                            HQ 734646

                        December 23, 1992

MAR 2-05 CO:R:C:V 734646 LR

CATEGORY:  Marking

Mr. Ronald E. Senn

Customs/Import Mgr., Transportation

3M Center PO Box 33250

St. Paul, MN 55133

RE:  Country of origin marking of disposable containers;

     19 CFR 134.32(m); U.S. articles exported and returned;

     abrasive belting material; HRL 729316; articles of foreign

     origin

Dear Mr. Senn:

     This is in response to your letter dated May 13, 1992,

requesting a ruling on the country of origin marking of imported

disposable containers for abrasive belting material excepted from

marking under 19 CFR 134.32(m). 

FACTS:

     Minnesota Mining and Manufacturing Company (3M), produces

abrasive belting material in the U.S. into continuous rolls in

various widths.  The rolls are exported to Mexico and processed

there by cutting to proper length (and, in some cases also to

proper width), and splicing the ends.  In Headquarters Ruling

Letter (HRL) 729316, April 20, 1989, it was determined that the

Mexican processing did not substantially transform the belts into

a product of Mexico and that the belts are excepted from marking

pursuant to 19 CFR 134.32(m) pertaining to U.S. goods exported and

returned.  You now ask whether disposable containers containing the

finished product are required to be labeled as to origin and if so,

whether "Made in the United States" is acceptable.     

ISSUE:

     What are the 19 U.S.C. 1304 country of origin marking

requirements for disposable containers for abrasive belts which

are excepted from marking under 19 CFR 134.32(m)?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article (emphasis added).  Part 134,

Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of

origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304. 

Should the containers be labeled to indicate their own origin?

     The marking requirements for containers are set forth in 19

U.S.C. 1304(b) and 19 CFR Part 134, Subpart C.  19 U.S.C. 1304(b)

states that "usual containers in use as such at the time of

importation shall in no case be required to be marked to show the

country of their own origin."  19 CFR 134.24(d) similarly provides

that usual disposable containers in use as such at the time of

importation shall not be required to be marked to show the country

of their own origin.  Usual containers include those ordinary

disposable types of containers or holders, including cans, bottles,

paper or polyethylene bags, paperboard boxes, and similar

containers or holders which are ordinarily discarded after the

contents have been consumed.  See 19 CFR 134.24(a).  For purposes

of this ruling, we assume that the containers in question are usual

disposable containers which fall within these provisions. 

Accordingly, they are not required to be marked with their own

country of origin.

Should the containers be labeled to indicate the origin of the

contents?

     In general, disposable containers are required to indicate

the country of origin of their contents.  In this regard, 19 CFR

134.24(d) provides that usual disposable containers in use as such

at the time of importation shall be marked to indicate the origin

of their contents regardless of the fact that the contents are

excepted from marking requirements.  19 CFR 134.22(a) similarly

states that when an article is excepted from the marking

requirements, the outermost container or holder in which the

article ordinarily reaches the ultimate purchaser shall be marked

to indicate the country of origin of the article whether or not the

article is marked to indicate its country of origin.  In such

manner, the ultimate purchaser will be advised of the country of

origin of the contents, even though the contents are not required

to marked.  However, based on the following discussion, we conclude

that these provisions do not apply when the contents are excepted

from marking under 19 CFR 134.32(m).  

     19 CFR 134.32(m) excepts from marking products of the United

States which are exported and returned.  Even though this provision

is included as an "exception", articles which qualify under

134.32(m) are actually outside the scope of 19 U.S.C. 1304.  This

is because the marking requirements set forth in 19 U.S.C. 1304

apply only to "articles of foreign origin imported into the United

States and foreign origin refers to a country of origin other than

the United States.  19 CFR 134.1(c).  (Country of origin means the

country of manufacture, production, or growth of any article of

foreign origin entering the United States.  Further work or

material added to an article in another country must effect a

substantial transformation in order to render such other country

the "country of origin" within the meaning of Part 134. 19 CFR

134.1(b))   

     In the case of a U.S. article exported and returned, with

limited exceptions not applicable here, we have determined that

such article is not required pursuant to 19 U.S.C. 1304 to be

marked with its country of origin unless it has been substantially

transformed prior to its return.  Absent a substantial

transformation, the article in question remains a U.S. article and

is not "an article of foreign origin".  Accordingly, U.S. articles

exported and returned are not articles of foreign origin which are

subject to the marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  An

alternative approach would be to conclude, as we did in HRL 729316,

that such articles are excepted from marking pursuant to 19 CFR

134.32(m), pertaining to U.S. articles exported and returned.  In

either case, no marking of the article is required whether such

marking appears on the article itself or on its container.  The

general requirement that usual disposable containers be marked to

indicate the origin of the contents is simply not applicable when

the contents are not of foreign origin.  

     Since we determined in HRL 729316 that the subject U.S.

abrasive belting material is not substantially transformed in

Mexico, it would not be considered an article of foreign origin

subject to the requirements of 19 U.S.C. 1304 on its return.  

Accordingly, notwithstanding the container provisions set forth in

19 CFR Part 134, Subpart C, assuming the disposable container is

imported with the product, no 19 U.S.C. 1304 marking requirements

apply either to the product or its container.  Whether they may be

labeled "Made in the United States" is a question which should be

addressed to the Federal Trade Commission.

HOLDING:                        

     For purposes of 19 U.S.C. 1304, disposable containers imported

with abrasive belts excepted from marking pursuant to 19 CFR

134.32(m) are not required to be marked either with their own

country of origin or with the origin of their contents.

                                    Sincerely,

                                    John Durant, Director




