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CATEGORY: Entry

Mr. Matthew Chang

C. Itoh & Co. (America) Inc.

335 Madison Avenue

New York, New York  10017

RE: Drawback eligibility of merchandise designated as

"instruments of international traffic" (IIT); 19 U.S.C.

1313(j)(2); 19 CFR 191.141(h); 19 CFR 10.41a; C.S.D. 81-222.

Dear Mr. Chang:

     We have received your request for a ruling on the above-

referenced matter.  The issues raised in your letter dated July

10, 1992 have been considered and our decision follows.

FACTS:

     The importer is a manufacturer of textile yarns.  These

yarns are imported to U.S. purchasers of the yarns on aluminum

bobbins.  The yarns are wound around the bobbins and removed by

the purchaser upon receipt.  The bobbins are then exported back

to the importer, who retains ownership of them.

     A recent Customs headquarters ruling held that the bobbins

are properly designated as instruments of international traffic

(IIT).  Customs ruling HQ 110408 (October 6, 1989).  The importer

contends that a Customs port erroneously required it to pay duty

on the bobbins and not accord them IIT status.  The transaction

in question is said to have occurred in July 1988, before the

1989 ruling was issued.

     The importer seeks a ruling that will find the bobbins which

are entered as dutiable merchandise to be eligible for drawback.

ISSUE:

     Whether the bobbins are eligible for substitution same

condition drawback treatment when entered as dutiable

merchandise.

LAW AND ANALYSIS:

     Merchandise eligible for IIT designation must meet the

following tests:  1) it must be used as a container or holder of

merchandise moving in the foreign trade of the United States; 2)

the article must substantial, suitable for, and capable of reuse;

and 3) it must be used in significant numbers in international

traffic.  Customs ruling HQ 104766 (August 22, 1988).  The

subject merchandise has been designated as such, as noted above. 

HQ 110408, supra.

     Customs regulations require that IIT merchandise not be used

in point to point local traffic in the United States subsequent

to its importation.  19 CFR 10.41a.  If such is the case, then

the importer must file a Customs consumption entry and pay duties

on the merchandise.  The alternative to filing entry is to post a

bond on the merchandise.  Under bond, if the merchandise is

diverted to local traffic, then the bond is breached and the

importer is liable under the terms of the bond.  19 CFR

10.41a(c).

     In the present case, the importer has been informed by New

York Customs that the bobbins are not eligible for drawback.  If

the bobbins are imported as IIT merchandise, they are by

definition a container or holder (container in this case).  HQ

110408.  It is correctly noted that a Customs Service Decision

has ruled that containers are not eligible.  C.S.D. 81-222 (May

27, 1981).  It is further contended, however, that the decision

applies only to containers that are imported empty and then

filled in this country (the bobbins are full when imported and

then emptied in this country).  That reading of 81-222 is

incorrect.

     C.S.D. 81-222 reasoned that as containers, these types of

merchandise are being put to use for their intended purpose. 

Whether or not they are full or empty when imported is irrelevant

to that determination.  The statute governing drawback clearly

requires that merchandise eligible for drawback not be used

before exportation.  19 U.S.C. 1313(j).  Thus, to the extent that

the subject merchandise has been used as containers, it is not

eligible for drawback.  This finding is valid even in instances

when the containers were originally imported as IIT merchandise,

subsequently used in domestic commerce, and consequently entered

and had duties paid on them.  In such cases, the use of the

containers would also render them ineligible for drawback.  19

U.S.C. 1313(j).

HOLDING:

     The subject IIT merchandise is not eligible for drawback

under 19 U.S.C. 1313(j) as containers.  Subsequent use of the IIT

containers would also render them ineligible for drawback under

Customs laws and regulations.

                               Sincerely,

                               John Durant, Director




