                            HQ 544687

                         August 13, 1992

VAL CO:R:C:V  544687 DPS

CATEGORY:  Valuation

District Director

Los Angeles, California

RE:  Application for Further Review of Protest No. 

     2704-87-004022; foreign inland freight

Dear Sir:

     The subject protest and application for further review

concerns the appraisement of luggage imported from Taiwan by

J.C. Penney Purchasing Corp. ("Penney" or "protestant").

FACTS:

     The protestant protests the assessment of duty based on

the entered value of xxxxxxxxxx.  Penney claims that the

inland freight charges associated with the imported luggage

should not be included in the dutiable value of the

merchandise, and that the entered value should be xxxxxxxxxx.

     In support of its position, Penney cites T.D. 84-235,

submits copies of the Customs Entry Summary and special

Customs invoice associated with the entry, and provides

assorted documents including a "packing/weight list" and a

"combined transport bill of lading".  

ISSUE:

     Based on the information presented by the protestant,

whether the subject merchandise was shipped on a through bill

of lading so as to make the foreign inland freight charges

nondutiable in accordance with T.D. 84-235 and section

152.103(a)(5), Customs Regulations [19 CFR 152.103(a)(5)].

LAW & ANALYSIS:

     As amended by T.D. 84-235, section 152.103(a)(5),

Customs Regulations, reads as follows:

     (5)  Foreign inland freight and other inland

     charges incident to the international shipment of

     merchandise.

          (i) Ex-factory sales.  If the price actually

          paid or payable by the buyer to the seller for

          the imported merchandise does not include a

          charge for foreign inland freight and other

          charges for services incident to the

          international shipment of merchandise (an ex-

          factory price), those charges will not be

          added to the price.

          (ii) Sales other than ex-factory.  As a

          general rule, in those situations where the

          price actually paid or payable for imported

          merchandise includes a charge for foreign

          inland freight, whether or not itemized

          separately on the invoices or other commercial

          documents, that charge will be part of the

          transaction value to the extent included in

          the price.  However, charges for foreign

          inland freight and other services incident to

          the shipment of the merchandise to the United

          States may be considered incident to the

          international shipment of that merchandise

          within the meaning of section 152.102(f) if

          they are identified separately and they occur

          after the merchandise has been sold for export

          to the United States and placed with a carrier

          for through shipment to the United States.

          (iii) Evidence of sale for export and

          placement for through shipment.  A sale for

          export and placement for through shipment to

          the United States under paragraph (a)(5)(ii)

          of this section shall be established by means

          of a through bill of lading to be presented to

          the district director.  Only in those

          situations where it clearly would be

          impossible to ship merchandise on a through

          bill of lading (e.g., shipments via the

          seller's own conveyance) will other

          documentation satisfactory to the district

          director showing a sale for export to the 

          United States and placement for through

          shipment to the United States be accepted in

          lieu of a through bill of lading...

     In numerous rulings issued by Customs construing the

language set forth above, Customs has adopted the requirement

that a through bill of lading be presented in order to

establish through shipment from the point of manufacture to

the port of importation in the United States.  Absent such

documentation, foreign inland freight charges are not

deductible from the price actually paid or payable. See

Headquarters Ruling Letter (HRL) 544003, dated January 21,

1988, HRL 543744, dated July 30, 1986, and HRL 544393, dated

November 3, 1989, among others.

     In HRL 543744, dated July 30, 1986, we discussed T.D.

84-235 in detail.  There, we pointed out:

          The intent of the T.D. in question was to

     permit foreign inland freight to be nondutiable

     where such charges are identified separately, and

     they occur after merchandise has been sold for

     export to the United States and placed with a

     carrier for through shipment to the United States. 

     To ensure that the above criteria have been met

     Customs mandated in the T.D. that a "through bill

     of lading" be presented.  "Through bill of lading"

     for the purpose of the T.D. was defined in field

     instructions dated February 6, 1985, as "a

     contract, waybill, invoice, issued by one carrier

     or forwarder which controls the manner of shipment

     from the point or place of manufacture or origin to

     the U.S. port of importation or beyond (although

     the shipment may extend over two or more lines of

     connecting carriers), shows the origin and

     destination of the shipment, consignor and

     consignee, route of movement and applicable rate or

     rates."

     The documentation submitted with the protest fails to

meet the criteria of a through bill of lading.  No

information concerning the foreign inland freight charges is

provided on the submitted documents.  The documents show that

the merchandise was purchased on an FOB basis.  No

documentation is provided indicating that the FOB charges

were incident to international shipment or were, in any way

associated with the ocean freight transaction.  The documents

show, instead, that these charges were incident to the

purchase of the merchandise.

HOLDING:

     Absent documentation in the form of a through bill of

lading, showing specifically the charges incurred for foreign

inland freight, the foreign inland freight charges the

protestant seeks to have deducted from the dutiable value are

not deductible.

     Accordingly, you are directed to deny the protest.  A

copy of this decision should be attached to the Customs Form

19, Notice of Action, sent to the protestant.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director




