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                          June 3, 1992
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CATEGORY:  Marking

Mr. Richard Brancato

Vice President of Sales

Astra Microtonics Technology

708 Shady Retreat Road, Suite 1

Doylestown, PA 18901

RE:  Country of Origin Marking - Encapsulated Integrated

     Circuits; Semiconductors; "IN" as Abbreviation for

     Indonesia; T.D. 75-187; 19 CFR 134.32(d).

Dear Mr. Brancato:

     This is in response to your request for a ruling dated

August 6, 1991, addressed to the National Import Specialist

Division of Customs in New York.  That office has forwarded your

letter to Customs Headquarters for response, and has appended a

memorandum (ref. 868690) discussing the points at issue.

FACTS:

     Astra Micronics Technology (Astra) fabricates encapsulated

integrated circuits in Indonesia.  You have advised my staff that

all of the imported devices are sold to entities in the U.S.

which use them in the manufacture of electronic equipment.

Several drawings and samples were submitted with your letter.

You state that these devices are so small that marking them with

their country of of origin is "difficult, at best".  You request

authorization to satisfy the country of origin marking

requirements in one of two ways:  1) by marking the ejection pin

of each device with the abbreviation "IN", for Indonesia; or 2)

by marking the name "Indonesia on the shipping tubes in which the

devices are imported into the United States.

     The memorandum of the Chief National Import Specialist

Branch 1, states that the abbreviation "IN" should not be

accepted; that the devices are large enough to be marked with

their country of origin; and requests review by Headquarters of

T.D. 75-187, which implemented Customs policy with respect to

the marking of semiconductor devices.

ISSUES:

1.  Is the abbreviation "IN" acceptable to designate Indonesia?

2.  Under what circumstances would marking of the shipping tubes

for the devices satisfy the country of origin marking

requirements?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. must be marked in a conspicuous

place as legibly, permanently, and indelibly as the nature of the

article will permit, in such a manner as to to indicate to the

ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of

origin of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.

     As provided at 19 CFR 134.45(b), abbreviations may be

acceptable if they unmistakably indicate the name of a country.

In this instance we cannot agree that the abbreviation "IN"

unmistakably refers to Indonesia, and we agree with the Chief,

National Import Specialist Branch 1, that "IN" may not be used to

satisfy country of origin marking requirements.

     That office found also that the encapsulated integrated

circuits were sufficiently large to permit marking of their

country of origin on the plastic encapsulation.  We note that

this conclusion was reached after examination only of the largest

of the four devices for which a ruling was sought.  In light of

our finding below, that marking of the shipping tubes will

satisfy the requirements of 19 U.S.C. 1304, we decline to rule

whether the size of these articles precludes effective marking.

     As determined in T.D. 75-187, if semiconductor devices are

imported in containers that are legibly and conspicuously marked

with their country of origin, and Customs officials at the port

of entry are satisfied that the devices will reach the ultimate

purchaser in the marked containers, the devices may be excepted

from individual marking.  In this case it appears that this

requirement will be satisfied, in that you represent that the

integrated circuits will be sold to manufacturers of electronic

equipment, who are the ultimate purchasers of the devices, and

the devices will be delivered to them in their shipping tubes.

Accordingly, marking the shipping tubes will, in accordance with

T.D. 75-187 and 19 CFR 134.32(d), satisfy the country of origin

marking requirements.

     Inasmuch as this was the sole issue raised by your request,

we are declining the invitation of the Chief, National Import

Specialist, Branch 1, to review for possible modification T.D.

75-187, whose other guidance concerns marking of containers of

semiconductor devices from multiple countries of origin.

HOLDING:

     The abbreviation "IN" is unacceptable for purposes of

marking encapsulated integrated circuits as products of

Indonesia.  Provided that Customs offficials at the port of entry

are satisfied that the shipping tubes are properly marked, and

that these are the containers in which the devices are delivered

to their ultimate purchasers in the U.S., marking of the

containers will be sufficient to comply with the requirements of

19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

                                  Sincerely,

                                  John Durant

                                  Director, Commercial

                                  Rulings Division

cc:  Area Director

     NY Seaport

     Att'n: Chief, NIS Branch 1

