                            HQ 112061

                          June 10, 1992

VES-13-18-CO:R:IT:C 112061 GEV

CATEGORY:  Carriers

Deputy Assistant Regional Commissioner

Commercial Operations Division

423 Canal Street

New Orleans, Louisiana 70130-2341

RE:  Vessel Repair Entry No. C20-0029780-7; S/S ROBERT E. LEE

     V-59; Casualty; Seaworthiness

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated December 16,

1991, forwarding a petition for review of ruling 111758.  Our

ruling on this matter is set forth below.

FACTS:

     The S/S ROBERT E. LEE is a U.S.-flag vessel operated by

Waterman Steamship Corporation of New Orleans, Louisiana.  The

subject vessel had foreign shipyard work performed in Suez,

Egypt, and Valletta, Malta.  Subsequent to the completion of the

work the vessel arrived in the United States at New Orleans on

January 21, 1991.  A vessel repair entry covering the work in

question was timely filed on January 24, 1991.

     An application for relief, dated May 3, 1991, was filed

requesting remission pursuant to 19 U.S.C. 1466(d)(1).  It was

stated that on September 29, 1990, at 5:36 a.m., the ROBERT E.

LEE ran aground at Suez.  Soundings revealed the forepeak tank,

forward fuel tank, port and starboard fuel tanks, No. 1 ballast

tank, Nos. 1 and 2 void spaces and No. 2 port and starboard

double bottom tanks to be flooded.  The vessel was refloated on

the third attempt, after discharging 36 fully loaded LASH barges.

     Further examination of the damage by S.C.A. divers revealed

that the damage was more extensive than previously advised.  The

damage was found to extend from the after end of No. 2 double

bottom tank (Fr. 82) through to the bulbous bow, a distance of

approximately 380 feet and extending over the flat bottom.  The
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divers reported that it would be possible to effect temporary

underwater repairs to the fore peak and fuel tanks, but temporary

repairs of other tank openings was impractical and would be

ineffective.

     The Salvage Association advised that for the vessel to

transit the Suez Canal they would require:  (1) the fuel oil in

the damaged tanks be off-loaded; (2) the fore peak and damaged

fuel oil tank be closed and made watertight; (3) the vessel not

be deeper than its present draft (36 ft.) which required the

discharge of all remaining LASH barges; and (4) the vessel have a

tug escort while transiting the canal.  (see Salvage Association

report no. 458/90, dated November 12, 1990)

     In addition, a representative of the American Bureau of

Shipping (ABS) surveyed the vessel.  After the temporary repairs

were effected, the ABS representative recommended that:  (1) the

vessel be drydocked for further bottom examination and all

damages be dealt with as deemed necessary; (2) the vessel proceed

to the port of repairs in ballast condition at reduced speed and

upon Master's stability calculations; and (3) the vessel be

escorted by tugboat in congested and/or pilot water and channels.

The ABS further determined "...the vessel fit to proceed in

ballast condition at reduced speed from Suez, Egypt via the Suez

Canal to the available Mediterranean or European port (Atlantic

or Indian Ocean not to be considered) for drydocking..."  (see

ABS report no. SZ 3771 and certificate no SZ 3771-X, both dated

October 12, 1990, and included as Attachment B of the petition)

On October 13, 1990, the subject vessel commenced its canal

transit on passage to Malta, and drydock.

     In ruling 111758 RAH, dated September 27, 1991, Customs

denied the application.  This denial was based on the fact that

after the immediate temporary repairs were performed at Suez,

Egypt, the vessel sailed over 1,300 miles to Malta where

permanent repairs were undertaken.  After the repairs in Malta,

the vessel sailed back to Egypt before returning to the United

States.  While agreeing that seaworthiness is a relative term

dependent upon a variety of factors including the condition of

the vessel, the proposed voyage, seasonal changes, etc., we noted

that to support their claim the applicant relied heavily on the

ABS and Salvage Association documentation cited above.  While

this documentation appeared indicative of the opinion of those

two organizations on this matter, the record contained no U.S.

Coast Guard (USCG) documentation of any kind.  This appeared to

run contra to sections 2.01-15 and 31.10-25, of the USCG

Regulations (46 CFR 2.01-15, 31.10-25).

     By letter dated December 6, 1991, Waterman Steamship

Corporation filed a petition for review of Customs ruling on

their application.  In reiterating their claim for remission

pursuant to 19 U.S.C. 1466(d)(1), the petitioner submitted a
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letter dated November 20, 1991, from the Officer-In-Charge, USCG

Marine Inspection Office (OCMI), New York, N.Y. (Attachment A)

and the aforementioned ABS documentation (Attachment B).

ISSUE:

     Whether evidence is presented sufficient to prove that the

foreign repairs performed on the vessel for which relief is

sought, were necessary for its safety and seaworthiness thus

warranting remission pursuant to 19 U.S.C. 1466(d)(1).

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code, section 1466, provides in part

for payment of an ad valorem duty of 50 percent of the cost of

foreign repairs to vessels documented under the laws of the

United States to engage in the foreign or coastwise trade, or

vessels intended to engage in such trade.  Section 1466(d)(1)

provides that the Secretary of the Treasury is authorized to

remit or refund such duties if the owner or master of the vessel

was compelled by stress of weather or other casualty to put into

such foreign port to make repairs to secure the safety and

seaworthiness of the vessel to enable her to reach her port of

destination.

