                            HQ 112245

                          July 22, 1992

VES-13-18-CO:R:IT:C 112245 GEV

CATEGORY:  Carriers

Deputy Assistant Regional Commissioner

Commercial Operations Division

423 Canal Street

New Orleans, Louisiana 70130-2341

RE:  Vessel Repair Entry No. C20-0037405-1; M/V MARINE PRINCESS

     V-48; Repairs; Inspections; U.S. Parts; Drydocking charges

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated May 7, 1992,

forwarding an application for relief from duties assessed

pursuant to 19 U.S.C. 1466.  Our findings are set forth below.

FACTS:

     The M/V MARINE PRINCESS is a U.S.-flag vessel operated by

Marine Transport Lines, Inc. of Secaucus, New Jersey.  The

subject vessel had foreign shipyard work performed at Sembawang

Shipyard in Singapore during the period of October 28 - December

12, 1991.  Subsequent to the completion of the work the vessel

arrived in the United States at New Orleans, Louisiana on January

20, 1992.  A vessel repair entry covering the work in question

was filed on January 21, 1992.

     Pursuant to an authorized extension of time, an application

for relief, dated April 10, 1992, was timely filed.  Relief is

requested on the basis that various costs, including drydocking

charges, do not constitute dutiable repairs and/or are otherwise

nondutiable under the vessel repair statute (19 U.S.C. 1466).

The applicant also claims relief for U.S. parts and materials.

In support of these claims the applicant has submitted work

sheets, invoices, drydock specifications, and documentation from

the American Bureau of Shipping (ABS).

ISSUES:

     1.  Whether certain expenses incurred during the course of

repairs to the subject vessel when it was drydocked in a foreign

shipyard are dutiable pursuant to 19 U.S.C. 1466.
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     2.  Whether evidence is presented sufficient to prove that

vessel parts and/or materials were purchased in the United States

and shipped foreign for installation aboard a U.S.-flag vessel

thereby exempting them from duty pursuant to 19 U.S.C. 1466(h).

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code, section 1466, provides in

pertinent part for payment of duty in the amount of 50 percent ad

valorem on the cost of foreign repairs to vessels documented

under the laws of the United States to engage in foreign or

coastwise trade, or vessels intended to engage in such trades.

     The Customs and Trade Act of 1990 (Pub. L. 101-382) which

amends 19 U.S.C. 1466, exempts from duty under the statute, the

cost of spare repair parts or materials which have been

previously imported into the United States as commodities with

applicable duty paid under the Harmonized Tariff Schedule of the

United States (HTSUS).  The amendment specifies that the owner or

master must provide a certification that the materials were

imported with the intent that they be installed on a cargo vessel

documented for and engaged in the foreign or coasting trade.

     The certification required by 19 U.S.C. 1466(h)(2) as to the

vessel's documentation (foreign or coasting trades) and service,

will be made by the master on the vessel repair entry (CF 226)

at the time of arrival.  The fact of payment of duty under the

HTSUS for a particular part must be evidenced as follows.  In

cases in which the vessel operator or a related party has acted

as the importer of foreign materials, or where materials were

imported at the request of the vessel operator for later use by

the operator, the vessel repair entry will identify the port of

entry and the consumption entry number for each part installed on

the ship which has not previously been entered on a CF 226.  In

cases in which the vessel operator has purchased imported

materials from a third party in the United States, a bill of sale

for the materials shall constitute sufficient proof of prior

importation and HTSUS duty payment.  This evidence of proof of

importation and payment of duty must be presented to escape duty

and any other applicable consequences.

     In addition, we require certification on the CF 226 or an

accompanying document by a person with direct knowledge of the

fact that an article was imported for the purpose of either then-

existing or intended future installation on a company's vessels.

Ordinarily, the vessel's master would not have direct knowledge

of that fact, and an agent may also be without such knowledge.

     Customs has in the past linked this duty remission

provision to the duty assessment provision in subsection (a) of

the statute.  In the face of argument to the contrary we have

held that a two-part test must be met in order for remission of

duty to be granted:  first, that the article must be of U.S.

manufacture; and, second, it must be installed by a U.S.-resident

or regular vessel crew labor.  The reason for this position is

that (d)(2) refers to "such equipments or parts...", etc.,

without any other logical placement for the word "such" occurring

in that subsection.  We inferred that "such" articles must refer

to those installed under subsection (a), absent any other

reasonable predication.  The new amendment puts this issue to

rest; it is clear that as concerns foreign-made parts imported

for consumption and then installed on U.S. vessels abroad, the

labor required for their installation is separately dutiable.  A

part may now be considered exempt from vessel repair duty albeit

the foreign labor cost is dutiable.

     Uniform treatment will be accorded to parts sent from the

United States for use in vessel repairs abroad, regardless of

whether they are proven to be produced in the U.S., or have been

proven to have been imported and entered for consumption with

duty paid.  In both cases, the cost of the materials is duty

exempt and only the cost of foreign labor necessary to install

them is subject to duty.  Crew member or U.S.-resident labor

continues to be free of duty when warranted.

