                            HQ 733939

                         March 19, 1991

MAR-2-05 CO:R:C:V 733939 EAB

CATEGORY: Marking

Robert Dirmeitis

Operations Manager

Hecon Corporation

15 Meridian Road

Eatontown, New Jersey 07724

Re:  Country of origin marking of mechanical counters. 19 U.S.C.

     1304; 19 CFR 134.44

Dear Mr. Dirmeitis:

     This is in reply to your letter dated October 12, 1990,

submitted to US Customs National Import Specialist Robert Losche,

New York Seaport, concerning the proper country of origin marking

of foreign made mechanical analog counters.  Your letter was

forwarded to our office for reply, and we note for your

information that we have received from the Chief, National Import

Specialist Branch 1, New York Seaport, a memorandum on point.

FACTS:

     Your company imports foreign made mechanical analog

counters from Germany.  Two samples have been submitted to and

visually examined by this office.  Each counter has a hard

plastic-type casing, to which is attached a paper adhesive label

indicating the country of origin of the counter.  Each counter is

boxed in an unsealed cardboard box with a slip-off lid.  The

boxes are also marked to indicate the country of origin of the

counter, either by adhesive sticker or by printing directly on

the box.

ISSUE:

     Are adhesive labels an acceptable method of marking for

articles encased in hard plastic?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that articles of foreign origin imported

into the U.S. must be legibly, conspicuously and permanently

marked to indicate the country of origin to the ultimate

purchaser in the U.S.  As provided in 19 CFR 134.44, any method

of marking at any location insuring that country of origin will

conspicuously appear on the article shall be acceptable; thus,

adhesive labels, in and of themselves, are permissible.  They

must be affixed in a conspicuous place and so securely that

unless deliberately removed, they will remain on the article

while it is in storage or on display and until it is delivered to

the ultimate purchaser, 19 CFR 134.44(b).

     In this case, based upon our visual examination of the

sample counters, we find that the requirements of 19 U.S.C. 1304

and 19 CFR 134.44 are satisfied.  The adhesive labels are

securely attached to each counter and the cardboard boxes, and

will remain affixed thereto until received by the ultimate

purchaser, unless deliberately removed.  Further, the country of

origin is legible, conspicuous, easily found and read by the

ultimate purchaser.

     Please note that all German merchandise entered or withdrawn

from warehouse on or after October 4, 1991 must be marked

"Germany" or "Federal Republic of Germany".

     We are returning the submitted samples to you under separate

cover.

HOLDING:

     The country of origin adhesive label on the submitted sample

counters satisfies the requirements of 19 U.S.C. 1304 and, 19 CFR

134.44.

                           Sincerely,

                           John Durant, Director

                           Commercial Rulings Division

cc: Chief, NIS, New York Seaport

