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                         January 9, 1992

VES-13-18   CO:R:IT:C  111774  JBW

CATEGORY:   Carriers

Chief, Technical Branch

Commercial Operations

Pacific Region

1 World Trade Center

Long Beach, CA 90831

RE:  Vessel Repair; Modification; Survey; 19 U.S.C. 1466; SEA-

     LAND INNOVATOR; Entry No. C27-0189094-2.

Dear Sir:

     This letter is in response to your memorandum dated June 4,

1991, which forwards for our review the application for relief

filed in conjunction with the above-referenced vessel repair

entry.

FACTS:

     The record reflects that the subject vessel, the SEA-LAND

INNOVATOR, arrived at the port of Los Angeles, California, on

January 15, 1991.  Vessel repair entry, number C27-0189094-2, was

filed on the same day as arrival.  The entry indicates that the

vessel had shipyard work performed in Kobe, Japan, during

December, 1990.  The applicant seeks relief for invoice costs

that it claims are not subject to duty as modifications or

inspections.

ISSUES:

     (1)  Whether work performed on the vessel that is simply

designated "modification" is subject to duty under 19 U.S.C

1466.

     (2)  Whether an inspection to ascertain whether dutiable

repairs are being or have been carried out correctly is subject

to duty under 19 U.S.C. 1466.

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code, section 1466, provides in

pertinent part for payment of duty in the amount of fifty percent

ad valorem on the cost of foreign repairs to vessels documented

under the laws of the United States to engage in foreign or

coastwise trade, or vessels intended to engage in such trade.

     In its application of the vessel repair statute, the Customs

Service has held that modifications, alterations, or additions to

the hull and fittings of a vessel are not subject to vessel

repair duties.  Over the course of years, the identification of

work constituting modifications on the one hand and repairs on

the other has evolved from judicial and administrative precedent.

In considering whether an operation has resulted in a

modification that is not subject to duty, the following elements

may be considered:

     1.   Whether there is a permanent incorporation into the

          hull or superstructure of a vessel (see United States

          v. Admiral Oriental Line, 18 C.C.P.A. 137 (1930)),

          either in a structural sense or as demonstrated by the

          means of attachment so as to be indicative of the

          intent to be permanently incorporated.  This element

          should not be given undue weight in view of the fact

          that vessel components must be welded or otherwise

          "permanently attached" to the ship as a result of

          constant pitching and rolling.  In addition, some

          items, the cost of which is clearly dutiable, interact

          with other vessel components resulting in the need,

          possibly for that purpose alone, for a fixed and stable

          juxtaposition of vessel parts.  It follows that a

          "permanent attachment" takes place that does not

          necessarily involve a modification to the hull and

          fittings.

     2.   Whether in all likelihood an item under consideration

          would remain aboard a vessel during an extended lay-up.

     3.   Whether, if not a first time installation, an item

          under consideration constitutes a new design feature

          and does not merely replace a part, fitting, or

          structure that is performing a similar function.

     4.   Whether an item under consideration provides an

          improvement or enhancement in operation or efficiency

          of the vessel.

     For purposes of section 1466, dutiable equipment has been

defined to include:

          portable articles necessary or appropriate

          for the navigation, operation, or maintenance

          of a vessel, but not permanently incorporated

          in or permanently attached to its hull or

          propelling machinery, and not constituting

          consumable supplies.

T.D. 34150, 26 Treas. Dec. 183, 184 (1914)(quoted with approval

in Admiral Oriental).

     The Customs Service has held that the decision in each case

as to whether an installation constitutes a nondutiable addition

to the hull and fittings of the vessel depends to a great extent

on the detail and accuracy of the drawings and invoice

descriptions of the actual work performed.  Even if an article is

considered to be part of the hull and fittings of a vessel, the

repair of that article, or the replacement of a worn part of the

hull and fittings, is subject to vessel repair duties.

     Work performed under Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.,

work order no. 5723241-3 (IV-5125) is designated simply

"Modification."  No further description or plans are provided to

enable this office to determine the nature or purpose of the work

performed.  Although the invoice provides that, among other

things, solid doubler plates were "fabricated" and "installed,"

we find this description alone insufficient to determine whether

the work was in the nature of a repair or a modification.  The

costs appearing in this invoice are therefore subject to duty.

     Work performed under Mitsubishi Heavy Industries, Ltd., work

order no. 5723241-3 (IV-5115) is designated as "guarantee work."

The invoice description states "Deck doubler AFT./FORE. end, dye-

check carried out."  The invoice further provides that

"[e]xisting paint removed by disc-sander, and after inspection

paint coated with one coat of primer and one coat of finish red.

Where disturbed for inspection."

     The record reflects that dutiable repair work was performed

on the deck doublers (see American Bureau of Shipping Report No.

KO17779-G:  Miscellaneous Repairs).  Customs has held that

inspections not resulting in repairs are not dutiable.

Headquarters Ruling Letter 110395, dated September 7, 1989; see

American Viking Corp. v. United States, 37 Cust. Ct. 237, 247,

C.D. 1830 (1956).  However, where an inspection is performed to

ascertain whether repairs were properly performed, then those

inspection costs are dutiable regardless of the nature of the

inspection.  C.I.E. 429/61; C.S.D. 79-2, 13 Cust. B. & Dec. 993

(1979).  We find that inspections performed as part of the deck

doubler repairs are subject to duty.  The painting performed in

conjunction with these inspections and repairs is likewise

dutiable.  T.D. 49532.  Moreover, there is no evidence that the

work should be non-dutiable as a guarantee item.  Accordingly,

the costs appearing on this invoice are subject to duty.

     Finally, we find the fees portion of Posa Marine Services,

Ltd., invoice no. PMS-90/135, to be dutiable.  Attendance to the

vessel to witness the bottom survey, U.T. inspection and

rewelding are part of the dutiable repairs.  Although travel

expenses are not dutiable, in this case the travel expenses and

the dutiable charges are grouped together.  Customs has

consistently held that where the charges for dutiable and non-

dutiable items are not segregated within an invoice, all of the

charges in that invoice must be deemed dutiable.  Customs

Memorandum 108567, dated September 10, 1986.

HOLDINGS:

     (1)  Work performed under Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.,

work order no. 5723241-3 (IV-5125), which is designated simply

"Modification,"  is subject to vessel repair duty in the absence

of a more complete explanation of the work performed.

     (2)  Where an inspection is performed to ascertain whether

repairs were properly performed, then those inspection costs are

dutiable regardless of the nature of the inspection. Thus, we

find the costs appearing under the following invoices to be

dutiable:   Mitsubishi Heavy Industries, Ltd., work order no.

5723241-3 (IV-5115) and  Posa Marine Services, Ltd., invoice no.

PMS-90/135.

                              Sincerely,

                              B. James Fritz

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch

