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CATEGORY: Marking

Mr. Robert J. Core

Encore International Shipping Company

170 Broadway

Suite 1601

New York, N.Y. 10038

RE: Country of origin marking of imported toilet water testers;

19 CFR 134.36(b)

Dear Mr. Core:

     This is in response to your letter of October 26, 1990,

requesting a country of origin ruling regarding imported toilet

water testers.  A sample was submitted for examination.

FACTS:

     Your company imports toilet water testers which are placed

at points of sale, usually retail shops, for sampling by

prospective customers.  The testers are never sold by the

importer.  The sample submitted is a bottle of "Anais Anais" Eau

de Toilette which is marked "Tester" in bold lettering on the

side of the bottle.  The toilet water sample was made in France

and packaged there in a bottle, which is then placed in a box.

The word "Paris" is printed underneath the name of the toilet

water and the brand name on the bottle.  A U.S. address is also

printed in the lower right hand corner of the bottle.  The

tester bottle is enclosed in a cardboard box.  Printed on the

side of the box is the legend "Made in France" and below it a

U.S. address.

ISSUE:

     Whether the toilet water tester is excepted from country of

origin marking.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297 at 302, C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  You noted that C.S.D. 89-80 (March 14, 1989),

addresses the issue of whether imported samples used to solicit

orders of foreign merchandise would be excepted from individual

country of origin marking and argue that your product should be

excepted from country of origin marking under either 19 CFR

134.32(d) or 19 CFR 134.32(f).  Pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR

134.32(d)), Customs excepts from individual marking requirements

imported articles for which the marking of the containers will

reasonably indicate the origin of the articles.   This exception

applies in cases where the article is imported in a properly

marked container and Customs officials at the port of entry are

satisfied that the ultimate purchaser will receive it in its

original unopened marked container.  Pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(F) and section 134.32(f), Customs Regulations (19 CFR

134.32(f)), Customs excepts from marking requirements articles

imported for use by the importer and not intended for sale in

their imported or any other form.

     Although the exceptions for samples specified in C.S.D. 89-

80 could be applicable to a toilet water tester, this particular

tester contains references to New York on the label which could

confuse or mislead an ultimate purchaser regarding the country of

origin of the toilet water.  As expressed below, in such

circumstances, the usual marking exceptions do not apply.

     Section 134.36(b), Customs Regulations (19 CFR 134.36(b)),

provides that articles or containers bearing misleading markings

are not entitled to an exception from marking.  In this case, the

tester bottle has a U.S. address on it.  The U.S. address is

potentially misleading and therefore, pursuant to 19 CFR

134.36(b), none of the exceptions to marking would apply to this

tester bottle.  Pursuant to 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.36(b),

this toilet water tester would be required to be

marked with its country of origin.  We are not addressing the

issue of whether a toilet water tester which did not include a

misleading marking would be entitled to an exception from

marking.

HOLDING:

     The toilet water testers described above are not entitled to

an exception from marking because they contain misleading

markings.  Therefore, the tester must be marked to indicate its

country of origin.

                                   Sincerely,

                                   John Durant

                                   Director,

                                   Commercial Rulings Division