     The effective date of this amendment makes this section

applicable to any entry made before the date of enactment of this

Act that is not "finally liquidated" (i.e., for which a timely

protest was filed or court action initiated) on the date of

enactment of this Act, and any entry made--

          (A) on or after the date of enactment of this

              Act, and

          (B) on or before December 31, 1992.

     Since the subject entry has not been "finally liquidated" as

noted above, the new section 1466(h) is applicable to this entry

as it relates to spare parts.

     In regard to the documentation contained in the application,

we note that although U.S. invoices covering parts and materials

have been submitted, the requisite certifications are not

contained in the record.  Absent these certifications, or proof

that any of the parts and materials were manufactured in the

United States, relief pursuant to section 1466(h) is denied.

     In regard to the dutiability of various drydocking expenses,

we note that Customs has long-held such costs (e.g., staging,

telephone, shore power, etc.), to be nondutiable.  Upon

reviewing the record in its entirety, we note that we are in

accord with the applicant's claims for relief regarding the

aforementioned expenses (as delineated on the application) as

well as the remaining costs for which relief is requested, with

the exception of those items discussed below.

     Several items listed on the invoices cover costs relating to

surveys, inspection and testing either before, during or after

repair work.  In regard to the dutiability of these costs, we

note that C.S.D. 79-277 stated, "[i]f the survey was undertaken

to meet the specific requirements of a governmental entity,

classification society, insurance carrier, etc., the cost is not

dutiable even if dutiable repairs were effected as a result of

the survey."

     With increasing frequency, this ruling has been utilized by

vessel owners seeking relief not only from charges appearing on

an ABS or U.S. Coast Guard invoice (the actual cost of the

inspection), but also as a rationale for granting non-dutiability

to a host of inspection-related charges appearing on a shipyard

invoice.  In light of this continuing trend, we offer the

following clarification.

     C.S.D. 79-277 discussed the dutiability of certain charges

incurred while the vessel underwent biennial U.S. Coast Guard and

ABS surveys.  That case involved the following charges:

     ITEM 29

          (a) Crane open for inspection.

          (b) Crane removed and taken to shop.  Crane

              hob and hydraulic unit dismantled and

              cleaned.

          (c) Hydraulic unit checked for defects, OK.

              Sundry jointings of a vessel's spare

              renewed.

          (d) Parts for job repaired or renewed.

          (e) Parts reassembled, taken back aboard ship

              and installed and tested.

     In conjunction with the items listed above, we held that a

survey undertaken to meet the specific requirements of a

governmental entity, classification society, or insurance carrier

is not dutiable even when dutiable repairs are effected as a

result of the survey.  We also held that where an inspection or

survey is conducted merely to ascertain the extent of damages

sustained or whether repairs are deemed necessary, the costs are

dutiable as part of the repairs which are accomplished (emphasis

added).

     It is important to note that only the cost of opening the

crane was exempted from duty by reason of the specific

requirements of the U.S. Coast Guard and the ABS.  The

dismantling and cleaning of the crane hob and hydraulic unit was

held dutiable as a necessary prelude to repairs.  Moreover, the

testing of the hydraulic unit for defects was also found dutiable

as a survey conducted to ascertain whether repairs were

necessary.  Although the invoice indicated that the hydraulic

unit was "OK," certain related parts and jointings were either

repaired or renewed.  Therefore, the cost of the testing was

dutiable.

     We emphasize that the holding exempts from duty only the

cost of a required scheduled inspection by a qualifying entity

(such as the U.S. Coast Guard or the American Bureau of

Shipping).  In the liquidation process, Customs should go beyond

the mere labels of "continuous" or "ongoing" before deciding

whether a part of an ongoing maintenance and repair program

labelled "continuous" or "ongoing" is dutiable.

     Moreover, we note that C.S.D. 79-277 does not exempt repair

work done by a shipyard in preparation of a required survey from

duty.  Nor does it exempt from duty the cost of any testing by

the shipyard to check the effectiveness of repairs found to be

necessary by reason of the required survey.

     Turning to the case before us, we note that the ABS surveys

for which relief is requested are dutiable with the exception of

the annual hull, machinery and load line surveys.  In addition,

the inspection-related costs in the following items are dutiable:

D1, D2, D7, E1, E2, E3, E4, E5, E8, E9, E14, E16, E17, E21, E22,

E23, E24, E25, and 14-10.  Furthermore, the cost of ultrasonic

gauging listed in Shin-Toyo Engineering Private Limited invoice

no. STI/1935/91, dated November 30, 1991 (and set forth in the

section of the application marked "MISC INVOICES") is also

dutiable under the rationale discussed above.

HOLDINGS:

     1.  Certain expenses incurred during the course of repairs

to the subject vessel when it was drydocked in a foreign shipyard

are not within the purview of 19 U.S.C. 1466 as noted above.

     2.  Vessel parts and materials purchased in the United

States and shipped foreign for installation aboard a U.S.-flag

vessel are exempted from duty pursuant to 19 U.S.C. 1466(h),

provided the requisite evidentiary documentation is submitted.

     Accordingly, with respect to the application under

consideration, relief should be granted for those parts and

materials covered by U.S. invoices if the required

certifications are submitted, or proof is submitted that the

parts and materials were manufactured in the United States.

                                   Sincerely,

                                   B. James Fritz

                                   Chief

                                   Carrier Rulings Branch

