivel and

nut) are fitted together to form the meter swivel.  It is then

tested using high voltage for electrical leaks.

     It is the opinion of your office that this processing

effects a substantial transformation such that Central is the

ultimate purchaser of the imported castings.  In consequence,

your office believes that country of origin marking requirements

may be satisfied by marking the containers in which the castings

reach Central.  Alternatively, you would permit the castings to

be excepted from country of origin marking on the basis that the

ultimate purchaser (Central) must necessarily know the country of

origin of the castings by reason of the circumstances of their

importation.  See 19 CFR 134.32(h).

     Separately, Central has received a ruling from the National

Import Specialist, New York Seaport, concerning the

classification of the imported castings.  That office determined

that the castings were to be classified to subheading 7307.19.90,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which

provides for tube or pipe fittings (for example, couplings,

elbows, elbows, sleeves), of iron or steel, cast fittings, other,

other.  NY 859671 (February 14, 1991).

ISSUE:

     May the imported castings be excepted from country of origin

marking?

LAW & ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall marked in a conspicuous place

as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.

     In this case we agree with your office that the threading,

boring, machining, and other work performed on the castings by

Central after importation to produce swivel meters effects a

substantial transformation of the castings.  As we found in the

prior ruling issued to Central concerning essentially the same

processing, the machining operations change the fundamental

character of the imported castings, enabling them to be used for

a different purpose.  We also find that the processing is

comparable to the processing considered in Midwood Industries v.

United States, 64 Cust. Ct. 499, C.D. 4026, 313 F.Supp 951

(1970).  See HQ 732883, at p. 3.

     Accordingly, pursuant to 19 CFR 134.35, Central is the

ultimate purchaser of the imported castings, and the castings

would ordinarily be eligible to be excepted from individual

country of origin marking.  See 19 CFR 134.32(d).

     However, by virtue of the determination NY 859671 that the

castings are classifiable as pipe fittings under subheading

7307.19.90, HTSUS, the castings are not eligible for any

exception from country of origin marking.  See T.D. 86-15, 20

Cust. B. & Dec. No. 7 (February 19, 1986)(articles classified

under specified provisions are subject to the requirements of 19

U.S.C. 1304(c)).  As provided in Section 207 of the Trade and

Tariff Act of 1984, as amended (19 U.S.C. 1304(c)), no exception

from country of origin marking may be approved with respect to

pipes and pipe fittings of iron or steel, which are required to

be marked by means of die stamping, cast-in-mold lettering,

etching, or engraving.  If, because of the nature of the article,

it is technically or commercially infeasible to mark a pipe,

tube, or fitting by these methods, paint stenciling is

acceptable.  In the case of a small diameter pipe, tube, or

fitting which it is technically or commercially infeasible to

mark, section 207 permits marking by tagging the containers or

bundles.

     In light of the requirements of section 207, and New York's

finding that the castings are considered pipe fittings for

classification purposes, this office finds that, notwithstanding

the determination that Central is the ultimate purchaser of the

castings, at the time of importation they must be marked by means

of one of the the methods prescribed in section 207 of the Trade

and Tariff Act, as amended.  We note the following, however:

first, as stated in HQ 732883, we do not construe section 207 as

requiring that country of origin marking remain on an article

after it reaches the ultimate purchaser, i.e., Central; second,

to the extent a claim is substantiated that it is technically or

commercially infeasible to mark the castings in the prescribed

manner, paint stenciling would be appropriate.  Moreover,

inasmuch as this office determined in TD 86-15 that "small

diameter" would be understood to mean pipes of less than 1.9

inches in diameter, we could determine that fittings for pipes of

that diameter or less would be eligible for marking on their

containers at the time of importation, provided the requisite

showing of technical or commercial infeasibility had been

accepted.

HOLDING:

     Although the imported castings are substantially transformed

by processing in the U.S., and Central is their ultimate

purchaser, the castings as imported are required to be marked in

accordance with the requirements of section 207 of the Trade and

Tariff Act of 1984, as amended (19 U.S.C. 1304(c)).

                                      Sincerely,

                                      John Durant

                                      Director, Commercial 