     It is noted that section 4.14(c)(3)(i), Customs Regulations

(19 CFR 4.14(c)(3)(i)), provides that "port of destination" means

such port in the United States.  This point is not in dispute,

however, it is an embellishment upon section 1466(d)(1) which

sets forth the following three-part test which must be met in

order to qualify for remission:

     1.  The establishment of a casualty occurrence.

     2.  The establishment of unsafe and unseaworthy conditions.

     3.  The inability to reach the port of destination without

         obtaining foreign repairs.

     In addition, if the above requirements are satisfied by

evidence, the remission is restricted to the cost of the minimal

repairs necessary to "...secure the safety and seaworthiness of

the vessel to enable her to reach her port of destination." (19

U.S.C. 1466(d)(1)).  Repair costs beyond that minimal amount are

not subject to remission.  In the case under consideration, the

evidence supports the claim that the subject vessel suffered a

marine casualty.  However, the extent of that casualty (i.e.,

parts 2 and 3 of the three-part test set forth above) is the

critical issue upon which this case turns.
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     All parties concerned are in agreement that the USCG is the

controlling agency that determines questions of a vessel's

fitness to proceed.  The procedure by which the USCG renders such

a determination is set forth in sections 2.01-15 and 31.10-25,

USCG Regulations (46 CFR 2.10-15, 31.10-25).  The former states

that a vessel may not proceed from one port to another for

repairs unless prior authorization is obtained from the USCG

OCMI either through the issuance of a USCG "Permit to Proceed to

Another Port for Repairs" (CG-948) or a CG-835 which would

specify the restrictions on, and duration of, any voyage

undertaken prior to obtaining permanent repairs.  The latter

states that with respect to tank vessels, "No extensive repairs

to the hull or machinery which affect the safety of a vessel

shall be made without the knowledge of the Officer-In-Charge,

Marine Inspection."

     Notwithstanding the clear wording of the above USCG

Regulations, specifically 46 CFR 2.10-15 which does not

distinguish between foreign or domestic locations, the OCMI, New

York, N.Y., in a letter dated November 7, 1991, states that "A

formal Permit to Proceed is not normally issued to a vessel

transiting foreign waters because the Certificate of Inspection

(COI) would have to be removed from the vessel which would cause

problems in transiting foreign waters."

     In addition, we have subsequently learned from the Chief,

Merchant Vessel Inspection and Documentation Division, USCG

Headquarters, in a letter dated April 14, 1992, that "Vessel

operators often make casualty reports for U.S. flag vessels

damaged overseas verbally to the proper Coast Guard Marine

Inspection Office, followed by the required written report.  The

Coast Guard cannot always send a marine inspector to a damaged

vessel overseas on short notice.  In such cases, the Coast Guard

may consider the classification society report and the report of

the vessel's master to determine the required temporary repairs

and voyage restrictions."

     In regard to the case now under consideration, the

petitioner has provided a letter dated November 20, 1991, from

the Officer-In-Charge, USCG Marine Inspection Office, New York,

N.Y., (Attachment A) wherein it is stated that the USCG concurred

with and approved all findings and recommendations included in

ABS report no. SZ 3771 (Attachment B).  It is further stated

that, "Verbal permission was then granted to transit directly to

Valletta, Malta to undergo an emergency drydocking and effect

permanent repairs to all damaged areas."  A USCG inspector from

the Marine Inspection Office in New York attended the

aforementioned drydocking.  In addition, the OCMI states in his

letter that, "I would not have allowed this vessel to transit

from the Mediterranean to the United States at that time without
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making permanent repairs to all damaged areas due to the

conditions of the vessel and the extremely harsh climate of the

North Atlantic Ocean during the winter months."

     Accordingly, evidence is presented sufficient to prove that

the subject foreign repairs were necessary for the vessel's

safety and seaworthiness thereby warranting remission pursuant to

19 U.S.C. 1466(d)(1).

     Parenthetically, we note that in regard to future cases

such as the one now under consideration (i.e., where a vessel

that has been damaged foreign proceeds in a state of disrepair

between two foreign locations prior to its being repaired

foreign, and subsequently sails to its U.S. port of

destination), notwithstanding any practice of verbally reporting

foreign casualties to the USCG and that agency's subsequent

verbal instructions, remission pursuant to 19 U.S.C. 1466(d)(1)

will not be granted in the absence of documentary evidence that

the casualty occurrence was timely reported to the USCG and that

agency, directly or through the medium of a marine surveyor,

permitted the vessel to proceed between two foreign locations in

a damaged condition.  The mere submission of a USCG Report of

Marine Accident, Injury or Death (CG-2692), without accompanying

documentation from the appropriate USCG OCMI (New York or

Honolulu) authorizing the vessel to proceed in a damaged

condition, will not suffice for granting remission pursuant to 19

U.S.C. 1466(d)(1).

HOLDING:

     The evidence presented is sufficient to prove that the

foreign repairs performed on the subject vessel for which relief

is sought were necessary for its safety and seaworthiness

therefore remission pursuant to 19 U.S.C. 1466(d)(1) is granted.

                                   Sincerely,

                                   B. James Fritz

                                   Chief

                                   Carrier Rulings

