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CATEGORY: Marking

Richard S. Hoffman, Esq.

Morgan, Lewis & Bockius

1800 M Street, N.W.,

Washington, D.C. 20036

RE:  Country of Origin - Audio Cassettes with Magnetic Tape;

     Substantial Transformation; 19 CFR 134.35; Preparing Tape

     into "Pancakes"; Assembly with Case.

Dear Mr. Hoffman:

     This is in response to your submission of November 9, 1990,

in which you request a ruling concerning the country of origin of

certain magnetic tape and audio cassettes which are subjected to

final assembly in the U.S.

FACTS:

     Your client, [----------------------------], imports jumbo

rolls of magnetic tape into the U.S.  To prepare the tape for use

in audio cassettes the jumbo rolls are subjected to editing

(cutting to length, adding leader/trailer tape; and recombining

into jumbo rolls) and slitting (cutting each jumbo roll

lengthwise into "pancakes of much smaller width).

     The cassette cases are assembled by machine in the U.S.

using U.S. and foreign components.  The case and shell are

produced in the U.S. by injection molding.  Other parts,

including hubs, guide rollers and felt pads are sourced both in

the U.S. and abroad, depending upon the audio cassette model

being assembled.  According to your submission, the material cost

of the U.S.-origin components is not less than [--] percent and

as much as [--] percent of the total material cost.  The cost of

U.S. production including labor, materials, and direct and

indirect expenses ranges from [--] percent to [--] percent of the

total costs of manufacture, depending on the model.  During

assembly the "pancake" is cut into segments, wound onto the hubs,

and enclosed in the shell and case.

     It is your position that the imported components undergo

substantial transformation during production of the completed

audio cassettes such that there is no requirement for the

components or audio cassettes to be marked as to their country of

origin.

ISSUE:

     Are the imported components subjected to substantial

transformation such that no country of origin marking

requirements are applicable to the completed audio cassettes?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

location place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or container) will permit,in such a manner

as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English

name of the country of origin of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Under the Regulations the country of origin of an

article is the country in which it was manufactured, produced, or

grown, unless thereafter the article is subjected to processing

which results in a substantial transformation.  19 CFR 134.1(b).

A substantial transformation is said to occur when, within the

principle of the case of United States v. Gibson-Thomsen Co.

Inc., 227 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98)(1940), an article is processed

such that it acquires a new name, character, or use.  The

manufacturer who substantially transforms an imported article is

considered its ultimate purchaser, and the article is excepted

from country of origin marking.  19 CFR 134.35.

     Turning first to the cassette shells, Customs has previously

ruled, as you note in your submission, that the assembly of

cassette shells from numerous components causes them to lose

their separate identities as foreign articles, and they become

substantially transformed into cassette tapes. HRL 723672

(1983)(Assembly in China of cassette shells from 18 Hong Kong

origin components held to be substantial transformation.)  It is

our opinion that your client's U.S. processing of U.S. and

foreign-origin components to produce cassette shells is subject

to the same rationale.  Accordingly, we find that the cassette

shells are substantially transformed by processing in the U.S.,

and pursuant to 19 CFR 134.35 the finished cassette shells are

excepted from country of origin marking.

     As a separate basis for finding the shells to be

substantially transformed, it is noted that in HRL 709123 (June

14, 1978) and HRL 709801 (May 2, 1979), Customs ruled that a

substantial transformation of cassette shells is effected when

they are wound with magnetic tape.  These rulings follow the

principle of Grafton Spools, Ltd. v. United States, 45 Cust. Ct.

16, C.D. 2190 (1960)(empty spools excepted from marking on the

basis of substantial transformation when wound with inked

ribbon).  See, HQ 731837 (August 17, 1983)(processors who

purchase empty cassette shells and load them with blank or

prerecorded tape are the ultimate purchasers of the shells).

     With respect to the bulk tape in jumbo rolls, Customs has

held that cutting and trimming bulk tape into "pancakes", and

winding segments of the pancake onto the hub of a cassette is a

process which effects a substantial transformation of the bulk

tape.  It was determined that the tape when wound on hubs became

a distinct commercially sold article known as "pancake".  The

ruling reversed an earlier determination which had considered

only the cutting operations, and not the winding on the hub.  HRL

063646 (June 16, 1980).  Accord, HRL 061909 (June 30,

1980)(polyester web [tape] which is sliced into preleadered

"pancakes" and wound onto cassettes is substantially

transformed.)  The processing done by your client is

indistinguishable for tariff purposes from the processing

previously found by Customs to effect substantial

transformation.  Accordingly, it is our opinion that the jumbo

rolls of tape imported by your client are substantially

transformed, and that no country of origin marking requirements

are applicable after processing in the U.S.

     Two recent rulings concerning bulk photographic film

indicate a different conclusion; we take this opportunity to note

the reasons for the different outcomes.  In HQ 732842 (February

23, 1990), Customs held that bulk color print photograhic film,

when cut to width and length and inserted into cassettes is not

substantially transformed.  In HQ 733106 (March 19, 1990) Customs

reached the same conclusion with regard to 35 mm film which was

cut and placed in metal cassettes.  The first difference is that

the processing of the bulk magnetic tape is more extensive than

the film, extending beyond mere cutting to width and length to

include adding leaders and rewinding the tape into the jumbo

rolls prior to slitting.  Second, it is our opinion that magnetic

tape cassette is a separate article from the tape, both of which

lose their separate identities when they are processed in the

manner set forth above and combined, whereas the cassette holding

the film is merely a container which does not effect a

substantial transformation of the film.  Unlike the audio

cassette, which is intended for extended, multiple use, the film

cassette is a disposable container which serves to hold the film

only until it is exposed.  The film does not lose its separate

identity when combined with the cassette shell.  Finally, we note

that the magnetic tape cassette is a significantly more complex

article with higher performance requirements for multiple use

which stands alone as a separate article and as more than a mere

container.  In sum, it is our opinion that whereas loading of

bulk 35mm film into a film cassette does not effect a substantial

transformation, the marrying of magnetic tape with a cassette

shell creates a new article - an audio tape cassette.

     Combining these findings, it is clear that the ultimate

purchaser of the bulk tape and the parts for the cassette shells

is the processor who combines them into finished audio tape

cassettes.  To the extent that any foreign origin parts are

included, the foreign origin is lost by the creation of a new

article in the U.S.  So long as the imported articles are marked

in a manner to indicate the country of origin to the ultimate

purchaser, the requirements of 19 U.S.C. 1304 are satisfied.

Thus, as to the completed cassettes filled with tape, there is

no requirement that they be marked with a foreign country of

origin.

HOLDING:

     The jumbo tape and foreign cassette parts are substantially

transformed by processing in the U.S., and the finished cassettes

are not required under 19 U.S.C. 1304 to be marked to indicate

the country of origin.

                                Sincerely,

                                John Durant

                                Director, Commercial

                                Rulings Division

